«Salonica»: Η αφρόκρεμα της Θεσσαλονίκης έρχεται στο «Ark»

Με τη δυναμική γαστρονομική σκηνή της Θεσσαλονίκης μας συντονίζει το 2ο Symposio at Ark και επίτιμο καλεσμένο στις 11/4 τον πολυβραβευμένο σεφ του «Makedonia Palace» Σωτήρη Ευαγγέλου. Κλείστε θέση!

«Salonica»: Η αφρόκρεμα της Θεσσαλονίκης έρχεται στο «Ark»

Ραντεβού που δεν χάνεται είναι αυτό που μας κλείνει την επόμενη εβδομάδα το 2o Symposio at Ark. Ύστερα από μια γενναία δόση της σύγχρονης γεύσης των Κυκλάδων και σε συνέχεια μιας μοναδικής βραδιάς μύησης στην αγιορείτικη κουζίνα, το πρωτοποριακό γαστρονομικό event που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα» με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12, κρατά στραμμένη την πυξίδα του στην καρδιά του Βορρά με επίτιμο καλεσμένο τον πολυβραβευμένο σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου.

Η λαμπρή διαδρομή του δεν αποτιμάται μονάχα με πολύ σημαντικές συνεργασίες αλλά στολίζεται με πολλούς Χρυσούς Σκούφους και αυτήν την εποχή συνεχίζει να γράφεται στο εστιατόριο «Salonica» του εμβληματικού και πλήρως ανακαινισμένου ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης «Makedonia Palace», που διακρίθηκε μόλις με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το «α» και για το 2019.

«Salonica»: Η αφρόκρεμα της Θεσσαλονίκης έρχεται στο «Ark» - εικόνα 1

Ο Ευαγγέλου έκανε, ούτως ή άλλως, από την πρώτη στιγμή το εστιατόριο σημείο αναφοράς στη γαστρονομική σκηνή της πόλης. Η κουζίνα που δημιουργεί στο πολύ όμορφο «Salonica» με την ντιζαϊνάτη επίπλωση, τον κοσμοπολίτικο αέρα και τη γοητευτική πανοραμική θέα στον Θερμαϊκό από τις μεγάλες τζαμαρίες, όπως την έχει περιγράψει ο ίδιος στο «α» «είναι ξεκάθαρα μια κουζίνα των υλικών με τις καλύτερες αυθεντικές πρώτες ύλες στην εποχή τους. Είναι μια κουζίνα που ξυπνάει μνήμες και προσφέρει ζεστασιά και όμορφα συναισθήματα».

Ένα κομμάτι της ξεχωριστής εμπειρίας που προσφέρει στη Θεσσαλονίκη, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν άπαξ στην Αθήνα όσοι προνοητικοί εξασφαλίσουν κάποια από τις τελευταίες διαθέσιμες θέσεις της βραδιάς. Το ειδικό μενού, γεμάτο μοναδικά γαστρονομικά στιγμιότυπα με το προσωπικό αποτύπωμα του σεφ και την παραδοσιακή γεύση σε αμπαλάζ φινετσάτο, σύγχρονο και αφοπλιστικά νόστιμο, κλείνει με μια από τις signature δημιουργίες του «Salonica». Πρόκειται για μια σύνθεση με σφαίρες σοκολάτας, χαλβά με κουκουνάρι και παγωτό καϊμάκι που θα ολοκληρώσει ιδανικά ένα πολύ ξεχωριστό δείπνο με χρώμα Μακεδονίας.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

«Salonica»: Η αφρόκρεμα της Θεσσαλονίκης έρχεται στο «Ark» - εικόνα 2

Δείτε το μενού που ετοιμάζει το «Salonica» για την Πέμπτη 11/4

Welcome Drink
Ούζο 12

Πρώτο πιάτο
Αγιορείτικη ψαρόσουπα με ταρτάρ από ψάρι ημέρας

Δεύτερο πιάτο
Ανοιχτός λαχανοντολμάς με θαλασσινά «αβγολέμονο»

Τρίτο πιάτο
Αρνάκι στη γάστρα με μελιτζάνες χουνκιάρ

Επιδόρπιο
Μπάλα σοκολάτας με μακεδονικό χαλβά και κουκουνάρι

Επιδόρπιο κρασί Vino dell'Amore Petalo Moscato

€ 39 / άτομο

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.