Τα οινοποιεία «Ανοίγουν τις πόρτες τους»

Ο ευρωπαϊκός θεσμός που θέλει τα επισκέψιμα οινοποιεία κάθε χώρας να ανοίγουν τις πόρτες τους για δυο μέρες, έχει βρει το κοινό του…

Τα οινοποιεία «Ανοίγουν τις πόρτες τους»

Κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις και οι συμμετοχές πληθαίνουν δίνοντας το σήμα για περισσότερες ενέργειες. Αυτή τη χρονιά, τα οινοποιεία που συμμετέχουν σε όλη την αμπελουργική Ελλάδα περιμένουν τους φίλους του κρασιού το Σάββατο 26 Μαΐου και την Κυριακή 27 Μαΐου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, προετοιμασμένα να μεταδώσουν ξεχωριστές οινικές εμπειρίες.

Ειδικά τα οινοποιεία της Αττικής, που βρίσκονται μια ανάσα από το κέντρο, δίνουν την καλύτερη αφορμή για μια εναλλακτική εξόρμηση μύησης στον κόσμο του κρασιού. Παίρνουμε το σακίδιό μας και κάνουμε ένα οινικό τουρ ξεκινώντας από το κτήμα Κοκοτού στη Σταμάτα, για να δοκιμάσουμε μερικά εξαιρετικά Cabernet, μετά στη Ραφήνα για να γνωρίσουμε την Αναστασία Φράγκου και τα ευχάριστα κρασιά της από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, συνεχίζουμε στην Παιανία στους Αμπελώνες Μάρκου για μια γευστική δοκιμή σε ιδιαίτερες ετικέτες, προχωράμε στο Μαρκόπουλο στο εντυπωσιακό οινοποιείο του Παπαγιαννάκου, κάνουμε στάση στο Κορωπί στον Αναγνώστου και στον Νικολού και τέλος αφήνουμε την Κερατέα και το οινοποιείο Μυλωνά με τις μοντέρνες εκδοχές των τοπικών ποικιλιών.

Τα οινοποιεία «Ανοίγουν τις πόρτες τους» - εικόνα 1

Μέσα από αυτή τη διαδρομή θα γνωρίσουμε μια βασική ελληνική ποικιλία, το Σαββατιανό, δοκιμάζοντας διαφορετικές φρέσκες και παλαιωμένες εκδοχές του σε κάθε οινοποιείο, θα τσεκάρουμε τις γνώσεις μας για τον αττικό αμπελώνα και, πάνω από όλα, θα έχουμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί ειδικά γι αυτό το Σαββατοκύριακο και περιλαμβάνουν περιηγήσεις στους αμπελώνες, δοκιμές σπάνιων φιαλών, διαγωνισμούς και πολλά ενδιαφέροντα σεμινάρια.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

27/01/2023

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Napul’è

Το ιταλιάνικο εστιατόριο της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio έχει αυθεντικότητα στηριγμένη σε εξαιρετικά ιταλικά προϊόντα και είναι αγαπημένο στέκι των σεφ της Αθήνας, με αστεράτες πίτσες, ριζότο, μακαρονάδες και άλλα ωραία.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου

H κα Διαμαντοπούλου θα πραγματοποιήσει διάλεξη που θα εστιάζει στην εκπαίδευση μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Και εγένετο "Mezze Athens" στην Μητροπόλεως

Δεύτερο πόστο για το νόστιμο concept του Ομίλου Καστελόριζο, που μετά τη Γλυφάδα σερβίρει εκλεκτούς μεζέδες και στο κέντρο.

O John Σκοτίδας πιάνει αθηναϊκό πόστο στο "Abra Ovata"

Ο νεαρός σεφ κάνει το δρομολόγιο Λονδίνο-Βουλιαγμένη, για να πραγματοποιήσει το εστιατορικό του ντεμπούτο στην Αθήνα.