Λευκό σαγρέ και εμφανές τουβλάκι στους τοίχους, αναπαυτικοί καναπέδες και γκρι ανθρακί καρέκλες γύρω από τα ξύλινα τραπέζια και απαλό φως ντύνουν ατμοσφαιρικά το χώρο που οι παλαιότεροι θα θυμούνται ως «Prunier» και αποτελεί εδώ και τέσσερα χρόνια την έδρα του chef-patron Νίκου Θωμά στο Κολωνάκι.
Το «Simul» έχει τη ζεστασιά που περιμένεις από ένα μπιστρό αλλά και μια κουζίνα που συντονίζεται με τη μοντέρνα διατροφική αντίληψη και ακολουθεί τον κύκλο των εποχών. Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε ένα από τα ολοκαίνουργια πιάτα που δοκιμάσαμε, αυτό θα ήταν το στιφάδο κουνελιού σε μπριός με το οποίο μάλιστα ο σεφ έβαλε πρόσφατα δύσκολα στους παίκτες του «MasterChef» – τρυφερό κρέας μαζί με νόστιμα συκωτάκια, μεστή σάλτσα, αέρινη ζύμη στο μπριός, μας έκλεψε την καρδιά. Προέρχεται από το dégustation menu επτά σταδίων του «Simul» (€ 58), χωρίς να λείπουν και οι αλά καρτ επιλογές σε παρόμοιο μήκος κύματος: από κοντά ακολούθησαν, λ.χ., τα σπαγκέτι κολοκυθιού με τις κροκέτες πέστροφας και το καψαλισμένο ανθότυρο –ως άλλα ευφάνταστα και με περίσσια νοστιμιά σπαγκέτι με κεφτεδάκια– και μια εξαιρετική σαλάτα με διάφορες ντομάτες, φράουλες, καππαρόμηλα και κατσικίσιο τυρί που σε κάθε κουταλιά γεύεσαι γλυκό καλοκαιράκι.
Από τα επιδόρπια της pastry chef Εμμανουέλας Δελατόλα θα σταθούμε στο σορμπέ μάνγκο και passion fruit που τυλίγεται σε φίνο καρπάτσιο από φέτες μάνγκο θυμίζοντας dim sum και γαρνίρεται με πικάντικο πέστο κόλιαντρου και τραγανά βραχάκια λευκής σοκολάτας. Η ατμοσφαιρική κρυμμένη αυλή του εστιατορίου έχει μπει κιόλας σε δράση τις βραδιές που ο καιρός το επιτρέπει, ενώ οσονούπω κάνουν πρεμιέρα τα signature cocktail που δημιούργησε ο ταλαντούχος Σταμάτης Σταματιάδης από το γειτονικό «Bunuel» ειδικά για το «Simul».