H μαγειρική παρέα του «Άλφicon» μας συστήνει το trou Normand

Ένα... πόσιμο έθιμο του γαλλικού τραπεζιού έρχεται στο παγκρατιώτικο εστιατόριο «αλλιώς» παρέα με μερικούς από τους πιο καλούς bartenders της πόλης.

H μαγειρική παρέα του «Άλφicon» μας συστήνει το trou Normand

Ένα... πόσιμο έθιμο του γαλλικού τραπεζιού έρχεται στο παγκρατιώτικο εστιατόριο παρέα με μερικούς από τους πιο καλούς bartenders της πόλης.

H μαγειρική παρέα του «Άλφicon» μας συστήνει το trou Normand - εικόνα 1
Ο Δημήτρης Ζύμπα, ο Τάσος Υφαντίδης και ο Νίκος Βοργιάς

Στο trou Νormand, τη συνήθεια των Γάλλων να πίνουν eaux de vie, ιδίως calvados, ή κάποιο αρωματικό λικέρ ανάμεσα στα πρώτα και τα κυρίως πιάτα, κάνοντας μια μικρή παύση και ανοίγοντας την όρεξη για τη συνέχεια, πατάνε τα ειδικά μενού που ξεκινούν στο «Άλφicon» του Παγκρατίου, αυτήν την Πέμπτη 17/5. Μόνο που στην προκειμένη το γαστρονομικό έθιμο μπαίνει στο ρυθμό των κοκτέιλ, εξ ου και οι νεαροί σεφ και ιδιοκτήτες του εστιατορίου Δημήτρης Ζύμπα και Nίκος Βοργιάς συνεργάζονται με πέντε πολύ καλούς bartenders της αθηναϊκής σκηνής.

Η λογική είναι κάθε κοκτέιλ να συμπληρώνει το πιάτο που προηγείται, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως μετάβαση στο επόμενο, πρώτος guest είναι ο Γιώργος Καβακλής του «Spoiled» –τα κοκτέιλ του οποίου πρωταγωνιστουν στο μενού που θα θα δείτε παρακάτω– και τις επόμενες Πέμπτες ακολουθούν οι Αρμάντο Ηλία («Quartier d’Athènes»), Πέτρος Μυτιληναίος («Che»), Romain Krot («Meerkat Cocktail Safari») και Γιάννης Κοροβέσης («Borsalino»). Το κόστος κάθε μενού είναι € 60/άτομο και μπορείτε να το δοκιμάσετε στα τραπέζια που μόλις στήθηκαν στον ήσυχο πεζόδρομο της Ηρώνδα αλλά και στο στενό πέρασμα ανάμεσα στο κτίριο που στεγάζει το «Άλφιcon» και το διπλανό του και μοιάζει να ξεπήδησε από κάποιο νησί.

Trou Normand @ Άλφicon: το μενού

H μαγειρική παρέα του «Άλφicon» μας συστήνει το trou Normand - εικόνα 2

Amuse Bouche
Ψάρι ταρτάρ με κολοκυθάκι, αγγούρι και βινεγκρέτ ούζο

Marabou (Tequila, σταμναγάθι και άρωμα φράουλα)

Αστακός με καρπούζι, φέτα και ταραμά

Uncertain reality (Irish whiskey, περγαμόντο και μανταρίνι soda, αποξηραμένη κάπαρη)

Τσιπούρα μαγειρεμένη στη πλάκα με βλίτα, αρακά και πιπεριά Φλωρίνης

Purple rain (Cachaça, φιστίκι Αιγίνης, πίκλα παντζαριού, λεμόνι και ανθόνερο)

Τερίνα φρούτων με μαστίχα και κόκκινα φρούτα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι είναι η "πυθαγόρεια διατροφή";

Η νέα έκδοση "Πυθαγόρειος διατροφή: Από την αρχαιότητα, στη σύγχρονη vegan τάση", που υπογράφει η Μαργαρίτα Ικαρίου, γεφυρώνει την αξία της διατροφής που πρότεινε ο Έλληνας φιλόσοφος, με την παγκόσμια σύγχρονη τάση για ποιοτική διατροφή.

09/12/2022

Fine Mess

Μοναδικό στο είδος του smokehouse, που σιγοκαπνίζει και σιγοψήνει κρέατα όπως το συνηθίζουν στον αμερικανικό Νότο.

Το "Da Bruno" δεν έπαψε ποτέ να είναι ένα ιταλιάνικο σουξέ

Το εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου εξακολουθεί να συναρπάζει τους τιφόζι της γεύσης, με επικεφαλής πια στην κουζίνα του την Κυριακή Φωτοπούλου.

Κανείς δε στρώνει κυριακάτικο τραπέζι όπως το "Mercato" του "Four Seasons"

Στη Βουλιαγμένη, για την πιο πληθωρική γευστική εμπειρία που έλαβε ποτέ χώρα στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα.

"The Wine Barrel": Αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνει του κουτιού!

Το "The Wine Barrel" δίνει ιδέες για τη wine list και το pairing με τα εδέσματα του Χριστουγεννιάτικου ή του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ανατρέποντας όλα όσα πίστευες για τα κρασιά που δεν βρίσκονται στη συνηθισμένη γυάλινη συσκευασία.

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.