
Μια ωραία πρόταση, που συνδυάζει γλυκές τιμές με δημιουργικό πνεύμα σε ένα θαλασσινό μεζεδοπωλείο στο Μαρούσι.

Το μαγαζί αυτό έχει παράδοση στους θαλασσινούς μεζέδες, έχοντας «πιάσει» στα δίχτυα του εκλεκτές λιχουδιές κατά τη διάρκεια των χρόνων. Εδώ και σχεδόν δύο μήνες την κουζίνα έχει αναλάβει ο νεαρός Χάρης Τζαν, που ήταν προηγουμένως στο «Oozora», ενώ η παρουσία του παλιού στελέχους του «Βαρούλκου» Νίκου Κατσένιου ως επικεφαλής στη σάλα είναι σίγουρα ακόμη ένα ατού. Οι ωραίες ιδέες του σεφ μάλιστα έχουν ανεβάσει τη σχέση ποιότητας-τιμής κι έχουν κάνει το μαγαζί μία από τις πιο ξεχωριστές προτάσεις μεζεδοπωλείου στα βόρεια προάστια. Το «δάσος» με τις λάμπες που κρέμονται από το ταβάνι έχει παραμείνει ως κεντρικό στοιχείο της διακόσμησης, με ψάθινο ντύσιμο στα καλώδια που τους πηγαίνει πολύ, είναι όμως εμφανής η ανάγκη να εξελιχτεί η αισθητική του χώρου.
Το μαύρο τζατζίκι –που θα μπορούσε να μπει άνετα στους στίχους του «Αν ήτανε μαύρος ο θεός» του Λουκιανού Κηλαηδόνη– δίνει όλη τη γνωστή γεύση σε μια ακόμη πιο νόστιμη μορφή. Ο ανάλαφρος, μαριναρισμένος σε μηλόξιδο γαύρος σερβίρεται πολύ μοντέρνα σε πλατιά μαύρη πέτρα πάνω σε μπρουσκετούλες με πολύ μυρωδάτο, δυναμικό και σκορδάτο πέστο. Οι βραστές και ωραία σοταρισμένες πατατούλες έρχονται με σάλτσα μέλι-μουστάρδα και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Οι γαρίδες μαρινάρονται σε καπνιστή πάπρικα προτού μπουν στη σχάρα. Το μπιάνκο με λαβράκι και πατάτες είναι μεστό, αλλά ζητήστε να μην παραψήσουν το ψάρι. Στο φινάλε μου άρεσε το γυάλινο πιθαράκι για Choco lovers, με μους σοκολάτας, παγωτό bitter και «χώμα» μπισκότου-κακάο, είναι συνδυασμός στον οποίο κολλάς εύκολα.
Αγίου Κωνσταντίνου 50, Μαρούσι, 2106300026. Τιμή: € 18-22.
Top 3

Σαλάτα «Fifty Fish»
Τι μπορεί να συμβεί όταν παντρεύονται το σεβίτσε και η χωριάτικη; Μια πολύ δροσερή σύνθεση με κρεμμύδι, ντοματίνια, κορίανδρο, πικάντικες πιπεριές χαλαπένιο, καλαμπόκι, ψάρι και κουκουνάρι που σε κερδίζει με τη μία.

Μαύρο μακαροντσίνι
Δεν είναι μόνο το μαύρο με το οποίο βάφει το ζυμαρικό το μελάνι της σουπιάς, το χρωματίζει και με μια βαθιά umami νοστιμάδα, που τη φωτίζει ωραία το κοντράστ με την ξινομυζήθρα.

Ριζότο με υφές μανιταριών
Ιδού ένα πιάτο που θα είχε θέση σε ένα γκουρμέ εστιατόριο. Άψογο al dente χύλωμα, ένταση αποξηραμένων πορτσίνι, ωμά μανιτάρια και λάδι τρούφας, σε μια πραγματικά πολυεπίπεδη σπεσιαλιτέ.