Ο σεφ Νίκος Μαρίνος συστήνεται ως... ψαριανο-νεοϋορκέζος. Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Μεγάλο Μήλο, με καταγωγή από τα Ψαρά, απόφοιτος του CIA (Culinary Institute of America), με μαγειρική θητεία σε εστιατόρια από τη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη μέχρι τη Χαβάη ή την Αλάσκα, ήρθε πριν από τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα. Τώρα, έπειτα από μία τριετία που εργάστηκε ως sous chef στο «Hilton», κι έχοντας ενδιάμεσα περάσει μια βόλτα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες μέσω του «Dinner with Plato» που προβλήθηκε στον ΟΤΕ ΤV, μας συστήνει το δικό του εστιατόριο.
Σύγχρονο, άνετο, με τοίχους βαμμένους σε βαθύ μπλε και πράσινο που δένουν όμορφα με τα χρυσά μεταλλικά στοιχεία της σάλας, κι ένα μεγάλο παράθυρο στο δεύτερο επίπεδο που βλέπει τα κατάρτια της Ακτής Θεμιστοκλέους, το Βrunch | Steak | Sushi restaurant «Uniqko» φέρνει λίγη από την αύρα της Νέας Υόρκης στον Πειραιά. Προτείνει από silver dollar pancakes –μικρές τηγανίτες στο μέγεθος που είχαν κάποτε τα ασημένια δολάρια– με σιρόπι σφενδάμου και βάφλες με μπέικον και αβγά μέχρι steak sandwiches και burgers, κι από κρεατικά (striploin, tenderloin, rib eye) μέχρι sushi rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές. Εκτός δε από τη χάρη έχει και... τα ονόματα: Madison Square η Caesar, Brooklyn το cheesecake και πάει λέγοντας. Σύντομα θα επανέλθουμε με τις εντυπώσεις μας.
Ακτή Θεμιστοκλέους 40, Πειραιάς, 2104537278.