6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους

Ωραίες ταβέρνες με άποψη και πολύχρωμα εξωτικά εστιατόρια δίνουν ιδέες για διαφορετικές εξόδους σε αυτήν τη δημοφιλή πιάτσα.

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους

Ωραίες ταβέρνες με άποψη και πολύχρωμα εξωτικά εστιατόρια δίνουν ιδέες για διαφορετικές εξόδους σε αυτήν τη δημοφιλή πιάτσα.

Η μοντέρνα οπτική της παράδοσης

#1 «Μονοκατοικία»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 1

Τολμηρά διακοσμημένη, με το γυμνό τούβλο να λειτουργεί ως θερμός σουρεαλισμός. Έμφαση στη μοιρασιά, οπότε έχεις φάβα Φενεού με λεμονόχορτο, γραβιέρα ψητή με ξηρούς καρπούς και σάλτσα ρακόμελου, μανιτάρια στη σχάρα με πετιμέζι, βαλσάμικο και θυμάρι αλλά και κοντοσούβλι από χοιρινό λαιμό μαριναρισμένο σε μπαχαρικά, με κρέμα φέτας και τηγανητές πατάτες.

#2 «Μπεμπέκα»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 2

Γοητευτική ποπ νοσταλγία και ατμόσφαιρα γειτονιάς σε μια παλιά μονοκατοικία. Δικαίως ονομαστά τηγανητά κολοκυθάκια, εξαιρετική και σπάνια σκορδάτη σπλήνα, τυροπιτάρι αξιώτικο φουρνιστό, κυκλαδίτικοι ντοματο­φαβατοκεφτέδες, μαμαδίστικοι λαχανοντολμάδες αβγολέμονο, κόκορας ελαφρώς κρασάτος με χοντρό μακαρόνι αλλά και μους λεμονιού, μια ωραία πινελιά για το τέλος.

#3 «Βραστό»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 3

Σαν σαλόνι σπιτιού αλλά και με μοντέρνο ύφος στην πράσινη αυλή του. Φανταστικό μπιφτέκι, μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά, τραγανιστό τυροπιτάκι με ανθότυρο, τουλουμοτύρι, φέτα, άνηθο και μαγειρευτά που εναλλάσσονται: αρνάκι φρικασέ, μοσχαροκεφαλή σιγοψημένη, πατσάς, λεμονάτο μοσχάρι με πυκνή, ξινούτσικη σάλτσα και το περίφημο βραστό μοσχάρι.

Γευστικός ethnic-ισμός

#4 «Ancho Mexican Grill»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 4

Αυτό το νεανικό, casual μεξικάνικο στέκι εκπέμπει θέρμη και οικειότητα και, χάρη στο συνδυασμό προσεγμένων υλικών και προσιτών τιμών, έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς. Οι τορτίγιες και οι σάλτσες είναι χειροποίητες και αυτό είναι ατού για burritos, tacos, quesadillas, nachos και σαλάτες – διαλέγεις τη βάση και προσθέτεις τα παρελκόμενα που θέλεις.

#5 «Pink Elephant»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 5

Εδώ έχεις την Ινδία σε συσκευασία τσέπης, με σύγχρονο ντεκόρ κι έντονα χρώματα. Εκτός από τα κλασικά, δοκιμάστε botti mouton (αρνάκι μαριναρισμένο σε κύμινο και αρωματικά ινδικά βότανα), μπάμιες με καραμελωμένα κρεμμύδια σε ελαφρώς πικάντικη σάλτσα ή ακόμη ένα πληθωρικό biryani και χαρείτε τις ωραίες χειροποίητες σάλτσες.

#6 «Saipan»

6 στάσεις στο Χαλάνδρι για παραδοσιακούς κι εξωτικούς τύπους - εικόνα 6

Απωανατολίτικη πολυτέλεια και κινέζικη κουζίνα, που διευρύνεται με σούσι και κάποιες φαντεζί σπεσιαλιτέ με φρούτα. Shanghai roll σε φύλλο ρυζιού με γαρίδα, χοιρινό και βερμιτσέλι νουντλ, νόστιμη crispy duck, Pataya shrimps με σάλτσα ανανά, λίτσι και λέμονγκρας, γλυκόξινο χοιρινό σε σάλτσα με ανανά και κοτόπουλο με κάσιους.

Περισσότερες πληροφορίες

Saipan

Κ. Βάρναλη 9 (Πλ. Δούρου), Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Pink Elephant

Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ancho Mexican Grill

Γυφτοπούλου Γρηγορίου 9 & Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η old school πίτσα της Νέας Σμύρνης που έχει πιστούς οπαδούς

Ζυμαρένια συνέπεια με τη δική της ιστορία γεύσης, από το 1973.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
08/11/2025

Το ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας που θα λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

Για αμερικάνικα κρασιά στο Po'Boys

Βουτιά στον αμερικάνικο αμπελώνα, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.