H μαγειρική παρέα του «Άλφicon» μας συστήνει το trou Normand

Ένα... πόσιμο έθιμο του γαλλικού τραπεζιού έρχεται στο παγκρατιώτικο εστιατόριο «αλλιώς» παρέα με μερικούς από τους πιο καλούς bartenders της πόλης.

H μαγειρική παρέα του «Άλφicon» μας συστήνει το trou Normand

Ένα... πόσιμο έθιμο του γαλλικού τραπεζιού έρχεται στο παγκρατιώτικο εστιατόριο παρέα με μερικούς από τους πιο καλούς bartenders της πόλης.

H μαγειρική παρέα του «Άλφicon» μας συστήνει το trou Normand - εικόνα 1
Ο Δημήτρης Ζύμπα, ο Τάσος Υφαντίδης και ο Νίκος Βοργιάς

Στο trou Νormand, τη συνήθεια των Γάλλων να πίνουν eaux de vie, ιδίως calvados, ή κάποιο αρωματικό λικέρ ανάμεσα στα πρώτα και τα κυρίως πιάτα, κάνοντας μια μικρή παύση και ανοίγοντας την όρεξη για τη συνέχεια, πατάνε τα ειδικά μενού που ξεκινούν στο «Άλφicon» του Παγκρατίου, αυτήν την Πέμπτη 17/5. Μόνο που στην προκειμένη το γαστρονομικό έθιμο μπαίνει στο ρυθμό των κοκτέιλ, εξ ου και οι νεαροί σεφ και ιδιοκτήτες του εστιατορίου Δημήτρης Ζύμπα και Nίκος Βοργιάς συνεργάζονται με πέντε πολύ καλούς bartenders της αθηναϊκής σκηνής.

Η λογική είναι κάθε κοκτέιλ να συμπληρώνει το πιάτο που προηγείται, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως μετάβαση στο επόμενο, πρώτος guest είναι ο Γιώργος Καβακλής του «Spoiled» –τα κοκτέιλ του οποίου πρωταγωνιστουν στο μενού που θα θα δείτε παρακάτω– και τις επόμενες Πέμπτες ακολουθούν οι Αρμάντο Ηλία («Quartier d’Athènes»), Πέτρος Μυτιληναίος («Che»), Romain Krot («Meerkat Cocktail Safari») και Γιάννης Κοροβέσης («Borsalino»). Το κόστος κάθε μενού είναι € 60/άτομο και μπορείτε να το δοκιμάσετε στα τραπέζια που μόλις στήθηκαν στον ήσυχο πεζόδρομο της Ηρώνδα αλλά και στο στενό πέρασμα ανάμεσα στο κτίριο που στεγάζει το «Άλφιcon» και το διπλανό του και μοιάζει να ξεπήδησε από κάποιο νησί.

Trou Normand @ Άλφicon: το μενού

H μαγειρική παρέα του «Άλφicon» μας συστήνει το trou Normand - εικόνα 2

Amuse Bouche
Ψάρι ταρτάρ με κολοκυθάκι, αγγούρι και βινεγκρέτ ούζο

Marabou (Tequila, σταμναγάθι και άρωμα φράουλα)

Αστακός με καρπούζι, φέτα και ταραμά

Uncertain reality (Irish whiskey, περγαμόντο και μανταρίνι soda, αποξηραμένη κάπαρη)

Τσιπούρα μαγειρεμένη στη πλάκα με βλίτα, αρακά και πιπεριά Φλωρίνης

Purple rain (Cachaça, φιστίκι Αιγίνης, πίκλα παντζαριού, λεμόνι και ανθόνερο)

Τερίνα φρούτων με μαστίχα και κόκκινα φρούτα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Δύο αφορμές για "Zillers"

Σπέσιαλ γεύσεις σερβίρει το βράδυ της Ανάστασης το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της οδού Μητροπόλεως, ενώ λίγες ημέρες αργότερο το αδερφό "The Zillers Pastry Bar" υποδέχεται τον εξαιρετικό pastry chef Gilles Marchal.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
01/05/2024

'Ronin', το νέο ιαπωνικό του Κολωνακίου

O Μανώλης Κωνιωτάκης στήνει ένα εστιατόριο μίνιμουμ αισθητικής και μάξιμουμ γεύσης από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Οι "Ψαράδες" γοητεύουν το ούζο "Πλωμαρίου"

Όταν κλασσικοί ψαρομεζέδες και τολμηρές θαλασσινές σπεσιαλιτέ του Γιάννη Λιάκου συντονίζονται με εκλεκτό γλυκανισάτο απόσταγμα.

Νέο 'Barbounaki by Papaioannou' στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης

Στον κόλπο του ΝΟΒ, εγκαινιάζεται το φρέσκο 'Barbounaki' δια χειρός Γιώργου Παπαϊωάννου, με ψάρια και θαλασσινά στις καλύτερες εκδοχές τους.

Στο φιλότεχνο "Amber Cellar" του MITSIS

Στο καινούργιο ξενοδοχείο του Ομίλου MITSIS στον Πειραιά, η τέχνη δίνει τον τόνο και στο ελληνικό εστιατόριο του συναντώνται νόστιμα η παράδοση και οι νεωτερισμοί.

Νίκος Καραθάνος: "Θα δουλέψουμε για να γίνει το Ateno σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα"

Στο Ateno ο Νίκος Καραθάνος επιστρέφει με στόχο να επικεντρωθεί στην ελληνική γαστρονομία.

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.