Νέος «άποικος» στο Γκολφ της Γλυφάδας

Το κλασικό εστιατόριο «Colonial» μέσα στους καταπράσινους κήπους αναγεννήθηκε με τον Γιάννη Μπαξεβάνη στο τιμόνι της κουζίνας.

Νέος «άποικος» στο Γκολφ της Γλυφάδας

Με τον Γιάννη Μπαξεβάνη στο τιμόνι της κουζίνας αναγεννήθηκε μόλις το κλασικό εστιατόριο «Colonial» μέσα στους καταπράσινους κήπους του Γκολφ. Η ριζική ανακαίνιση έγινε σε αποικιακό ύφος, όπως μαρτυρά και το όνομα του μαγαζιού, και η δράση ξεκινά από νωρίς το πρωί με καφέ και προσεγμένο snacking, που περιλαμβάνει από μια ανοιχτή πίτα με ντομάτα, λιωμένο τυρί, προσούτο, σαλάμι και ρόκα μέχρι πολλών ειδών ομελέτες και προσεγμένες ποικιλίες.

Νέος «άποικος» στο Γκολφ της Γλυφάδας - εικόνα 1

Η συνέχεια γράφεται με ένα μοντέρνο ελληνικό ρεπερτόριο διά χειρός του ταλαντούχου σεφ με προτάσεις σαν το μαρινάτο λαβράκι με κρίταμο και κάπαρη και τη φέτα σε φύλλο κρούστας με θυμαρίσιο μέλι, το ριζότο με μανιτάρια και λιωμένο κατσικίσιο τυρί αλλά και τον χωριάτικο κόκορα από τους Μολάους με μακαρούνες από χαρούπι και αρσενικό Νάξου, που βγαίνει καθημερινά σε περιορισμένες μερίδες. Η wine list δίνει έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα χωρίς να λείπουν τα κοκτέιλ, ενώ τα σαββατοκύριακα σερβίρεται και brunch.

Περισσότερες πληροφορίες

Colonial

Τέρμα Κων/νου Καραμανλή, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
06/12/2022

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.

Η "κλασική μαγειρική του αύριο" στο νέο βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα

Η συλλογή των βιβλίων του γνωστού σεφ εμπλουτίζεται με τη νέα του έκδοση "Chef στην κουζίνα σας. Κλασική μαγειρική του αύριο", που θα παρουσιάσει στον "Ιανό".

Η παλιά ταβέρνα ζει στις γειτονιές του Πειραιά

Θα το έλεγες και μια ευκαιρία για ζωντανή περιήγηση στην ιστορία της ταβέρνας-οινοπαντοπωλείου και της ταβέρνας-κουτουκιού, που άγνωστο για πόσο ακόμα θα υπάρχει.

"Ami gastrotheque", γαλλικό μπιστρό με αθηναϊκό twist

Το concept που θα συναντούσες σε κάποια παριζιάνικη γειτονιά, προσαρμόζεται στην αστική γευστική πραγματικότητα της πρωτεύουσας και αφήνει υποσχέσεις.

Νέα πλάνα για τον Θάνο Στασινό

Η τρέχουσα σεζόν βρίσκει τον σεφ σε νέα πόστα, ρόλο συμβουλευτικό αλλά και ενεργό στην κουζίνα, αλλά και με δικό του χώρο στα σκαριά.