Ο Νίκος Κοντοσώρος έφυγε και η ελληνική κουζίνα έχασε έναν πρωτοπόρο υποστηρικτή της

Θα τον θυμόμαστε σαν έναν ιδεαλιστή της ελληνικής γαστρονομίας, λάτρη της κουζίνας του τόπου και των υλικών του.

Ο Νίκος Κοντοσώρος έφυγε και η ελληνική κουζίνα έχασε έναν πρωτοπόρο υποστηρικτή της

Ο Νίκος Κοντοσώρος, μάγειρας-εστιάτορας πιονιέρος στο είδος του και στον τόπο του, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Θα τον θυμόμαστε στην ελληνική γαστρονομική σκηνή σαν έναν ιδεαλιστή, λάτρη της κουζίνας του τόπου και των υλικών του, που γνώριζε σε βάθος και συχνά συνέλεγε μόνος του. Ακούραστος, δημιουργικός, με προσωπική ματιά κατάφερε να αναδείξει αυτή την άγνωστη τοπική κουζίνα και να τη συνδυάσει, τολμηρά για την περιοχή, με εκλεπτυσμένες αστικές και διεθνείς πινελιές και μια σπάνια κάβα, δημιουργώντας, έτσι, έναν μοναδικό στο είδος του γαστρονομικό προορισμό στη Δυτική Μακεδονία, ο οποίος βραβεύτηκε για πολλά συναπτά έτη με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Σε αυτό το γοητευτικό εστιατόριο εξοχής, δίπλα στον ξενώνα, στο μακρινό Ξινό Νερό, όσοι γνωρίσαμε τον Νίκο Κοντοσώρο κρατάμε κυρίως μια ευγενέστατη φυσιογνωμία, να μιλάει με περισσή αγάπη για τις γεύσεις και τα κρασιά της περιοχής του.

Ο Νίκος Κοντοσώρος έφυγε και η ελληνική κουζίνα έχασε έναν πρωτοπόρο υποστηρικτή της - εικόνα 1
Ο Νίκος Κοντοσώρος από το 2008 βραβευόταν ανειλλιπώς με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας (στη φωτογραφία πρώτος από αριστερά)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιατί όλοι πάνε για σάντουιτς στο 'Borghese'

Το πιο πρόσφατο hit της Αρχελάου ξέρει πώς να γεμίζει σωστά δύο φέτες ψωμί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
27/09/2022

Νέα εποχή για την ιστορική "Διαγώνιο" της Θεσσαλονίκης

Το κλασικό στέκι που έγραψε ιστορία με τα ψητά σουτζουκάκια και τον ζουμερό του γύρο, γυρνά σελίδα με την ομάδα των "Γλυκάνισος", "Marea Sea Spirit" και "Iberico" να αναλαμβάνει τη νέα εποχή του.

Καλαμάτα update: 6+1 γευστικά στέκια στην ανανεωμένη πόλη της διπλανής πόρτας

Ολοκαίνουργια εντυπωσιακά μαγαζιά και ξενοδοχεία αλλά και κλασικές αξίες που κάνουν τη διαφορά, και απλώνονται από την διάσημη παραλία και το κέντρο ως τα περίχωρα, μπαίνουν στην ατζέντα μας για ένα από τα τελευταία σαββατοκύριακα με άρωμα καλοκαιριού στην ολοζώντανη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Για τον Dabiz Muñoz η γεύση είναι μία μεγάλη περιπέτεια

Ο προβοκάτορας Ισπανός μύστης της γεύσης βρέθηκε ξανά στην κορυφή της λίστας των 'The Best Chef Awards'. Όχι τυχαία.

Το S.Pellegrino και το Perrier μας περιμένουν στο "Lit Athens"

Το ολόφρεσκο all day στέκι του Κέντρου μιξάρει παραδοσιακή και μοντέρνα Αθήνα σε αύρα, πιάτα και shakers.

Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος: "Μετά από τόσες απανωτές "σφαλιάρες" πάντα βρίσκουμε τη λύση στα δύσκολα"

Μια κουβέντα με τον σεφ Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο για τις φετινές εξελίξεις στην εστίαση και το νέο εκδοτικό του εγχείρημα που συμπυκνώνει τις προσωπικές του "Gefsis".

Τα Πετράλωνα κάνουν "Ζαβολιά"

Καινούργιο και "παιχνιδιάρικο" στέκι έκανε την εμφάνιση του στην αγαπημένη πιάτσα.