Πού θα πάμε για φαγητό και κουβέντα μετά το Ηρώδειο;

Πάντα ύστερα από μια παράσταση ή μια συναυλία στο αρχαίο ωδείο αναζητάμε ένα… νόστιμο πόστο εκεί γύρω για να τα πούμε, να αστειευτούμε και, φυσικά, να φιλοσοφήσουμε. Ιδού έξι από αυτά. 

Πού θα πάμε για φαγητό και κουβέντα μετά το Ηρώδειο;

Πάντα ύστερα από μια παράσταση ή μια συναυλία στο αρχαίο ωδείο αναζητάμε ένα… νόστιμο πόστο εκεί γύρω για να τα πούμε, να αστειευτούμε και, φυσικά, να φιλοσοφήσουμε. Ιδού έξι από αυτά.

«Balcony»

Πού θα πάμε για φαγητό και κουβέντα μετά το Ηρώδειο; - εικόνα 1

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι, στην ταράτσα ενός διώροφου νεοκλασικού, ιδιαίτερα δημοφιλές στους ξένους επισκέπτες της Αθήνας. Ο Γιώργος Ιωάννου ετοιμάζει πιάτα μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, όπως χτένια και γαρίδες με μεστό αβγολέμονο, σταμναγκάθι και σέσκουλα, μπακαλιάρος sous vide με ψητά παντζάρια, βραστά χόρτα, ταραμά και ψητό χέλι, μπλε καβούρι Αθηναϊκή και καρπάτσιο αρνιού.

«Αρκαδία»

Πού θα πάμε για φαγητό και κουβέντα μετά το Ηρώδειο; - εικόνα 2

Περιποιημένη ταβέρνα απέναντι από το Μουσείο Ακρόπολης, με παραδοσιακές σπιτικές γεύσεις που αξίζουν όλη μας την προσοχή, η οποία λειτουργεί εδώ και τριάντα χρόνια. Λαχανοντολμάδες λ.χ. που γράφουν στην ούγια τους «μαμά» με πλούσιο αβγολέμονο, ρεβιθοκεφτέδες με σάλτσα ταχίνι κι ένας αλλιώτικος μουσακάς με σιγομαγειρεμένο αρνάκι γάλακτος σε φωλιά μελιτζάνας, γκρατιναρισμένο με γιαούρτι.

«Seawolf»

Πού θα πάμε για φαγητό και κουβέντα μετά το Ηρώδειο; - εικόνα 3

Ένας χώρος ανοιχτόκαρδος, στο Κουκάκι, με ανοιχτή κουζίνα, ωραίο μωσαϊκό στο πάτωμα κι εντυπωσιακή κόκκινη πέτρα στους τοίχους. Εδώ ο Ηλίας Μπαλάσκας δημιουργεί ένα σενάριο δημιουργικής ψαροφαγίας βασισμένο σε ελληνικές ιδέες έξυπνα μπλεγμένες με υλικά του πλανήτη: σαλάτα αλά πολίτα, tacos με καπνιστό χέλι και μπριάμ στον ξυλόφουρνο, ραβιόλια με κιμά από χταπόδι και ξινή κρέμα.

«Caravin»

Πού θα πάμε για φαγητό και κουβέντα μετά το Ηρώδειο; - εικόνα 4

Έχει ωραία ενέργεια αυτό το μικρό, bohemian chic wine bar της Άννας Χρισκιώτη και της Αγγελικής Γκινοπούλου στην πιάτσα του Θησείου, αποτελώντας μια ξεχωριστή πρόταση. Βασικό του μέλημα είναι να μας παρασύρει σε ένα ταξίδι στον κόσμο του κρασιού με συχνές θεματικές οινογνωσίες, που συμπληρώνονται από ταιριαστές γεύσεις και μουσικές.

«Διόνυσος Zonar’s»

Πού θα πάμε για φαγητό και κουβέντα μετά το Ηρώδειο; - εικόνα 5

Δεν υπάρχει πιο καρτποσταλική θέα της Ακρόπολης στην Αθήνα –την έχει λατρέψει και ο παλιός ελληνικός κινηματογράφος–, γεμίζει ιδανικά το πλάνο έτσι όπως περιστοιχίζεσαι από την όμορφη κλασικο-μοντέρνα πολυτέλεια του εστιατορίου. Η κουζίνα δίνει βάρος στην Ελλάδα, ξανοίγεται όμως και στη Μεσόγειο, ενώ το tapas bar επεκτείνεται και σε ασιατικές γεύσεις.

«Sense Fine Dining»

Πού θα πάμε για φαγητό και κουβέντα μετά το Ηρώδειο; - εικόνα 6

Από το roof garden του «Sense» χαζεύεις τον Παρθενώνα και τον Λυκαβηττό, με το ντεκόρ –διά χειρός Σταύρου Παπαγιάννη– να «συνομιλεί» με την Ιστορία και το σύγχρονο ντιζάιν. Ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος καλλιεργεί τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής κουζίνας και παρουσιάζει ένα γευστικό πανόραμα, πατώντας σε τοπικές συνταγές και δημοφιλείς σπεσιαλιτέ.


Περισσότερες πληροφορίες

Διόνυσος Zonar's

Ροβέρτου Γκάλλι 43, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Αρκαδία

Μακρυγιάννη 27, Ακρόπολη
  • Εστιατόρια

Balcony

Βεΐκου 1 & Δημητρακοπούλου, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Caravin

Ακάμαντος 11, Θησείο
  • Εστιατόρια

Seawolf

Δημητρακοπούλου 35, Kουκάκι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/10/2025

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

Πώς και γιατί η Αθήνα γέμισε με designάτα burgerάδικα

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

Στην Ταβέρνα της Ερμού τρως πιάτα που σου ζεσταίνουν την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

Στα χαμηλά της Ευριπίδου παίζει ένα από τα πιο true καφενεία της Αθήνας

Όλοι οι λόγοι που το Καφενείο Καστέλλο αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό στο κέντρο της πόλης.

Κάτι τρέχει στο εμπορικό κέντρο Λαιμού, στο Κολωνάκι

Νέες αφίξεις αναμένονται στο πάντοτε ενδιαφέρον σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

Μπουφές την Κυριακή: Ταρατσάτο brunch με θέα Ακρόπολη στο Rodopou & Beyond

Το εστιατόριο του Hilton Garden Inn Athens Syggrou Avenue μας συστήνει τη δική του εκδοχή brunch, σε συνδυασμό με φανταστική θέα.