Τα μενού του φεγγαριού

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος εμπνέει τις κουζίνες του «Bites & Wine» και του «St. George Lycabettus» που απλώνουν, καθένα με το δικό του στιλ, πιάτα στην… ποδιά της. 

Τα μενού του φεγγαριού

Η αυγουστιάτικη πανσέληνος εμπνέει τις κουζίνες του «Bites & Wine» και του «St. George Lycabettus» που απλώνουν, καθένα με το δικό του στιλ, πιάτα στην… ποδιά της.

Σάββατο βράδυ στο πειραιώτικο «Βites & Wine»

Τα μενού του φεγγαριού - εικόνα 1

Έχει φοβερή θέα. Με το που ανεβαίνεις απλώνονται μπροστά σου τα κατάρτια του Μικρολίμανου κι η φωτισμένη ακτογραμμή. Από τα αρχοντικά της Καστέλλας μέχρι την Ακρόπολη φτάνει το μάτι. Εκεί, στην ατμοσφαιρική ταράτσα του «Bites & Wine», όπου ο Λευτέρης Λαζάρου και η ομάδα του, με επικεφαλής τον Γιάννη Παρίκο, παρουσιάζουν comfort food πιάτα με βάση το κρέας, το Σάββατο 25 Αυγούστου θα χαρείτε ένα μενού πέντε πιάτων (για δύο) με € 32 ανά άτομο. Θα ξεκινήσετε με σαλάτα με φρέγκολα, προσούτο και πεπόνι και vitello tonnato και θα συνεχίσετε με μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας και κριθαράκι, καθώς και βιολογικά βόεια μάγουλα από τα «Αγροκτήματα Ευβιότοποι» με πουρέ γλυκοπατάτας. Στο φινάλε θα έρθει ένα επιδόρπιο… μπέργκερ σοκολάτας Equatoriale της Valrhοna, με ζελέ μάνγκο-φρούτα του πάθους και γκανάς φραμπουάζ, μια πολύ ωραία ιδέα του Θοδωρή Μωυσίδη.

Μια νόστιμη τριλογία στο «St. George Lycabettus»

Τα μενού του φεγγαριού - εικόνα 2

Τρία διαφορετικά φεγγαρόλουστα μενού ετοιμάζει με αφορμή την πανσέληνο του Αυγούστου το ξενοδοχείο του Κολωνακίου. Το Σάββατο 25 Αυγούστου, μία ημέρα προτού γεμίσει ολότελα το φεγγάρι, προτείνει ένα ειδικό champagne menu στο «La Suite Lounge» (€ 40 το άτομο), με το γαλλικό αφρώδες να βάζει την πινελιά του σε όλα τα πιάτα – από μια πολύχρωμη σαλάτα με κατίκι Δομοκού, κρέμα σύκου και σορμπέ σαμπάνιας σε μια ταλιάτα με κρέμα πατάτας με λάδι τρούφας και γραβιέρα με λαχανικά και σάλτσα σαμπάνιας και από εκεί σε ένα εκμέκ με σορμπέ σαμπάνιας. Την Κυριακή 26 Αυγούστου ακολουθεί, με τη φωτισμένη Ακρόπολη σε πρώτο πλάνο και στο βάθος την πανσέληνο να καθρεφτίζεται στα νερά του Σαρωνικού, ένα full moon menu (€ 35 το άτομο) και την επομένη BBQ (€ 38 το άτομο) υπό το σεληνόφως, πλάι στην πισίνα, με τη γνωστή σοπράνο Κάτια Πάσχου να ερμηνεύει κλασικές άριες και τραγούδια αφιερωμένα –σε τι άλλο;– στο φεγγάρι.

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.