6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους

Ωραίες ταβέρνες με άποψη και πολύχρωμα εξωτικά εστιατόρια δίνουν ιδέες για διαφορετικές εξόδους σε αυτήν τη δημοφιλή πιάτσα.

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους

Ωραίες ταβέρνες με άποψη και πολύχρωμα εξωτικά εστιατόρια δίνουν ιδέες για διαφορετικές εξόδους σε αυτήν τη δημοφιλή πιάτσα.

Η μοντέρνα οπτική της παράδοσης

#1 «Μονοκατοικία»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 1

Τολμηρά διακοσμημένη, με το γυμνό τούβλο να λειτουργεί ως θερμός σουρεαλισμός. Έμφαση στη μοιρασιά, οπότε έχεις φάβα Φενεού με λεμονόχορτο, γραβιέρα ψητή με ξηρούς καρπούς και σάλτσα ρακόμελου, μανιτάρια στη σχάρα με πετιμέζι, βαλσάμικο και θυμάρι αλλά και κοντοσούβλι από χοιρινό λαιμό μαριναρισμένο σε μπαχαρικά, με κρέμα φέτας και τηγανητές πατάτες.

#2 «Μπεμπέκα»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 2

Γοητευτική ποπ νοσταλγία και ατμόσφαιρα γειτονιάς σε μια παλιά μονοκατοικία. Δικαίως ονομαστά τηγανητά κολοκυθάκια, εξαιρετική και σπάνια σκορδάτη σπλήνα, τυροπιτάρι αξιώτικο φουρνιστό, κυκλαδίτικοι ντοματο­φαβατοκεφτέδες, μαμαδίστικοι λαχανοντολμάδες αβγολέμονο, κόκορας ελαφρώς κρασάτος με χοντρό μακαρόνι αλλά και μους λεμονιού, μια ωραία πινελιά για το τέλος.

#3 «Βραστό»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 3

Σαν σαλόνι σπιτιού αλλά και με μοντέρνο ύφος στην πράσινη αυλή του. Φανταστικό μπιφτέκι, μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά, τραγανιστό τυροπιτάκι με ανθότυρο, τουλουμοτύρι, φέτα, άνηθο και μαγειρευτά που εναλλάσσονται: αρνάκι φρικασέ, μοσχαροκεφαλή σιγοψημένη, πατσάς, λεμονάτο μοσχάρι με πυκνή, ξινούτσικη σάλτσα και το περίφημο βραστό μοσχάρι.

Γευστικός ethnic-ισμός

#4 «Ancho Mexican Grill»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 4

Αυτό το νεανικό, casual μεξικάνικο στέκι εκπέμπει θέρμη και οικειότητα και, χάρη στο συνδυασμό προσεγμένων υλικών και προσιτών τιμών, έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. Οι τορτίγιες και οι σάλτσες είναι χειροποίητες και αυτό είναι ατού για burritos, tacos, quesadillas, nachos και σαλάτες – διαλέγεις τη βάση και προσθέτεις τα παρελκόμενα που θέλεις.

#5 «Pink Elephant»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 5

Εδώ έχεις την Ινδία σε συσκευασία τσέπης, με σύγχρονο ντεκόρ κι έντονα χρώματα. Εκτός από τα κλασικά, δοκιμάστε botti mouton (αρνάκι μαριναρισμένο σε κύμινο και αρωματικά ινδικά βότανα), μπάμιες με καραμελωμένα κρεμμύδια σε ελαφρώς πικάντικη σάλτσα ή ακόμη ένα πληθωρικό biryani και χαρείτε τις ωραίες χειροποίητες σάλτσες.

#6 «Saipan»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 6

Απωανατολίτικη πολυτέλεια και κινέζικη κουζίνα, που διευρύνεται με σούσι και κάποιες φαντεζί σπεσιαλιτέ με φρούτα. Shanghai roll σε φύλλο ρυζιού με γαρίδα, χοιρινό και βερμιτσέλι νουντλ, νόστιμη crispy duck, Pataya shrimps με σάλτσα ανανά, λίτσι και λέμονγκρας, γλυκόξινο χοιρινό σε σάλτσα με ανανά και κοτόπουλο με κάσιους.

Περισσότερες πληροφορίες

Saipan

Κ. Βάρναλη 9 (Πλ. Δούρου), Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Pink Elephant

Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ancho Mexican Grill

Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.