Τα οινοποιεία «Ανοίγουν τις πόρτες τους»

Ο ευρωπαϊκός θεσμός που θέλει τα επισκέψιμα οινοποιεία κάθε χώρας να ανοίγουν τις πόρτες τους για δυο μέρες, έχει βρει το κοινό του…

Τα οινοποιεία «Ανοίγουν τις πόρτες τους»

Κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις και οι συμμετοχές πληθαίνουν δίνοντας το σήμα για περισσότερες ενέργειες. Αυτή τη χρονιά, τα οινοποιεία που συμμετέχουν σε όλη την αμπελουργική Ελλάδα περιμένουν τους φίλους του κρασιού το Σάββατο 26 Μαΐου και την Κυριακή 27 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, προετοιμασμένα να μεταδώσουν ξεχωριστές οινικές εμπειρίες.

Ειδικά τα οινοποιεία της Αττικής, που βρίσκονται μια ανάσα από το κέντρο, δίνουν την καλύτερη αφορμή για μια εναλλακτική εξόρμηση μύησης στον κόσμο του κρασιού. Παίρνουμε το σακίδιό μας και κάνουμε ένα οινικό τουρ ξεκινώντας από το κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα, για να δοκιμάσουμε μερικά εξαιρετικά Cabernet, μετά στη Ραφήνα για να γνωρίσουμε την Αναστασία Φράγκου και τα ευχάριστα κρασιά της από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, συνεχίζουμε στην Παιανία στους Αμπελώνες Μάρκου για μια γευστική δοκιμή σε ιδιαίτερες ετικέτες, προχωράμε στο Μαρκόπουλο στο εντυπωσιακό οινοποιείο του Παπαγιαννάκου, κάνουμε στάση στο Κορωπί στον Αναγνώστου και στον Νικολού και τέλος αφήνουμε την Κερατέα και το οινοποιείο Μυλωνά με τις μοντέρνες εκδοχές των τοπικών ποικιλιών.

Τα οινοποιεία «Ανοίγουν τις πόρτες τους» - εικόνα 1

Μέσα από αυτή τη διαδρομή θα γνωρίσουμε μια βασική ελληνική ποικιλία, το Σαββατιανό, δοκιμάζοντας διαφορετικές φρέσκες και παλαιωμένες εκδοχές του σε κάθε οινοποιείο, θα τσεκάρουμε τις γνώσεις μας για τον αττικό αμπελώνα και, πάνω από όλα, θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί ειδικά γι αυτό το Σαββατοκύριακο και περιλαμβάνουν περιηγήσεις στους αμπελώνες, δοκιμές σπάνιων φιαλών, διαγωνισμούς και πολλά ενδιαφέροντα σεμινάρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
08/05/2024

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.

Lolita's

Το νέο στέκι - σουξέ του Ψυχικού έχει κοσμοπολίτικο στιλ, κινηματογραφική αύρα, κεφάτη διάθεση και ωραίες ιδέες στην κουζίνα. Αν προσέξει ώστε η ευρηματική γαστρονομική του πρόταση να κερδίζει και στα σημεία, μπορεί εύκολα να γίνει ένας απ’ τους πιο άχαστους καλοφαγικούς προορισμούς της πόλης.