Το «TranzistoRaki» μπαίνει σε καλοκαιρινή συχνότητα και το γιορτάζει

Το φιλικό στέκι-μεζέ bar στα βόρεια φέρνει μπόλικα κεράσματα, γευστικά sessions, μουσικές και happenings σε μία μέρα, με φόντο την καταπράσινη πλατεία Ηρώων.

Το «TranzistoRaki» μπαίνει σε καλοκαιρινή συχνότητα και το γιορτάζει

Μπορεί για άλλους το τρναζίστορ να παίζει τα αμερικάνικα, όμως για μια παρέα στα βόρεια η συχνότητα είναι διαφορετική. Με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει μέρα με τη μέρα και το καλοκαίρι να βρίσκεται μια ανάσα μακριά, το «TranzistoRaki», το φιλικό στέκι στο Μαρούσι μαζεύει την πλέον ετήσια (και λίγο παραπάνω) εμπειρία του και ετοιμάζει μια open air γιορτή για όλες τις ηλικίες, με φόντο φυσικά την καταπράσινη πλατεία Ηρώων.

Το «TranzistoRaki» μπαίνει σε καλοκαιρινή συχνότητα και το γιορτάζει - εικόνα 1

Πιστό στην παραδοσιακή αισθητική του σύγχρονου μπακάλικου και τη φινετσάτη γοητεία του απλού πλην προσεγμένου, το ενδιαφέρον tapas bar –ή σε μία ελεύθερη και αρκετά πιο ταιριαστή μετάφραση, μεζέ bar– μπαίνει αυτήν την Κυριακή (20/5) σε mood θερινής κατάνυξης, με τους δίσκους να γεμίζουν από κεράσματα ούζου, ψημένης ρακής και χειροποίητων μεζέδων, από νωρίς το μεσημέρι, τα κάρβουνα να ζεσταίνονται αμέσως μετά για παραδοσιακό session ψησίματος σε κοντοσούβλι (2 μ.μ. & 6 μ.μ.) και το πιο αρωματικό live cooking να ετοιμάζεται με κριθαρώτο γαρίδας (1 μ.μ. & 3 μ.μ.). Μέχρι τις 5 το απόγευμα, το γευστικό ταξίδι θα συντροφεύει ο μουσικός παραγωγός Μανώλης Ξυλούρης ενώ μετά τη σκυτάλη παίρνει ένα ντουέτο κιθάρας πιάνου (6 μ.μ.). Και για το βραδινό happening, ο έμπειρος Άθως Δανέλλης μπαίνει πίσω από το λευκό σεντόνι με τις χάρτινες φιγούρες του Καραγκιόζη, για μια παράσταση που υπόσχεται να κάνει ακόμη και τους μεγαλύτερους να αισθανθούν μικρά παιδιά (9 μ.μ.).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο γευστικός χάρτης της Λεμεσού ξαναγράφεται

Εντυπωσιακά αρχιτεκτονήματα ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου, άκρως πολυτελή ξενοδοχεία δίνουν μεγάλη σημασία στη γαστρονομική τους πρόταση και διεθνώς γνωστά εστιατορικά brands αναζητούν στέγη κάτω από τον –κάτι παραπάνω από καυτό– ήλιο της Λεμεσού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
13/08/2022

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.