«Μαύρη Θάλασσα» στο Symposio at Ark | Θαλασσινά που μοσχοβολούν Θεσσαλονίκη

Ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Τοκίδης παρουσιάζει την αυθεντική θαλασσινή κουζίνα του στο ενδέκατο και τελευταίο γαστρονομικό event του Symposio at Ark, που συνδιοργανώνουν το «α» και το εστιατόριο «Ark» την Πέμπτη 21/6.

«Μαύρη Θάλασσα» στο Symposio at Ark | Θαλασσινά που μοσχοβολούν Θεσσαλονίκη

Ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Τοκίδης από το εστιατόριο «Μαύρη Θάλασσα» παρουσιάζει την αυθεντική θαλασσινή κουζίνα του στο ενδέκατο και τελευταίο γαστρονομικό event του Symposio at Ark, που συνδιοργανώνουν το «α» και το εστιατόριο «Ark» την Πέμπτη 21/6.

«Μαύρη Θάλασσα» στο Symposio at Ark | Θαλασσινά που μοσχοβολούν Θεσσαλονίκη - εικόνα 1
H βεράντα του «Ark» πλάι στο κύμα

Για πολλούς ψαροφάγους η «Μαύρη Θάλασσα» είναι το πιο αντιπροσωπευτικό εστιατόριο της καθαρής θαλασσινής γεύσης. Κορυφαία υλικά, μαστοριά, αφοσίωση στη λεπτομέρεια – ο chef patron Αλέξανδρος Τοκίδης δεν δέχεται τίποτα λιγότερο από το τέλειο. Η οικογενειακή ταβέρνα ξεκίνησε την καριέρα της το 1926 στην Κάτω Τούμπα. Εστιάτορας και σεφ τρίτης γενιάς, λοιπόν, ο Τοκίδης έχει γίνει ένα με τη θάλασσα και τις γεύσεις της: «Από παιδί με γοήτευε βαθιά αυτό το παιχνίδι. Έβλεπα πως ήταν σκληρή δουλειά και δύσκολη, έβλεπα πως έπρεπε να είσαι εκεί ολημερίς και ολονυχτίς, αλλά αυτά ποτέ δεν με τρόμαξαν, διότι το αποτέλεσμα με επιβράβευε». Αποδίδει ωστόσο στη γυναίκα του ένα τεράστιο κομμάτι της επιτυχίας του ίδιου και του εστιατορίου: «Είναι γοητευτικό να προσπαθούμε και να δημιουργούμε μαζί. η επιτυχία χρεώνεται μισή στην Σόνια και μισή σε εμένα»... Ο σεφ λατρεύει την ελληνική κουζίνα και η καθημερινή του σκέψη είναι να αναδεικνύει όσο πιο απλά γίνεται την πρώτη ύλη.

«Μαύρη Θάλασσα» στο Symposio at Ark | Θαλασσινά που μοσχοβολούν Θεσσαλονίκη - εικόνα 2

Είναι αυτονόητη μια τέτοια επιμονή, αφού για τον Αλέξανδρο Τοκίδη οι καθαρές γεύσεις είναι η πεμ­πτουσία της κουζίνας του, ενώ τα ολόφρεσκα ψαρικά και θαλασσινά που μοσχοβολούν είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στις δημιουργίες του. Με αυτήν τη λογική­ οι θαλασσογραφίες που απλώνει στα τραπέζια του χαρακτηρίζονται από «σπαρτιάτικη» λιτότητα και στολίζονται σχεδόν πάντα μόνο από μερικές σταγόνες λαδολέμονο ή φρέσκα βότανα (εκπληκτικά είναι και τα ωμά του). Εξαίρεση κάποιες­ φορές είναι το πάντρεμά τους με ένα ζυμαρικό, όπως το κριθαράκι με γαρίδα και καλαμάρι σε κόκκινη σάλτσα, το οποίο θα απολαύσουμε στο μενού που έχει ετοιμάσει για το Symposio at Ark την Πέμπτη 21/6. Βασικός παράγοντας επιτυχίας για την ετοιμασία των πιάτων του ειδικού μενού που έχει δημιουργήσει ο chef patron Αλέξανδρος Τοκίδης για το event του Symposio at Ark, στο πολυτελές «Ark» στα Αστέρια Γλυφάδας, είναι η συνεργασία του Γιάννη Μπαξεβάνη, executive chef του εστιατορίου, και της μπριγάδας του.

Δείτε το μενού

«Μαύρη Θάλασσα» στο Symposio at Ark | Θαλασσινά που μοσχοβολούν Θεσσαλονίκη - εικόνα 3
Η «Μαύρη Θάλασσα» είναι το πιο αντιπροσωπευτικό εστιατόριο της καθαρής θαλασσινής γεύσης

Symposio at Ark | «Μαύρη Θάλασσα» 21/6

To καλωσόρισμα του σεφ

Λευκός ταραμάς με λάδι και λεμόνι σε φρέσκο ψωμί

Ορεκτικό
Καβουροσαλάτα με ψίχα από ελληνικό φρέσκο καβούρι, ανθό αλατιού και ξύσμα από λεμόνι

Κυρίως πιάτο
Κριθαράκι με γαρίδα και καλαμάρι σε κόκκινη σάλτσα

Επιδόρπιο
Γλυκό κουταλιού κεράσι με στραγγιστό γιαούρτι

€ 48/άτομο

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Χορηγοί του Symposio at Ark είναι η Diners, το Ούζο 12 και η Σαμαρόπετρα Κυρ-Γιάννη.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.