«Indian Kitchen»: Στο ρυθμό του tandoori

Τα πολύχρωμα εξωτερικά τραπεζάκια και η σάλα γεμίζουν καθημερινά από Αθηναίους και ξένους επισκέπτες σε ένα από τα πιο επιτυχημένα και ζωντανά έθνικ στέκια της πόλης.

«Indian Kitchen»: Στο ρυθμό του tandoori

Τα πολύχρωμα τραπεζάκια στα φαρδιά πεζοδρόμια της οδού Απόλλωνος και η κομψή, δροσερή σάλα γεμίζουν καθημερινά από Αθηναίους αλλά και ξένους επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο, σε ένα από τα πιο επιτυχημένα και ζωντανά έθνικ στέκια της πόλης. Από τους πρώτους διδάξαντες της ινδικής κουζίνας στην Αθήνα, το «Indian Kitchen» προσφέρει τα best of μιας από τις πιο αρωματικές και συναρπαστικές γευστικές κληρονομιές του κόσμου, σε ένα χαλαρό, user-friendly metropolitan περιβάλλον με πραγματικά προσιτές τιμές, όπου χαίρεσαι να επιστρέφεις.

«Indian Kitchen»: Στο ρυθμό του tandoori - εικόνα 1

Εδώ θα έρθετε για λαχταριστά tandoori μαριναρισμένα σε γιαούρτι και μπαχαρικά και ψημένα στον παραδοσιακό φούρνο, bestseller κλασικές συνταγές όπως το κοτόπουλο tikka massala με πικάντικα κρεμμύδια και σάλτσα ντομάτας ή το κοτόπουλο korma με αρωματική σάλτσα από κάσιους κατά την παράδοση των Μογγόλων αλλά και πιο spicy επιλογές για τολμηρούς, όπως το μοσχάρι vindaloo, το διάσημο πιάτο της Γκόα με κάρι και πατάτες. Οι vegetarian έχουν την τιμητική τους με πιάτα όπως το saag paneer (εξοχικό ινδικό τυρί σιγομαγειρεμένο με αρωματισμένο σπανάκι) ή το dal tarka με κίτρινες φακές και μπαχαρικά, ενώ οι αφράτες πίτες naan σε διάφορες γεύσεις και το ρύζι μπασμάτι με σαφράν συνοδεύουν τέλεια ό,τι κι αν επιλέξετε. Τα δροσερά lassi με μάνγκο και μπανάνα, η κλασική ινδική μπίρα Kobra και βέβαια το εξωτικό παγωτό με σαφράν και ξηρούς καρπούς είναι μερικά από τα summer favorites που συμπληρώνουν την εμπειρία.

Απόλλωνος 6Β, Σύνταγμα, 2103237720, www.indiankitchenathens.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.