«Fifty Fish» με γκουρμέ διάθεση

Μια ωραία πρόταση, που συνδυάζει γλυκές τιμές με δημιουργικό πνεύμα σε ένα θαλασσινό μεζεδοπωλείο στο Μαρούσι.

«Fifty Fish» με γκουρμέ διάθεση

Μια ωραία πρόταση, που συνδυάζει γλυκές τιμές με δημιουργικό πνεύμα σε ένα θαλασσινό μεζεδοπωλείο στο Μαρούσι.

«Fifty Fish» με γκουρμέ διάθεση - εικόνα 1

Το μαγαζί αυτό έχει παράδοση στους θαλασσινούς μεζέδες, έχοντας «πιάσει» στα δίχτυα του εκλεκτές λιχουδιές κατά τη διάρκεια των χρόνων. Εδώ και σχεδόν δύο μήνες την κουζίνα έχει αναλάβει ο νεαρός Χάρης Τζαν, που ήταν προηγουμένως στο «Oozora», ενώ η παρουσία του παλιού στελέχους του «Βαρούλκου» Νίκου Κατσένιου ως επικεφαλής στη σάλα είναι σίγουρα ακόμη ένα ατού. Οι ωραίες ιδέες του σεφ μάλιστα έχουν ανεβάσει τη σχέση ποιότητας-τιμής κι έχουν κάνει το μαγαζί μία από τις πιο ξεχωριστές προτάσεις μεζεδοπωλείου στα βόρεια προάστια. Το «δάσος» με τις λάμπες που κρέμονται από το ταβάνι έχει παραμείνει ως κεντρικό στοιχείο της διακόσμησης, με ψάθινο ντύσιμο στα καλώδια που τους πηγαίνει πολύ, είναι όμως εμφανής η ανάγκη να εξελιχτεί η αισθητική του χώρου.

Το μαύρο τζατζίκι –που θα μπορούσε να μπει άνετα στους στίχους του «Αν ήτανε μαύρος ο θεός» του Λουκιανού Κηλαηδόνη– δίνει όλη τη γνωστή γεύση σε μια ακόμη πιο νόστιμη μορφή. Ο ανάλαφρος, μαριναρισμένος σε μηλόξιδο γαύρος σερβίρεται πολύ μοντέρνα σε πλατιά μαύρη πέτρα πάνω σε μπρουσκετούλες με πολύ μυρωδάτο, δυναμικό και σκορδάτο πέστο. Οι βραστές και ωραία σοταρισμένες πατατούλες έρχονται με σάλτσα μέλι-μουστάρδα και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Οι γαρίδες μαρινάρονται σε καπνιστή πάπρικα προτού μπουν στη σχάρα. Το μπιάνκο­ με λαβράκι και πατάτες είναι μεστό, αλλά ζητήστε να μην παραψήσουν το ψάρι. Στο φινάλε μου άρεσε το γυάλινο πιθαράκι για Choco lovers, με μους σοκολάτας, παγωτό bitter και «χώμα» μπισκότου-κακάο, είναι ­συνδυασμός στον οποίο κολλάς εύκολα.

Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι, 2106300026. Τιμή: € 18-22.

Top 3

«Fifty Fish» με γκουρμέ διάθεση - εικόνα 2

Σαλάτα «Fifty Fish»
Τι μπορεί να συμβεί όταν παντρεύονται το σεβίτσε και η χωριάτικη; Μια πολύ δροσερή σύνθεση με κρεμμύδι, ντοματίνια, κορίανδρο, πικάντικες πιπεριές χαλαπένιο, καλαμπόκι, ψάρι και κουκουνάρι που σε κερδίζει με τη μία.

«Fifty Fish» με γκουρμέ διάθεση - εικόνα 3

Μαύρο μακαροντσίνι
Δεν είναι μόνο το μαύρο με το οποίο βάφει το ζυμαρικό το μελάνι της σουπιάς, το χρωματίζει και με μια βαθιά umami νοστιμάδα, που τη φωτίζει ωραία το κοντράστ με την ξινομυζήθρα.

«Fifty Fish» με γκουρμέ διάθεση - εικόνα 4

Ριζότο με υφές μανιταριών
Ιδού ένα πιάτο που θα είχε θέση σε ένα γκουρμέ εστιατόριο. Άψογο al dente χύλωμα, ένταση αποξηραμένων πορτσίνι, ωμά μανιτάρια και λάδι τρούφας, σε μια πραγματικά πολυεπίπεδη σπεσιαλιτέ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιάννη Παρίκο, τι θα τρώμε στον Κέδρο, στη Λυκόβρυση;

Ο βραβευμένος σεφ ανοίγει σε λίγες ημέρες το καινούριο του εστιατόριο στα ΒΠ. Μιλά για όσα ετοιμάζει στο 'α'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
02/05/2025

Anther. Ένα εστιατόριο ανθίζει στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Το καινούριο εστιατόριο στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης ξανακαλεί στην περιοχή το κοινό που την ανακάλυψε.

Ιταλική Κουζίνα 2.0: Οι νέοι κανόνες της τρικολόρε γεύσης

Η δημοφιλέστερη γαστρονομική κουλτούρα του πλανήτη πρωταγωνιστεί πια σε πολλά και διαφορετικά σενάρια στην εστιατορική Αθήνα, αλλά και πολύ πιο μακριά από αυτήν. Και ερμηνεύεται υπό πρίσματα πρωτοπόρα, διαφορετικά και, φυσικά, νόστιμα.

Αβέρτα: Νέα ταβέρνα δένει στο Κουφονήσι

Παραδοσιακή κουζίνα δίχως όρια σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της νησιωτικής Ελλάδας.

Ora by Ettore Botrini

Το κεντρικό εστιατόριο του "One & Only Aesthesis" στη Γλυφάδα, με τον head chef Φάνη Καραδήμα να υλοποιεί τις δημιουργίες του Έκτορα Μποτρίνι, διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου γευστικού ατού στο πολυτελές resort, αλλά και μια θέση ανάμεσα στις γευστικές προτάσεις πρώτης γραμμής του παραλιακού μετώπου.

"Beereus Gastropub": Μια ολοκαίνουργια ιρλανδική παμπ με ελληνική ψυχή

Στα πρότυπα ιρλανδικής παμπ, στην εμφάνιση, αλλά με μια πλούσια γαστρονομική ούγια η "Beereus Gastropub" μόλις έπιασε λιμάνι στον Πειραιά.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει νοστιμότερο από ποτέ στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. - Τι ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε.