«Fifty Fish» με γκουρμέ διάθεση

Μια ωραία πρόταση, που συνδυάζει γλυκές τιμές με δημιουργικό πνεύμα σε ένα θαλασσινό μεζεδοπωλείο στο Μαρούσι.

«Fifty Fish» με γκουρμέ διάθεση

Μια ωραία πρόταση, που συνδυάζει γλυκές τιμές με δημιουργικό πνεύμα σε ένα θαλασσινό μεζεδοπωλείο στο Μαρούσι.

«Fifty Fish» με γκουρμέ διάθεση - εικόνα 1

Το μαγαζί αυτό έχει παράδοση στους θαλασσινούς μεζέδες, έχοντας «πιάσει» στα δίχτυα του εκλεκτές λιχουδιές κατά τη διάρκεια των χρόνων. Εδώ και σχεδόν δύο μήνες την κουζίνα έχει αναλάβει ο νεαρός Χάρης Τζαν, που ήταν προηγουμένως στο «Oozora», ενώ η παρουσία του παλιού στελέχους του «Βαρούλκου» Νίκου Κατσένιου ως επικεφαλής στη σάλα είναι σίγουρα ακόμη ένα ατού. Οι ωραίες ιδέες του σεφ μάλιστα έχουν ανεβάσει τη σχέση ποιότητας-τιμής κι έχουν κάνει το μαγαζί μία από τις πιο ξεχωριστές προτάσεις μεζεδοπωλείου στα βόρεια προάστια. Το «δάσος» με τις λάμπες που κρέμονται από το ταβάνι έχει παραμείνει ως κεντρικό στοιχείο της διακόσμησης, με ψάθινο ντύσιμο στα καλώδια που τους πηγαίνει πολύ, είναι όμως εμφανής η ανάγκη να εξελιχτεί η αισθητική του χώρου.

Το μαύρο τζατζίκι –που θα μπορούσε να μπει άνετα στους στίχους του «Αν ήτανε μαύρος ο θεός» του Λουκιανού Κηλαηδόνη– δίνει όλη τη γνωστή γεύση σε μια ακόμη πιο νόστιμη μορφή. Ο ανάλαφρος, μαριναρισμένος σε μηλόξιδο γαύρος σερβίρεται πολύ μοντέρνα σε πλατιά μαύρη πέτρα πάνω σε μπρουσκετούλες με πολύ μυρωδάτο, δυναμικό και σκορδάτο πέστο. Οι βραστές και ωραία σοταρισμένες πατατούλες έρχονται με σάλτσα μέλι-μουστάρδα και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Οι γαρίδες μαρινάρονται σε καπνιστή πάπρικα προτού μπουν στη σχάρα. Το μπιάνκο­ με λαβράκι και πατάτες είναι μεστό, αλλά ζητήστε να μην παραψήσουν το ψάρι. Στο φινάλε μου άρεσε το γυάλινο πιθαράκι για Choco lovers, με μους σοκολάτας, παγωτό bitter και «χώμα» μπισκότου-κακάο, είναι ­συνδυασμός στον οποίο κολλάς εύκολα.

Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι, 2106300026. Τιμή: € 18-22.

Top 3

«Fifty Fish» με γκουρμέ διάθεση - εικόνα 2

Σαλάτα «Fifty Fish»
Τι μπορεί να συμβεί όταν παντρεύονται το σεβίτσε και η χωριάτικη; Μια πολύ δροσερή σύνθεση με κρεμμύδι, ντοματίνια, κορίανδρο, πικάντικες πιπεριές χαλαπένιο, καλαμπόκι, ψάρι και κουκουνάρι που σε κερδίζει με τη μία.

«Fifty Fish» με γκουρμέ διάθεση - εικόνα 3

Μαύρο μακαροντσίνι
Δεν είναι μόνο το μαύρο με το οποίο βάφει το ζυμαρικό το μελάνι της σουπιάς, το χρωματίζει και με μια βαθιά umami νοστιμάδα, που τη φωτίζει ωραία το κοντράστ με την ξινομυζήθρα.

«Fifty Fish» με γκουρμέ διάθεση - εικόνα 4

Ριζότο με υφές μανιταριών
Ιδού ένα πιάτο που θα είχε θέση σε ένα γκουρμέ εστιατόριο. Άψογο al dente χύλωμα, ένταση αποξηραμένων πορτσίνι, ωμά μανιτάρια και λάδι τρούφας, σε μια πραγματικά πολυεπίπεδη σπεσιαλιτέ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.