Σύγχρονη comfort γλύκα στο ολοκαίνουργιο «ERGON House»

Στο εντυπωσιακό εστιατόριο του foodie ξενοδοχείου-hub γεύσης μπορούν άνετα να τρών’ τα συνεργεία, οι ξένοι που θέλουν μια τίμια, νόστιμη προσέγγιση της ελληνικής κουζίνας αλλά και όλοι εμείς που το κάνουμε ήδη.

Σύγχρονη comfort γλύκα στο ολοκαίνουργιο «ERGON House»

Αυτό που νιώθω καθισμένος στο εστιατόριο του flagship «ERGON House», το οποίο μόλις άνοιξε τις πόρτες του στη Μητροπόλεως, είναι ένα αίσθημα γλυκιάς χαλάρωσης, με δόσεις ζωντάνιας κι ευχάριστης ανθρωπίλας. Σαν να βρίσκομαι στο κέντρο μιας μεγάλης αγοράς –σαν το Καπάνι της Θεσσαλονίκης– και να ρουφάω ενέργεια και νόστιμα ερεθίσματα.

Το ψηλοτάβανο κτίριο είναι από αυτά που μόνο σε μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο στεγάζουν συνήθως εστιατόρια. Στα ταβάνια φαίνεται γυμνός ο σκελετός του από μπετόν και σίδερο, ενώ τα τούβλα δεν τα κρύβουν με σοβά, απλώς τα βάφουν άσπρα. Στο κέντρο υπάρχει ένα τεράστιο μπαρ τυριών και αλλαντικών: από τη μία ψωνίζεις για το σπίτι και από την άλλη κάθεσαι στα στουλ-καρέκλες και τρως.

Σύγχρονη comfort γλύκα στο ολοκαίνουργιο «ERGON House» - εικόνα 1

Τα μεγάλα τραπέζια κυρίως ξύλινα, οι καρέκλες το ίδιο, σε τρία διαφορετικά σχέδια και χρώματα (φυσικό, άσπρο, μαύρο), στο βάθος η τοιχογραφία με το ιδιαίτερο στιλ Illustration των beetrootdesign αφηγείται το δημώδες τραγούδι «Του νεκρού αδελφού». Ο χώρος στο αίθριο, με την τεράστια, εντυπωσιακή θεά του κυνηγιού Άρτεμη που ζωγράφισε ο διακεκριμένος street artist INO, έχει τη λογική καφενείου στην επίπλωσή του και αν καθίσεις στα στουλ στην τζαμαρία της εισόδου, ο ρυθμός της πόλης ξετυλίγεται μπροστά σου.

Η κουζίνα εμπνέεται από την Agora (παντοπωλείο, χασάπικο, ψαράδικο) και, φυσικά, από τα προϊόντα Ergon, σε μια μαγειρική λογική που καλλιεργεί την comfort οικειότητα. Το νιώθεις αμέσως στην απροσποίητη εκφραστικότητα μιας νεοελληνικής σαλάτας με ωραία ντοματίνια, ψητές πιπεριές, τριμμένη φέτα, κρεμμύδι, αφυδατωμένες ελιές Καλαμών και πίτες στη βάση του πιάτου, να νοτίζονται από το ωραίο ντρέσινγκ, ή στα μυρωδάτα τσιγαριαστά χόρτα με πιπεριές Φλωρίνης, ντοματίνια κι αιχμηρό λαδολέμονο.

Σύγχρονη comfort γλύκα στο ολοκαίνουργιο «ERGON House» - εικόνα 2

Στον πρωτότυπα νεο-παραδοσιακό γύρο καπνιστής σαρδέλας πάνω σε τραγανή ροδίτικη λαδόπιτα και στη βαθιά νοστιμάδα πέτουρων Αραβησσού με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά και από πάνω τριμμένη φέτα. Η γκουρμεδιά του πεϊνιρλί με λιωμένη γραβιέρα, κρόκο αβγού, κοτόπουλο και φρέσκια τρούφα είναι ηδονή, μην τη χάσετε! Η Greek Pavlova με αέρινες μαρέγκες, γιαούρτι και βύσσινο, όπως και το very σοκολατένιο Σικάγο αξίζουν.

Περισσότερες πληροφορίες

Ergon House

Μητροπόλεως 23, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/10/2025

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.

Σάββατο με BBQ στο Colonial στο Golf της Γλυφάδας

Επιστροφή με γεύσεις και μουσική κάθε Σάββατο μεσημέρι.

Βεργιώτικο

Στο ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στη Βέροια, ο Νίκος Μαλλιάρας συνεχίζει να υπηρετεί επίμονα την τέχνη του κρέατος και την απόλαυση του μακριά από τις συνήθεις ταξιδιωτικές συντεταγμένες.

Οινικά ταξίδια και μουσικές βραδιές στα ViBo τον Οκτώβριο

Το πρόγραμμα των ViBo Bistrot υπόσχεται έναν μήνα γεμάτο με οινικές γευσιγνωσίες και ζωντανή μουσική.

Το κυριακάτικο brunch με θέα επιστρέφει στο New Hotel

Πιάτα που φέρνουν στο προσκήνιο την ελληνική παράδοση αλλά και τον διεθνή χαρακτήρα του New Hotel επιστρέφουν για να τα απολαύσεις.

Γιατί φέτος το καλοκαίρι όλοι στην Πάρο μιλούσαν για την "Πεζούλα"

Το καινούργιο καφενείο στο χωριό Μάρμαρα δείχνει το δρόμο για την τίμια μαγειρική που έχει ανάγκη το νησί.