Ψαρονοστιμιές και Σαρωνικός στο πιάτο

Στο «Σαρδελάκι... με θέα» η μικροψαροφαγία συνδυάζεται με όστρακα, δυνατά αποστάγματα κι απέραντο γαλάζιο.

Ψαρονοστιμιές και Σαρωνικός στο πιάτο

Ένα από τα ομορφότερα θαλασσινά πόστα έχει πιάσει το «Σαρδελάκι... με θέα» στη Βουλιαγμένη, συνεχίζοντας την παράδοση του αδελφού εστιατορίου στη Γλυφάδα. Οι εγγυημένες ψαρονοστιμιές με μπόνους τα φρέσκα όστρακα, οι αφοπλιστικά καλές τιμές και οι βεράντες με την εκπληκτική γαλανή θέα στον Σαρωνικό το έχουν κάνει ένα από τα πιο δημοφιλή spots της παραλιακής.

Η κουζίνα δίνει έμφαση στις πρώτες ύλες (οι ψαροπρομήθειες γίνονται καθημερινά στην ιχθυόσκαλα) και στη λογική της μικροψαροφαγίας που εισήγαγε πρώτο το «Σαρδελάκι», με φανταστικά τηγανητά –καλαμαράκι, φιλεταρισμένες κουτσομούρες, αθερίνα, σαρδέλα, γαύρος– και δυνατή σχάρα – βελούδινη γάμπαρη, μυρωδάτες καραβίδες πασπαλισμένες με χοντρό αλάτι, ζουμερή σκορπίνα-πετάλι.

Ψαρονοστιμιές και Σαρωνικός στο πιάτο - εικόνα 1

Φυσικά η ιεροτελεστία ξεκινά με το νοσταλγικό δίσκο των κρύων ορεκτικών, που έρχεται στο τραπέζι και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, λακέρδα, γαύρο μαρινάτο και σαρδέλα πικάντικη που φτιάχνουν μόνοι τους, τυροκαυτερή, σκορδαλιά θρακιώτικη με καρύδι, μελιτζανοσαλάτα καπνιστή, παστουρμά μπακαλιάρου. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα και για μεγαλύτερα ψάρια ή ακόμη και αστακό, αλλά και για ωραία πιάτα ημέρας κι ευω­διαστές πάστες με θαλασσινά.

Το μεγάλο μπαρ με τα φρέσκα όστρακα, από τα πιο συνηθισμένα μέχρι τα πιο ασυνήθιστα, κάνει τη διαφορά και μαζί με την ενδιαφέρουσα wine list με ετικέτες του ελληνικού και του διεθνούς αμπελώνα και μια γερή συλλογή από αποστάγματα φτιάχνουν ακόμη ένα ξεχωριστό oyster dining σενάριο.

Όπου κι αν καθίσετε, πάνω στο κύμα, σε κάποιο ψηλό stand ή και στο μπαρ, ο ανοιχτός ορίζοντας απλώνεται μπροστά σας, ενώ το ξύλινο ντεκ και τα καθίσματα με την ψάθα βγάζουν ευπρόσδεκτη αύρα οικειότητας και οι πέργκολες ανοίγουν τελείως το βράδυ για δείπνο κάτω απ’ τα αστέρια.

Ψαρονοστιμιές και Σαρωνικός στο πιάτο - εικόνα 2

Περισσότερες πληροφορίες

Σαρδελάκι... με Θέα

Λεωφ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
30/04/2024

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

'Nikkei Floresta', επιστροφή στον κήπο

Το δημοφιλές bar-restaurant επανέρχεται για μία ακόμη open air σεζόν σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας.