Έρχονται οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2019

Το «α», οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στο πιο δημοφιλές και πολυαναμενόμενο γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, για να γευτείτε τα προκλητικά μενού στα βραβευμένα εστιατόρια όλης της Ελλάδας πληρώνοντας μόνο το 50% της τιμής τους. Πολλές εκπλήξεις, διαγωνισμοί και πλούσια δώρα σάς περιμένουν. Απολαύστε και γαστρονομήστε!

Έρχονται οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2019

Το «α», οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στο πιο δημοφιλές και πολυαναμενόμενο γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, για να γευτείτε τα προκλητικά μενού στα βραβευμένα εστιατόρια όλης της Ελλάδας πληρώνοντας μόνο το 50% της τιμής τους. Πολλές εκπλήξεις, διαγωνισμοί και πλούσια δώρα σάς περιμένουν. Απολαύστε και γαστρονομήστε!

Το πιο εντυπωσιακό γαστρονομικό χάπενινγκ της χώρας, στο οποίο τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας συμμετέχουν σε μια μεγάλη γευστική γιορτή, προτείνοντας στο κοινό σπέσιαλ μενού στο 50% της αξίας τους, βρίσκεται επί θύραις. Έτσι λοιπόν για τέσσερις εβδομάδες, από τις 24/5 έως τις 19/6, τα γευστικά κοντέρ αναμένεται να σπάσουν, καθώς ογδόντα τρία εξαιρετικά εστιατόρια και ταβέρνες, που έχουν βραβευτεί φέτος με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας (κάποια και με τα δύο), περισσότερα από κάθε άλλη φορά δηλαδή, συμμετέχουν σε αυτήν τη χαρούμενη, τεράστια γευσιγνωσία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, κηρύσσοντας την έναρξη των κρατήσεων, θα σπάσουν τα τηλέφωνα! Το ξέρετε και από τις προηγούμενες χρονιές ότι γίνεται χαμός λόγω της τεράστιας συμμετοχής του κόσμου σε αυτό το event, οπότε έχετε κάθε λόγο να κινηθείτε πολύ γρήγορα για να εξασφαλίσετε τραπέζι στα εστιατόρια που σας ενδιαφέρουν περισσότερο. Μετά και την καθιέρωση του θεσμού των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας δίπλα στην αφρόκρεμα των Χρυσών Σκούφων αλλά και την εξάπλωση των βραβευμένων εστιατορίων κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά της χώρας, αυτή η πολύ σπέσιαλ και οικονομικά προσιτή γευστική εξτραβαγκάντσα γίνεται όλο και πιο προκλητική.

Από Νάουσα και Σέρρες μέχρι Ρόδο και Κω, από Αμύνταιο και Πρέβεζα μέχρι Μεσσηνία και Κρήτη και από Χαλκιδική και Κέρκυρα μέχρι Σπέτσες, Σύρο, Τήνο, Μύκονο και Σαντορίνη, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας σάς δίνουν το ερέθισμα για να κάνετε τον πιο νόστιμο γαστρονομικό τουρισμό, οπότε ανοίξτε τους χάρτες. Επίκεντρο βεβαίως της ενέργειας παραμένουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, που διαθέτουν 20 και 10 εστιατόρια αντίστοιχα με Χρυσό Σκούφο ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Αυτό σημαίνει ότι οι καλοφαγάδες αυτής της χώρας θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ευρύτατο πανόραμα γευστικών απολαύσεων, που περιλαμβάνει πρωτοποριακή και κλασική ελληνική κουζίνα αλλά και σύγχρονη γαλλική, ιταλική, γιαπωνέζικο fusion και κοσμοπολίτικη, μοντέρνα κουζίνα, με εξελιγμένες τεχνικές και concepts.

Από τις 24/5 έως τις 19/6, ογδόντα τρία εξαιρετικά εστιατόρια και ταβέρνες, που έχουν βραβευτεί φέτος με Χρυσό Σκούφο Ή Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας σε όλη τη χώρα, συμμετέχουν σε αυτήν τη χαρούμενη, τεράστια γευσιγνωσία.

Πάμε τώρα στα πρακτικά. Στα εστιατόρια της Αθήνας (και στα περισσότερα της Θεσσαλονίκης) μπορείτε να κάνετε κρατήσεις για τέσσερα διήμερα τις Τρίτες και Τετάρτες 28-29/5 και 4-5/6, 11-12/6, 18-19/6. Στα περισσότερα εστιατόρια εκτός Αθηνών οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας θα τρέξουν τις Παρασκευές και τα Σάββατα 24-25/5 και 31/5-1/6, 7-8/6, 14-15/6, εκτός αν αναγράφεται κάτι διαφορετικό στο κείμενο κάποιου εστιατορίου. Οι κρατήσεις θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 23/5, οπότε και θα δημοσιευτούν στο «αθηνόραμα» και το www.athinorama.gr τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων με τις τιμές τους, για να μπορείτε να διαλέξετε· κινηθείτε γρήγορα όμως, διότι τα τραπέζια κλείνονται με ταχύτητα αστραπής.

Θέση κλείνετε κάνοντας κράτηση στα εστιατόρια που σας ενδιαφέρουν, προπληρώνοντας το δείπνο σας. Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά στο www.xrysoiskoufoi.gr/Vravevmeni_Gastronomia (μόνο με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς), είτε τηλεφωνικά, είτε με κατάθεση σε λογαριασμό, είτε επιτόπου σε μερικά εστιατόρια, με κάρτες ή μετρητά.

Όσοι, τώρα, χρησιμοποιήσουν για την πληρωμή των γευμάτων τους κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς μπαίνουν σε κλήρωση για δύο γαστρονομικά τριήμερα και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε κάποια από τα βραβευμένα εστιατόρια, όπου θα μπορείτε να πάτε με την άνεσή σας μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, θα κληρωθούν δύο τριήμερα για δύο στη Σαντορίνη, με διαμονή στο μοναδικό «CAVOTAGOO Santorini» (σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό), ένα δείπνο στο βραβευμένο εστιατόριο «Ovac» κι ένα στο βραβευμένο εστιατόριο «Κουκούμαβλος» ανά νικητή (τα τριήμερα είναι διαθέσιμα από 15/7 μέχρι 19/10/2019, κατόπιν συνεννόησης, ενώ περιλαμβάνονται και μεταφορικά αν χρειαστεί). Προσοχή όμως, όσοι επιλέξουν την ηλεκτρονική πληρωμή στο www.xrysoiskoufoi.gr/Vravevmeni_Gastronomia με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς θα επιβραβευτούν με πέντε συμμετοχές στην κλήρωση αντί για τη μία που ισχύει για τους άλλους τρόπους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.