«Uniqko»: Madison Square η Caesar, Brooklyn το cheesecake

Ένας ψαριανο-νεοϋορκέζος σεφ έφτιαξε το δικό του εστιατόριο στον Πειραιά. Περισσότερες πληροφορίες, πασπαλισμένες με maple syrup, εντός.

«Uniqko»: Madison Square η Caesar, Brooklyn το cheesecake

Ο σεφ Νίκος Μαρίνος συστήνεται ως... ψαριανο-νεοϋορκέζος. Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Μεγάλο Μήλο, με καταγωγή από τα Ψαρά, απόφοιτος του CIA (Culinary Institute of America), με μαγειρική θητεία σε εστιατόρια από τη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη μέχρι τη Χαβάη ή την Αλάσκα, ήρθε πριν από τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα. Τώρα, έπειτα από μία τριετία που εργάστηκε ως sous chef στο «Hilton», κι έχοντας ενδιάμεσα περάσει μια βόλτα από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες μέσω του «Dinner with Plato» που προβλήθηκε στον ΟΤΕ ΤV, μας συστήνει το δικό του εστιατόριο.

«Uniqko»: Madison Square η Caesar, Brooklyn το cheesecake - εικόνα 1

Σύγχρονο, άνετο, με τοίχους βαμμένους σε βαθύ μπλε και πράσινο που δένουν όμορφα με τα χρυσά μεταλλικά στοιχεία της σάλας, κι ένα μεγάλο παράθυρο στο δεύτερο επίπεδο που βλέπει τα κατάρτια της Ακτής Θεμιστοκλέους, το Βrunch | Steak | Sushi restaurant «Uniqko» φέρνει λίγη από την αύρα της Νέας Υόρκης στον Πειραιά. Προτείνει από silver dollar pancakes –μικρές τηγανίτες στο μέγεθος που είχαν κάποτε τα ασημένια δολάρια– με σιρόπι σφενδάμου και βάφλες με μπέικον και αβγά μέχρι steak sandwiches και burgers, κι από κρεατικά (striploin, tenderloin, rib eye) μέχρι sushi rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές. Εκτός δε από τη χάρη έχει και... τα ονόματα: Madison Square η Caesar, Brooklyn το cheesecake και πάει λέγοντας. Σύντομα θα επανέλθουμε με τις εντυπώσεις μας.

Ακτή Θεμιστοκλέους 40, Πειραιάς, 2104537278.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κανείς δε στρώνει κυριακάτικο τραπέζι όπως το "Mercato" του "Four Seasons"

Στη Βουλιαγμένη, για την πιο πληθωρική γευστική εμπειρία που έλαβε ποτέ χώρα στα αθηναϊκά εστιατορικά δρώμενα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/12/2022

"The Wine Barrel": Αυτά τα Χριστούγεννα θα γίνει του κουτιού!

Το "The Wine Barrel" δίνει ιδέες για τη wine list και το pairing με τα εδέσματα του Χριστουγεννιάτικου ή του Πρωτοχρονιάτικου τραπεζιού ανατρέποντας όλα όσα πίστευες για τα κρασιά που δεν βρίσκονται στη συνηθισμένη γυάλινη συσκευασία.

TGI Fridays™: To πιο fun χριστουγεννάτικο πνεύμα της Αθήνας

Με νέες χριστουγεννιάτικες γεύσεις σε ένα μεθυστικό γιορτινό σκηνικό μας υποδέχεται αυτές τις μέρες το TGI Fridays™, το γευστικό μας στέκι για 25 ολόκληρα χρόνια, που γιορτάζει την πιο όμορφη περίοδο του χρόνου με Holiday Treats, αλλά και χριστουγεννιάτικα events σε όλα τα καταστήματά του.

Το cool fine dining του Δήμου Σαμουράκη στο "See/ds"

Από τους πιο ταλαντούχους σεφ της γενιάς του, ξεκινάει την προσωπική του πορεία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και πείθει.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "ITALI.CO"

Το εστιατόριο-μπυραρία είναι η πρόσφατη άφιξη στα νότια που συνδυάζει την ιταλική κουζίνα με μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες draft.

"Κόλλιας" & "Ψαράκια και Θαλασσινά" γράφουν μαζί νέα σελίδα στη Γλυφάδα

Τα δύο δυνατά ονόματα της θαλασσινής γαστρονομίας εγκαινίασαν με δυναμισμό τη συνεργασία τους σ’ ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των νοτίων προαστίων.

Το "Pelagos" υποδέχεται τον Jan Konetzki

Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ο πολυβραβευμένος σομελιέ ενισχύει ένα ξεχωριστό wine dinner του Luca Piscazzi.