Σύγχρονη comfort γλύκα στο ολοκαίνουργιο «ERGON House»

Στο εντυπωσιακό εστιατόριο του foodie ξενοδοχείου-hub γεύσης μπορούν άνετα να τρών’ τα συνεργεία, οι ξένοι που θέλουν μια τίμια, νόστιμη προσέγγιση της ελληνικής κουζίνας αλλά και όλοι εμείς που το κάνουμε ήδη.

Σύγχρονη comfort γλύκα στο ολοκαίνουργιο «ERGON House»

Αυτό που νιώθω καθισμένος στο εστιατόριο του flagship «ERGON House», το οποίο μόλις άνοιξε τις πόρτες του στη Μητροπόλεως, είναι ένα αίσθημα γλυκιάς χαλάρωσης, με δόσεις ζωντάνιας κι ευχάριστης ανθρωπίλας. Σαν να βρίσκομαι στο κέντρο μιας μεγάλης αγοράς –σαν το Καπάνι της Θεσσαλονίκης– και να ρουφάω ενέργεια και νόστιμα ερεθίσματα.

Το ψηλοτάβανο κτίριο είναι από αυτά που μόνο σε μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο στεγάζουν συνήθως εστιατόρια. Στα ταβάνια φαίνεται γυμνός ο σκελετός του από μπετόν και σίδερο, ενώ τα τούβλα δεν τα κρύβουν με σοβά, απλώς τα βάφουν άσπρα. Στο κέντρο υπάρχει ένα τεράστιο μπαρ τυριών και αλλαντικών: από τη μία ψωνίζεις για το σπίτι και από την άλλη κάθεσαι στα στουλ-καρέκλες και τρως.

Σύγχρονη comfort γλύκα στο ολοκαίνουργιο «ERGON House» - εικόνα 1

Τα μεγάλα τραπέζια κυρίως ξύλινα, οι καρέκλες το ίδιο, σε τρία διαφορετικά σχέδια και χρώματα (φυσικό, άσπρο, μαύρο), στο βάθος η τοιχογραφία με το ιδιαίτερο στιλ Illustration των beetrootdesign αφηγείται το δημώδες τραγούδι «Του νεκρού αδελφού». Ο χώρος στο αίθριο, με την τεράστια, εντυπωσιακή θεά του κυνηγιού Άρτεμη που ζωγράφισε ο διακεκριμένος street artist INO, έχει τη λογική καφενείου στην επίπλωσή του και αν καθίσεις στα στουλ στην τζαμαρία της εισόδου, ο ρυθμός της πόλης ξετυλίγεται μπροστά σου.

Η κουζίνα εμπνέεται από την Agora (παντοπωλείο, χασάπικο, ψαράδικο) και, φυσικά, από τα προϊόντα Ergon, σε μια μαγειρική λογική που καλλιεργεί την comfort οικειότητα. Το νιώθεις αμέσως στην απροσποίητη εκφραστικότητα μιας νεοελληνικής σαλάτας με ωραία ντοματίνια, ψητές πιπεριές, τριμμένη φέτα, κρεμμύδι, αφυδατωμένες ελιές Καλαμών και πίτες στη βάση του πιάτου, να νοτίζονται από το ωραίο ντρέσινγκ, ή στα μυρωδάτα τσιγαριαστά χόρτα με πιπεριές Φλωρίνης, ντοματίνια κι αιχμηρό λαδολέμονο.

Σύγχρονη comfort γλύκα στο ολοκαίνουργιο «ERGON House» - εικόνα 2

Στον πρωτότυπα νεο-παραδοσιακό γύρο καπνιστής σαρδέλας πάνω σε τραγανή ροδίτικη λαδόπιτα και στη βαθιά νοστιμάδα πέτουρων Αραβησσού με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά και από πάνω τριμμένη φέτα. Η γκουρμεδιά του πεϊνιρλί με λιωμένη γραβιέρα, κρόκο αβγού, κοτόπουλο και φρέσκια τρούφα είναι ηδονή, μην τη χάσετε! Η Greek Pavlova με αέρινες μαρέγκες, γιαούρτι και βύσσινο, όπως και το very σοκολατένιο Σικάγο αξίζουν.

Περισσότερες πληροφορίες

Ergon House

Μητροπόλεως 23, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.