«Uniqko»: Madison Square η Caesar, Brooklyn το cheesecake

Ένας ψαριανο-νεοϋορκέζος σεφ έφτιαξε το δικό του εστιατόριο στον Πειραιά. Περισσότερες πληροφορίες, πασπαλισμένες με maple syrup, εντός.

«Uniqko»: Madison Square η Caesar, Brooklyn το cheesecake

Ο σεφ Νίκος Μαρίνος συστήνεται ως... ψαριανο-νεοϋορκέζος. Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Μεγάλο Μήλο, με καταγωγή από τα Ψαρά, απόφοιτος του CIA (Culinary Institute of America), με μαγειρική θητεία σε εστιατόρια από τη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη μέχρι τη Χαβάη ή την Αλάσκα, ήρθε πριν από τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα. Τώρα, έπειτα από μία τριετία που εργάστηκε ως sous chef στο «Hilton», κι έχοντας ενδιάμεσα περάσει μια βόλτα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες μέσω του «Dinner with Plato» που προβλήθηκε στον ΟΤΕ ΤV, μας συστήνει το δικό του εστιατόριο.

«Uniqko»: Madison Square η Caesar, Brooklyn το cheesecake - εικόνα 1

Σύγχρονο, άνετο, με τοίχους βαμμένους σε βαθύ μπλε και πράσινο που δένουν όμορφα με τα χρυσά μεταλλικά στοιχεία της σάλας, κι ένα μεγάλο παράθυρο στο δεύτερο επίπεδο που βλέπει τα κατάρτια της Ακτής Θεμιστοκλέους, το Βrunch | Steak | Sushi restaurant «Uniqko» φέρνει λίγη από την αύρα της Νέας Υόρκης στον Πειραιά. Προτείνει από silver dollar pancakes –μικρές τηγανίτες στο μέγεθος που είχαν κάποτε τα ασημένια δολάρια– με σιρόπι σφενδάμου και βάφλες με μπέικον και αβγά μέχρι steak sandwiches και burgers, κι από κρεατικά (striploin, tenderloin, rib eye) μέχρι sushi rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές. Εκτός δε από τη χάρη έχει και... τα ονόματα: Madison Square η Caesar, Brooklyn το cheesecake και πάει λέγοντας. Σύντομα θα επανέλθουμε με τις εντυπώσεις μας.

Ακτή Θεμιστοκλέους 40, Πειραιάς, 2104537278.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.