H αιώνια λιακάδα ενός bistrot exotique

Στον μαξιμαλιστικό πίσω κήπο του «Buba», με φόντο τις καλαμωτές, τα φυτά και τα ατμοσφαιρικά φανάρια, νομίζεις ότι αντί για την Κηφισιά βρίσκεσαι σε κάποια υπαίθρια αγορά της Μπανγκόκ ή του Ανόι.

H αιώνια λιακάδα ενός bistrot exotique

Ήδη από την πρόσοψη το νεοκλασικό της οδού Παπαδιαμάντη που στεγάζει το «Buba» φοράει τα «εξωτικά» του. Στον μαξιμαλιστικό πίσω κήπο όμως, με φόντο τις καλαμωτές και τα φυτά, τα ατμοσφαιρικά φανάρια, τις πλουμιστές φλοράλ μαξιλάρες, τις εικόνες της βασιλικής οικογένειας της Ταϊλάνδης και τα κάθε λογής ταξιδιωτικά memorabilia, νομίζεις ότι αντί για την Κηφισιά βρίσκεσαι σε κάποια υπαίθρια αγορά της Μπανγκόκ ή του Ανόι. Τώρα το καλοκαίρι­ το μπαρ δίπλα στα περίφημα εξωτικά του Zombies και το πολύ αγαπημένο Pok Pok, που είναι στην ουσία ένα ασιατικό Negroni, βάζει μια καινούργια Β.Π. Pina Colada που... μυρίζει διακοπές κι ένα πολύ ιδιαίτερο Si Go` n Zoo με τζιν αρωματισμένο με κουρκουμά, σιρόπι τζίντζερ-λεμονιού και bitters πορτοκαλιού.

H αιώνια λιακάδα ενός bistrot exotique - εικόνα 1

Η κονσόλα, πάντα με το προσωπικό αποτύπωμα του general ConZou (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Ζουγανέλης), κάνει freestyle διαδρομές μεταξύ swing και calypso, reggae και μουσικών από τις χώρες του Μαγκρέμπ, mambo και cha-cha, ρεμπέτικων της Αμερικής και hully gully. Κι η κουζίνα-καντίνα –εκεί στρατηγός είναι η Ταϊλανδή κ. Μαρία–, πέρα από τις δροσερές σαλάτες, το χαρακτηριστικό Phad Thai και τα μυρωδάτα curries του μενού, προτείνει εναλλασσόμενα πιάτα ημέρας για να μπορείς κάθε φορά να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό: μια σπιρτόζικη, γεμάτη χρώμα σαλάτα παπάγιας, ας πούμε, που φτιάχνεται μπροστά σου σε παραδοσιακό ταϊλανδέζικο γουδί, γλυκοφάγωτα ψωμάκια ατμού με πάπια και σπιτική σάλτσα hoisin, fish cakes με τη χειροποίητη πικάντικη μαγιονέζα…. Ακόμη και μια ασιατική εκδοχή της Entrecte Cafe de Paris φτιάχνουν εδώ, με bok choy και baby mushrooms – τους αρέσουν στο «Buba» τα twists...

photo: Babis Papamethodiou

Περισσότερες πληροφορίες

Buba Bistrot Exotique

Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.