«Noble Gourmet Restaurant»: Πασχάτη από τη Ρόδο έχετε δοκιμάσει;

Σε δυνατά γαστρονομικά ντεσιμπέλ εκπέμπει το 2ο Symposio at Ark. Ο βραβευμένος σεφ Σταμάτης Μισομικές αφήνει για μια βραδιά (18/4) το χρυσοσκουφάτο «Noble» κι έρχεται στην Αθήνα φέρνοντας μαζί πιάτα-αστέρια της συναρπαστικής ροδίτικης κουζίνας. Κλείστε θέση!

«Noble Gourmet Restaurant»: Πασχάτη από τη Ρόδο έχετε δοκιμάσει;

Μια γαστρονομική εμπειρία αιχμής μας επιφυλάσσει το 2ο Symposio at Ark την επόμενη εβδομάδα. Υψηλός προσκεκλημένος του πρωτοποριακού γαστρονομικού event που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα» με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12, είναι το εστιατόριο «Noble Gourmet Restaurant» στην κορυφή του πολυτελούς ξενοδοχείου «Elysium Resort & Spa» στην Καλλιθέα της Ρόδου, που διακρίθηκε και φέτος με Χρυσό Σκούφο και μόλις πριν από λίγες ημέρες με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το 2019.

Καθόλου τυχαία, μιας και ο νεαρός αλλά πολύ ταλαντούχος Ροδίτης σεφ Σταμάτης Μισομικές καταθέτει μια καθ’ όλα ξεχωριστή γαστρονομική πρόταση που δίνει fine dining διάσταση στην άγνωστη όσο και συναρπαστική κουζίνα της Ρόδου. Με την πολύτιμη αρωγή του executive chef του ξενοδοχείου Γιώργου Τρουμούχη, οι άκρως πρωτότυπες συνθέσεις στο «Noble» φωτίζουν τη μαγειρική παράδοση του νησιού και τη συνδέουν δυναμικά, γοητευτικά και συγκινητικά με τη σύγχρονη γαστρονομία.

«Noble Gourmet Restaurant»: Πασχάτη από τη Ρόδο έχετε δοκιμάσει; - εικόνα 1

Βάση μοναδική και με ξεχωριστή σημειολογία για όλη αυτήν τη διαδικασία αποτελεί σίγουρα το βιβλίο του Τρουμούχη «Μακριά μυρωδιά», για τις ανάγκες του οποίου γύρισε τη Ρόδο από χωριό σε χωριό με σκοπό να καταγράψει τις συνταγές και τις παραδόσεις του τόπου και να παραδώσει εν τέλει μια πραγματική εγκυκλοπαίδεια της τοπικής κουζίνας.

Στο ειδικό μενού που θα σερβιριστεί στο «Ark» ο Σταμάτης Μισομικές ανθολογεί ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές δημιουργίες του «Noble» όπως το εξαιρετικό σουπιόρυζο με μελάνι σουπιάς και «πέπλο» από τυρί σύνορο και ο αφοπλιστικά νόστιμος Πασχάτης, για ένα γαστρονομικό ταξίδι-εμπειρία που θα μας ταξιδέψει νοερά στο Νησί των Ιπποτών και θα μας βάλει πιάτο το πιάτο όλο και πιο βαθιά στα εσώψυχα της ροδίτικης κουζίνας.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Δείτε το μενού που ετοιμάζει «Noble Gourmet Restaurant» για την Πέμπτη 18/4

«Noble Gourmet Restaurant»: Πασχάτη από τη Ρόδο έχετε δοκιμάσει; - εικόνα 2

Welcome drink
Ούζο 12

Καλωσόρισμα
Πιταρούδι
πιταρούδι σε τρεις υφές και γεύσεις, με μαρμελάδα τομάτας αρωματισμένη με ροδοσταμιά

Ορεκτικό
Σουπιόρυζο με γιαπράκι θαλασσινών
ριζότο με σουπιά σε κύβο από καρύδι, καϊμάκι από κατσικίσιο τυρί «Σύνορο» και γιαπράκι με σπινιάλο

Κυρίως πιάτο
Πασχάτης
αρνί στον ξυλόφουρνο με αρώματα δυόσμου και άνηθου, πλιγούρι, μελιτζανάκι μπουκωτό με ροδίτικη κάππαρη και σάλτσα από χαρούπι

Επιδόρπιο
Ροδίτικο στεφάνι
λευκή σοκολάτα, ιβίσκος, τριαντάφυλλο, μπιγκόνιες, γιασεμί, ρίζα μαϊντανού

Επιδόρπιο κρασί
Vino dell'Amore Petalo Moscato

€ 42/άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.

Ο "Βασίλαινας Blue" της Αντιπάρου μετακομίζει

Ανταλλάσσει τη φελινική αυλή του στη Χώρα με τη βεράντα του "Kouros Village Hotel" κι αποκτά τη θαλασσινή θέα που του αξίζει, ενώ ενδιαφέροντα σχέδια υπάρχουν και για το χώρο που αφήνει πίσω του.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.