Ο Νίκος Κοντοσώρος έφυγε και η ελληνική κουζίνα έχασε έναν πρωτοπόρο υποστηρικτή της

Θα τον θυμόμαστε σαν έναν ιδεαλιστή της ελληνικής γαστρονομίας, λάτρη της κουζίνας του τόπου και των υλικών του.

Ο Νίκος Κοντοσώρος έφυγε και η ελληνική κουζίνα έχασε έναν πρωτοπόρο υποστηρικτή της

Ο Νίκος Κοντοσώρος, μάγειρας-εστιάτορας πιονιέρος στο είδος του και στον τόπο του, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Θα τον θυμόμαστε στην ελληνική γαστρονομική σκηνή σαν έναν ιδεαλιστή, λάτρη της κουζίνας του τόπου και των υλικών του, που γνώριζε σε βάθος και συχνά συνέλεγε μόνος του. Ακούραστος, δημιουργικός, με προσωπική ματιά κατάφερε να αναδείξει αυτή την άγνωστη τοπική κουζίνα και να τη συνδυάσει, τολμηρά για την περιοχή, με εκλεπτυσμένες αστικές και διεθνείς πινελιές και μια σπάνια κάβα, δημιουργώντας, έτσι, έναν μοναδικό στο είδος του γαστρονομικό προορισμό στη Δυτική Μακεδονία, ο οποίος βραβεύτηκε για πολλά συναπτά έτη με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Σε αυτό το γοητευτικό εστιατόριο εξοχής, δίπλα στον ξενώνα, στο μακρινό Ξινό Νερό, όσοι γνωρίσαμε τον Νίκο Κοντοσώρο κρατάμε κυρίως μια ευγενέστατη φυσιογνωμία, να μιλάει με περισσή αγάπη για τις γεύσεις και τα κρασιά της περιοχής του.

Ο Νίκος Κοντοσώρος έφυγε και η ελληνική κουζίνα έχασε έναν πρωτοπόρο υποστηρικτή της - εικόνα 1
Ο Νίκος Κοντοσώρος από το 2008 βραβευόταν ανειλλιπώς με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας (στη φωτογραφία πρώτος από αριστερά)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.