Τελικά το κρατήσαμε… μανιάτικο

Η βραβευμένη Μανιάτισα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου από το ομώνυμο εστιατόριο του ιστορικού ξενοδοχείου «Κυρίμαι» στο Γερολιμένα, παρουσίασε την Πέμπτη 26 Απριλίου την γοητευτική μανιάτικη κουζίνα με τον δικό της φρέσκο τρόπο, προσκεκλημένη του Φεστιβάλ «Symposio at Ark» με οργανωτές το «αθηνόραμα» και το πολυτελές εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα.

Τελικά το κρατήσαμε… μανιάτικο

Η βραβευμένη Μανιάτισα σεφ Σταυριανή Ζερβακάκου από το ομώνυμο εστιατόριο του ιστορικού ξενοδοχείου «Κυρίμαι» στο Γερολιμένα, παρουσίασε την Πέμπτη 26 Απριλίου την γοητευτική μανιάτικη κουζίνα με τον δικό της φρέσκο τρόπο, προσκεκλημένη του Φεστιβάλ «Symposio at Ark» με οργανωτές το «αθηνόραμα» και το πολυτελές εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα.

Τελικά το κρατήσαμε… μανιάτικο - εικόνα 1

Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός στον εσωτερικό χώρο με το λευκό πιάνο, ήταν η μόνο η εισαγωγή για το ρομαντικό σκηνικό που διαμορφωνόταν ακριβώς επάνω στο κύμα, με τους καλεσμένους να απολαμβάνουν τη θέα του νυχτερινού Σαρωνικού, περιμένοντας την έναρξη του event. Το ξεκίνημα περιελάμβανε μια εισαγωγή στην ανατρεπτική πορεία της νεαρής σεφ που ξεκίνησε για διεθνολόγος, βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη για μεταπτυχιακό, αφοσιώθηκε στη μαγειρική και έμεινε στην Πόλη 11 χρόνια πριν βρεθεί στην Ελλάδα, με το Βραβείο ελληνικής Κουζίνας στα χέρια. Παίρνοντας το λόγο η Σταυριανή, μίλησε για τη βαθιά αγάπη που νοιώθει για την ελληνική και ιδιαίτερα τη μανιάτικη κουζίνα, και αναφέρθηκε με τα θερμότερα λόγια στη μέντορά της, την διάσημη Τουρκάλα σεφ Şemsa Denizsel.

Τελικά το κρατήσαμε… μανιάτικο - εικόνα 2

Το μενού που είχε ετοιμάσει για αυτήν την ειδική βραδιά, «μιλούσε» την αυθεντική γλώσσα της μανιάτικης κουζίνας με πεντανόστιμες δημιουργίες. Ξεκίνησε με μια παμπάλαιη μανιάτικη συνταγή, το «Αυγό φρύδι*, τσιγαριαστά χόρτα, ξυνόγαλο, πικάντικο τσουχτό πρόβειο βούτυρο αρωματισμένο με ξηρό δυόσμο» -στην αρχική του μορφή ήταν ένα αβγό ποσέ, που έδιναν στις λεχώνες για να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους! Η συνέχεια γράφτηκε με δύο πιάτα πλήρη γεύσης, τον «Κρεμμυδοπασπαλά με σοταριστές ρίζες σπανακιού, αγκινάρα και μάραθο» και το «Ψωμί και ψάρι: φιλέτο από Μυλοκόπι και σύγλινο Μέσα Μάνης πάνω σε μαριναρισμένα παντζαρόφυλλα και τουρσί μελιτζανάκι».

Τελικά το κρατήσαμε… μανιάτικο - εικόνα 3

Φινάλε με την κομψή «Κρέμα γαλακτόπιτας με φρούτα εποχής, φουντούκι και σορμπέ λεμόνι». Δεν είχε προλάβει να σερβιριστεί το γλυκό, και από τα τραπέζια έφθαναν αιτήματα των καλεσμένων, για να δουν και να συγχαρούν την σεφ. Όπως μας είπε ή ίδια, υπάρχουν «γκρούπις» που την ακολουθούν σε κάθε εμφάνισή της και το χειροκρότημα που τη συνόδευσε όταν φάνηκε στη σάλα, επιβεβαίωσε την απήχησή της στους ευζωιστές της Αθήνας.

Ευγενικοί χορηγοί του «Symposio at Ark» η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.