Ποιος θα είναι ο επόμενος World Master of Pasta;

18 «μαέστροι» της παγκόσμιας γαστρονομίας θα διαγωνιστούν για το μεγάλο τίτλο στο Barilla Pasta World Championship, με τον χαρισματικό νεαρό σεφ Σταμάτη Μισομικέ να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Ποιος θα είναι ο επόμενος World Master of Pasta;

Για 7η χρονιά, τo Pasta World Championship της φημισμένης ιταλικής μάρκας ζυμαρικών Barilla επιστρέφει δυναμικά στις 24 και 25 Οκτωβρίου με μια διήμερη γαστριμαργική πρόκληση: 18 ταλαντούχοι σεφ από όλο τον κόσμο ηλικίας έως 35 ετών θα διαγωνιστούν για να αναδειχθεί ο επόμενος Master of Pasta.

Οι 18 επιλεγμένοι υποψήφιοι θα έρθουν αντιμέτωποι όχι μόνο με την πρόκληση της δημιουργίας ενός ανατρεπτικού πιάτου, αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό, ενώ στην κριτική επιτροπή θα συμμετέχουν εμβληματικοί σεφ και προσωπικότητες του χώρου της γαστρονομίας. Τα κριτήρια με τα οποία θα αναδειχθεί ο νικητής είναι η πρωτοτυπία, το στήσιμο του πιάτου και, φυσικά, η μαγειρική δεξιοτεχνία, μέσα από τρεις «καυτές» δοκιμασίες.

Ποιος θα είναι ο επόμενος World Master of Pasta; - εικόνα 1

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει στο φετινό Pasta World Championship ένας από τους χαρισματικούς σεφ της γενιάς του, ο Σταμάτης Μισομικές, ο οποίος θα κληθεί να μοιραστεί τις υψηλού επιπέδου γνώσεις του, πειραματιζόμενος με παραδοσιακές συνταγές και τοπικά προϊόντα.

Φέτος, ο βασικός άξονας του Pasta World Championship επικεντρώνεται γύρω από την ιδέα «Eat Postitive», σε μια προσπάθεια της Barilla να συμβάλλει στην προώθηση της σωστής και ισορροπημένης διατροφής. Έτσι, οι 18 συμμετέχοντες θα κληθούν να διαδώσουν αυτή τη φιλοσοφία, δημιουργώντας πιάτα που υιοθετούν το μοντέλο της υγιεινής διατροφής.

Περισσότερα στο www.pastaworldchampionship.com.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
23/09/2022

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.