Ψαρονοστιμιές και Σαρωνικός στο πιάτο

Στο «Σαρδελάκι... με θέα» η μικροψαροφαγία συνδυάζεται με όστρακα, δυνατά αποστάγματα κι απέραντο γαλάζιο.

Ψαρονοστιμιές και Σαρωνικός στο πιάτο

Ένα από τα ομορφότερα θαλασσινά πόστα έχει πιάσει το «Σαρδελάκι... με θέα» στη Βουλιαγμένη, συνεχίζοντας την παράδοση του αδελφού εστιατορίου στη Γλυφάδα. Οι εγγυημένες ψαρονοστιμιές με μπόνους τα φρέσκα όστρακα, οι αφοπλιστικά καλές τιμές και οι βεράντες με την εκπληκτική γαλανή θέα στον Σαρωνικό το έχουν κάνει ένα από τα πιο δημοφιλή spots της παραλιακής.

Η κουζίνα δίνει έμφαση στις πρώτες ύλες (οι ψαροπρομήθειες γίνονται καθημερινά στην ιχθυόσκαλα) και στη λογική της μικροψαροφαγίας που εισήγαγε πρώτο το «Σαρδελάκι», με φανταστικά τηγανητά –καλαμαράκι, φιλεταρισμένες κουτσομούρες, αθερίνα, σαρδέλα, γαύρος– και δυνατή σχάρα – βελούδινη γάμπαρη, μυρωδάτες καραβίδες πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι, ζουμερή σκορπίνα-πετάλι.

Ψαρονοστιμιές και Σαρωνικός στο πιάτο - εικόνα 1

Φυσικά η ιεροτελεστία ξεκινά με το νοσταλγικό δίσκο των κρύων ορεκτικών, που έρχεται στο τραπέζι και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, λακέρδα, γαύρο μαρινάτο και σαρδέλα πικάντικη που φτιάχνουν μόνοι τους, τυροκαυτερή, σκορδαλιά θρακιώτικη με καρύδι, μελιτζανοσαλάτα καπνιστή, παστουρμά μπακαλιάρου. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα και για μεγαλύτερα ψάρια ή ακόμη και αστακό, αλλά και για ωραία πιάτα ημέρας κι ευω­διαστές πάστες με θαλασσινά.

Το μεγάλο μπαρ με τα φρέσκα όστρακα, από τα πιο συνηθισμένα μέχρι τα πιο ασυνήθιστα, κάνει τη διαφορά και μαζί με την ενδιαφέρουσα wine list με ετικέτες του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα και μια γερή συλλογή από αποστάγματα φτιάχνουν ακόμη ένα ξεχωριστό oyster dining σενάριο.

Όπου κι αν καθίσετε, πάνω στο κύμα, σε κάποιο ψηλό stand ή και στο μπαρ, ο ανοιχτός ορίζοντας απλώνεται μπροστά σας, ενώ το ξύλινο ντεκ και τα καθίσματα με την ψάθα βγάζουν ευπρόσδεκτη αύρα οικειότητας και οι πέργκολες ανοίγουν τελείως το βράδυ για δείπνο κάτω απ’ τα αστέρια.

Ψαρονοστιμιές και Σαρωνικός στο πιάτο - εικόνα 2

Περισσότερες πληροφορίες

Σαρδελάκι... με Θέα

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.