Ναπολιτάνικη πίτσα όπως στη Νάπολη

Λένε ότι «η ζωή πρέπει να είναι σαν μια ιταλική πίτσα: όμορφη στην όψη, νόστιμη στη γεύση κι ελαφριά στο στομάχι!» και το all day pizza bar «Napolitivo» αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό.

Ναπολιτάνικη πίτσα όπως στη Νάπολη

Λένε ότι «η ζωή πρέπει να είναι σαν μια ιταλική pizza: όμορφη στην όψη, νόστιμη στη γεύση κι ελαφριά στο στομάχι!» Το all day pizza bar «Napolitivo», στη Μαρίνα Φλοίσβου, αντιπροσωπεύει ακριβώς αυτό το μότο. Με πάθος για την ιταλική κουλτούρα και την αυθεντική ιταλική κουζίνα, ήρθε για να μας συστήσει τις δύο αγαπημένες συνήθειες της γείτονος – τη βραβευμένη παγκοσμίως Pizza Napoletana και το Aperitivo Italiano. Με πιστοποίηση­ από τον Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN), στο «Napolitivo» θα γευτείς την αυθεντική συνταγή της ναπολιτάνικης πίτσας, όπως θα τη γευτείς στη Νάπολη.

Ναπολιτάνικη πίτσα όπως στη Νάπολη - εικόνα 1

Η παρασκευή της απαιτεί μαγειρική τέχνη, αγνές πρώτες ύλες από την περιοχή της Καμπανίας κι έναν δεξιοτέχνη pizzaiolo. Κι εδώ τα έχουν όλα. Οι ταλαντούχοι pizzaiolos εκπαιδεύτηκαν, σε Ελλάδα και Ιταλία, από Ιταλούς maestros για να παρασκευάζουν την αυθεντική συνταγή. Το ζυμάρι ανοίγεται κάθε μέρα στην ανοιχτή κουζίνα και ωριμάζει ώρες σε προφυλαγμένο περιβάλλον προτού ψηθεί στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο, ο οποίος είναι φτιαγμένος στη Νάπολη με τούβλα από τον Βεζούβιο! Τα πρωινά ξεκινούν με αρωματικό espresso από τους έμπειρους baristi και χειροποίητα, φρέσκα panini.

Ναπολιτάνικη πίτσα όπως στη Νάπολη - εικόνα 2

Το μεσημεριανό διάλειμμα αποκτά ιταλικό αέρα, ενώ η πιο ωραία στιγμή της ημέρας, η ώρα του aperitivo, γίνεται αγαπημένη καθημερινή συνήθεια με αυθεντικά κοκτέιλ και ­λαχταριστά antipasti. Το βράδυ στη φωτισμένη Μαρίνα Φλοίσβου τα γνήσια ιταλικά κρασιά και μια Vera Pizza Napoletana μας μεταφέρουν στη Νάπολη, ενώ την αυθεντική ναπολιτάνικη πίτσα συμπληρώνουν τα λαχταριστά πιάτα με pasta, τα οποία ετοιμάζονται τη στιγμή της παραγγελίας. Insalate και bruschettas συνοδεύουν το μεσημεριανό ή το γεύμα, ενώ το φρέσκο gelato και τα παραδοσιακά dolci ολοκληρώνουν με τον πιο γλυκό τρόπο τη γαστρονομική εμπειρία.

Περισσότερες πληροφορίες

Napolitivo

Μαρίνα Φλοίσβου, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.