«Κουρδιστή Μαϊμού» με ταξιδιάρα ψυχή

Με τον κύκλο του «Cosa Nostra» να κλείνει ύστερα από 15 χρόνια, ο Μιχάλης Τάσσης αποφάσισε να συνδυάσει στη νέα του πρόταση την αγάπη του για τη μουσική, το φαγητό και τα ταξίδια.

«Κουρδιστή Μαϊμού» με ταξιδιάρα ψυχή

Κουλ τζαζ μουσικές, από εκείνες με τα ωραία σαξόφωνα που σου χαϊδεύουν απαλά τα αυτιά ακούγονταν διακριτικά μέχρι έξω στην Αγία Θέκλας τη βραδιά που βρεθήκαμε στην «Κουρδιστή Μαϊμού». Με τον κύκλο του «Cosa Nostra» να κλείνει ύστερα από 15 χρόνια, ο Μιχάλης Τάσσης αποφάσισε να συνδυάσει στη νέα του πρόταση την αγάπη του για τη μουσική, το φαγητό και το ταξίδι.

Για αυτό το τελευταίο σε προϊδεάζει ο χώρος με το καλησπέρα: βαλσαμωμένα ζώα στους τοίχους, περίτεχνα χαλιά στο πάτωμα, άπειρα ενθύμια από τα αμέτρητα ταξίδια του σε τόπους μακρινούς όπως το Μπαλί, το Βιετνάμ και η Σαγκάη, και άλλα τόσα που έχει ανακαλύψει σε παλαιοπωλεία ως φανατικός συλλέκτης. Η ατμόσφαιρα έχει μια colonial αύρα, σαν ψηφιδωτό από άλλη εποχή που καταφέρνει να σε χαλαρώσει. Αν θέλεις απλώς να τσιμπολογήσεις υπάρχουν οι βελούδινοι καναπέδες και τα σταντ, αν θέλεις να φας κανονικά κάθεσαι στη μεριά που βρίσκονται τα τραπέζια.

«Κουρδιστή Μαϊμού» με ταξιδιάρα ψυχή - εικόνα 1

Η κάρτα φτιάχνει κι αυτή ένα γευστικό ψηφιδωτό, με ταξιδιωτικά memoirs από κουζίνες του κόσμου. Η πιο «εξωτική» πλευρά επιφυλάσσει μια πλούσια πιατέλα με καλοφτιαγμένα καντονέζικα ορεκτικά (spring rolls, dumplings, won ton με τραγανή κρούστα και ωραίες γεμίσεις), τα καλαμάκια του Κιότο από ζουμερό μπούτι κοτόπουλο στα πρότυπα των γιαπωνέζικων γιακιτόρι, το καλοφτιαγμένο σνίτσελ του Χιροχίτο με ένα ήπιας οξύτητας κάρι λαχανικών.

Στα πιο κοντινά σε εμάς συμπεριλαμβάνονται η πολύ comfort κροκέτα του Πήτερ του Ολλανδού (πρόκειται για μια εκδοχή ενός πολύ δημοφιλούς ολλανδικού street food με μοσχαράκι γάλακτος), τα αμερικάνικα fish cakes με ωραία γεύση σολομού και σφυρίδας, αλλά και το πολύ νόστιμο κοτόπουλο Κιέβου που στον κατάλογο αναγράφεται με την κωδική ονομασία «πανέ κοτόπουλο του Μπόρις στο Κατμαντού». Το πολύ ευγενικό και φιλικό προσωπικό θα σας τις αποκωδικοποιήσει όλες μετά χαράς, και θα σας συμβουλέψει ως προς την κατάλληλη επιλογή ανάμεσα στα στιβαρά και καλοφτιαγμένα classic cocktails που επιμελείται η Bar Philosophy.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Νέα εποχή για την ιστορική "Διαγώνιο" της Θεσσαλονίκης

Το κλασικό στέκι που έγραψε ιστορία με τα ψητά σουτζουκάκια και τον ζουμερό του γύρο, γυρνά σελίδα με την ομάδα των "Γλυκάνισος", "Marea Sea Spirit" και "Iberico" να αναλαμβάνει τη νέα εποχή του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
26/09/2022

Καλαμάτα update: 6+1 γευστικά στέκια στην ανανεωμένη πόλη της διπλανής πόρτας

Ολοκαίνουργια εντυπωσιακά μαγαζιά και ξενοδοχεία αλλά και κλασικές αξίες που κάνουν τη διαφορά, και απλώνονται από την διάσημη παραλία και το κέντρο ως τα περίχωρα, μπαίνουν στην ατζέντα μας για ένα από τα τελευταία σαββατοκύριακα με άρωμα καλοκαιριού στην ολοζώντανη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Για τον Dabiz Muñoz η γεύση είναι μία μεγάλη περιπέτεια

Ο προβοκάτορας Ισπανός μύστης της γεύσης βρέθηκε ξανά στην κορυφή της λίστας των 'The Best Chef Awards'. Όχι τυχαία.

Το S.Pellegrino και το Perrier μας περιμένουν στο "Lit Athens"

Το ολόφρεσκο all day στέκι του Κέντρου μιξάρει παραδοσιακή και μοντέρνα Αθήνα σε αύρα, πιάτα και shakers.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "α"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: "Μετά από τόσες απανωτές "σφαλιάρες" πάντα βρίσκουμε τη λύση στα δύσκολα"

Μια κουβέντα με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο για τις φετινές εξελίξεις στην εστίαση και το νέο εκδοτικό του εγχείρημα που συμπυκνώνει τις προσωπικές του "Gefsis".

Τα Πετράλωνα κάνουν "Ζαβολιά"

Καινούργιο και "παιχνιδιάρικο" στέκι έκανε την εμφάνιση του στην αγαπημένη πιάτσα.