Στα terroirs του εξαιρετικού καφέ

Δοκιμάζουμε τους εξαιρετικούς καφέδες της σειράς Nespresso Professional, που τα γκουρμέ χαρμάνια τους έδωσαν σπέσιαλ τόνο στα δείπνα των τελετών απονομής των Χρυσών Σκούφων στην Αθήνα και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στη Θεσσαλονίκη.

Στα terroirs του εξαιρετικού καφέ

Δοκιμάζουμε τους εξαιρετικούς καφέδες της σειράς Nespresso Professional, που τα γκουρμέ χαρμάνια τους έδωσαν σπέσιαλ τόνο στα δείπνα των τελετών απονομής των Χρυσών Σκούφων στην Αθήνα και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στη Θεσσαλονίκη.

Στα terroirs του εξαιρετικού καφέ - εικόνα 1

Ο καφές είναι αφέψημα μαγικό! Ειδικά ένας εξαιρετικός καφές στο φινάλε ενός γκουρμέ γεύματος κάνει αυτήν την τελεία που μπαίνει... τέλεια. Υπάρχουν πολλοί καλοί καφέδες, φυσικά, αλλά κάποιοι­ ανάμεσά τους κατέχουν θέση υπεροχής, εκφράζοντας έναν χαρακτήρα που, όπως στα μεγάλα κρασιά, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην καταγωγή τους. Σε αυτό το πλαίσιο η Exclusive Selection της σειράς Nespresso Professional φτιάχτηκε ειδικά για τα fine dining εστιατόρια σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνει χαρμάνια που διατίθενται για κάποιο χρονικό διάστημα και κατόπιν δίνουν τη θέση τους στα επόμενα.
Ο Nepal Lamjung έρχεται από τους πρόποδες των Ιμαλαΐων και είναι εξαιρετικά σπάνιος, επειδή έως τον 21ο αιώνα κανείς δεν περίμενε ότι θα βρει καφέ βόρεια του Τροπικού του Καρκίνου. Αυτός ο πλούσιος, έντονος καφές με την απαλή βελούδινη υφή και τις φρέσκες νότες καβουρδίσματος έχει αρώματά που θυμίζουν φουντούκι, ψημένα δημητριακά και κόρα φρεσκοφουρνισμένου ψωμιού. Ο Kilimanjaro Peaberry, τώρα, είναι ένας κορυφαίος Arabica, ένα ποσοστό του οποίου μεγαλώνει σαν κακομαθημένο παιδί στο ηφαιστειογενές έδαφος αυτού του εντυπωσιακού βουνού. Αντί για τους συνήθεις δύο κόκκους, τα «κεράσια» αυτού του καφέ που συλλέγονται με το χέρι περιέχουν μόνο έναν και παίρνουν έτσι διπλάσια ποσότητα θρεπτικών στοιχείων, που καταλήγει σε μια μεγάλη γευστική συμπύκνωση. Αποτέλεσμα ένας εξαιρετικά φρουτώδης και αρμονικός καφές με μυστηριώδεις, αναζωογονητικές νότες που θυμίζουν μούρα κι εξωτικά φρούτα όπως το μάνγκο και ο ανανάς.

Από την άλλη πλευρά, τώρα­, στο βασικό ρεπερτόριο της Nespresso Professional συγκαταλέγονται τρεις εξαιρετικές προελεύσεις καφέ που εκφράζουν την ποιοτική­ γεωγραφική ιδιαιτερότητα.

Στα terroirs του εξαιρετικού καφέ - εικόνα 2

Ο Ristretto Origin India, καταρχάς, αποτελεί το πάντρεμα εκλεκτών Arabica, καβουρδισμένων ελαφρά με μια ιδέα Robusta. Έχει σώμα μεστό, ισχυρό χαρακτήρα και νότες μπαχαρικών μαζί με κακάο κι ένα πικάντικο αρωματικό μπουκέτο­ που θυμίζει γαρίφαλο, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ο Espresso Origin Brazil είναι γλυκός και βελούδινα­ απαλός, φτιαγμένος από γκουρμέ­ βραζιλιάνικες ποικιλίες Arabica, τις Cerrado και Bourbon. Είναι ένα ντελικάτο χαρμάνι με κομψή, ήπια και γλυκιά γεύση, που υπογραμμίζεται από ελαφριές νότες καβουρδίσματος.

Τέλος, ο Lungo Origin Guatemala είναι ένα τολμηρό και μεταξένιο χαρμάνι Arabica και πλυμένου γκουρμέ Robusta, βελούδινο, με έντονες νότες αποξηραμένων δημητριακών και γεύση βύνης. Η πληθωρική του πολυπλοκότητα χρωστάει πολλά στη δομή που της δίνει ο σπέσιαλ Robusta που περιέχει. Έτσι, λοιπόν, όταν έρθει στο τέλος ενός εξαιρετικού δείπνου η ώρα του εκλεκτού καφέ, μέσα από την γκάμα των Nespresso Professional μπορείς να διαλέξεις όχι μόνο διαφορετικές προελεύσεις και terroir καφέ αλλά και πολλά διαφορετικά στιλ ανάλογα με το πώς προτιμάς τον καφέ σου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.