«Nice ’n’ Easy Seaside»: Healthy far niente δίπλα στο κύμα

Η θερινή κατοικία των «Nice ’n’ Easy» σερβίρει ανανεωμένες healthy γεύσεις αλλά και τα αστεράτα επιδόρπια του Νικόλα Στράγγα, ατενίζοντας το αιώνια λαμπερό σκηνικό της πλαζ του Αστέρα.

«Nice ’n’ Easy Seaside»: Healthy far niente δίπλα στο κύμα

Το σκηνικό, αν μη τι άλλο, μαγικό – ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος, όταν πιάνουμε κι εμείς τραπέζι στη θερινή κατοικία του «Nice ’n’ Easy» στην Astir Beach. Ο ιδιαίτερα στιλάτος εσωτερικός χώρος, σε boho chic ύφος, με πολλά φυσικά υλικά και την οροφή του ντυμένη με σκοινιά, είναι σίγουρα μια καλή και δροσερή επιλογή κατά τη διάρκεια της ημέρας που ο ήλιος δεν αστειεύεται. Εμείς, βέβαια, ένεκα της ώρας καθόμαστε έξω, με τα όμορφα daybeds και τη θάλασσα σε απόσταση αναπνοής, απολαμβάνοντας τη στιγμή που ο κόλπος βάφεται στα πιο εκτυφλωτικά χρώματα.

«Nice ’n’ Easy Seaside»: Healthy far niente δίπλα στο κύμα - εικόνα 1

Οι γεύσεις έχουν τη σφραγίδα του executive chef (και συν-δημιουργού των «Nice 'n' Easy» μαζί με τον Δημήτρη Χριστοφορίδη) Χρήστου Αθανασιάδη, με τη συμβολή του καινούργιου σεφ του εστιατορίου Δημήτρη Φέτση, ο οποίος μοιράζεται το ίδιο πάθος για τις προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες και τη μοντέρνα όσο και healthy γευστική αντίληψη: πρωτότυπη κι ενδιαφέρουσα burrata με βουβαλίσια μοτσαρέλα από την Κερκίνη και πέστο φιστικιού, αρωματικά αγιορείτικα μύδια αχνιστά με λευκό κρασί, πολύ νόστιμο μοσχαρίσιο διάφραγμα με ραγού μανιταριών, πατάτες baby confit και καμένο μέλι. Επίσης πληθωρικές υγιεινές σαλάτες, όπως αυτή με πράσινο σιτάρι, φακές Beluga, κινόα, αβοκάντο και γλυκοπατάτα, και άλλες πολλές επιλογές, συν σούσι από το ειδικό corner, κοκτέιλ και καλοδιαλεγμένα κρασιά. Ένα παγωμένο ροζέ Château Miraval κάνει τέλεια παρέα στις γεύσεις και στο περιβάλλον.

Τα επιδόρπια που υπογράφει ο Νικόλας Στράγγας είναι αστέρια. Σε αυτήν την πρώτη του «γλυκιά» εμφάνιση επί αθηναϊκού εδάφους, ο ταλαντούχος pastry chef, που διαπρέπει εδώ και χρόνια στην Κοπεγχάγη και συστήθηκε καλύτερα φέτος στο ελληνικό κοινό ως κριτής στο διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής «Bake Off», προτείνει, ανάμεσα σε άλλα, μια πολύ υψηλού επιπέδου σφαίρα από κρέμα βασιλικού με γέμιση κομποτέ φράουλας, την οποία συνοδεύει με κρυσταλλοποιημένη λευκή σοκολάτα και παγωτό γιαούρτι. Την υπογραφή του έχουν και τα γλυκά που σερβίρονται φέτος στο εντυπωσιακό «SantAnna» της Μυκόνου, που ανήκει και αυτό στην οικογένεια των «Nice ’n’ Easy».

«Nice ’n’ Easy Seaside»: Healthy far niente δίπλα στο κύμα - εικόνα 2

Σημειώστε, τέλος, τα κονσεπτικά μουσικά events Sunteria, που λανσάρονται φέτος στο νέο all day bar της Astir Beach, σε συνεργασία με το εστιατόριο, και θα ποντάρουν στις μουσικές του κόσμου από guest DJs κάθε Τετάρτη και Σάββατο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει πώς γλεντάει η Θεσσαλονίκη στο "Mamalouka"

Το εστιατόριο που έγραψε τον ορισμό του πολυπρόσωπου dining στη Θεσσαλονίκη, σερβίρει ελληνικό food for the soul σε κεφάτη, φιλική ατμόσφαιρα, που μπορεί να φιλοξενήσει οικογενειακά, παρεΐστικα, αλλά κι επαγγελματικά γεύματα, με την ίδια ευκολία που μπορεί και να σε ανεβάσει στο τραπέζι από τη μια στιγμή στην άλλη.

26/04/2024

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.