Στα terroirs του εξαιρετικού καφέ

Δοκιμάζουμε τους εξαιρετικούς καφέδες της σειράς Nespresso Professional, που τα γκουρμέ χαρμάνια τους έδωσαν σπέσιαλ τόνο στα δείπνα των τελετών απονομής των Χρυσών Σκούφων στην Αθήνα και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στη Θεσσαλονίκη.

Στα terroirs του εξαιρετικού καφέ

Δοκιμάζουμε τους εξαιρετικούς καφέδες της σειράς Nespresso Professional, που τα γκουρμέ χαρμάνια τους έδωσαν σπέσιαλ τόνο στα δείπνα των τελετών απονομής των Χρυσών Σκούφων στην Αθήνα και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στη Θεσσαλονίκη.

Στα terroirs του εξαιρετικού καφέ - εικόνα 1

Ο καφές είναι αφέψημα μαγικό! Ειδικά ένας εξαιρετικός καφές στο φινάλε ενός γκουρμέ γεύματος κάνει αυτήν την τελεία που μπαίνει... τέλεια. Υπάρχουν πολλοί καλοί καφέδες, φυσικά, αλλά κάποιοι­ ανάμεσά τους κατέχουν θέση υπεροχής, εκφράζοντας έναν χαρακτήρα που, όπως στα μεγάλα κρασιά, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην καταγωγή τους. Σε αυτό το πλαίσιο η Exclusive Selection της σειράς Nespresso Professional φτιάχτηκε ειδικά για τα fine dining εστιατόρια σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνει χαρμάνια που διατίθενται για κάποιο χρονικό διάστημα και κατόπιν δίνουν τη θέση τους στα επόμενα.
Ο Nepal Lamjung έρχεται από τους πρόποδες των Ιμαλαΐων και είναι εξαιρετικά σπάνιος, επειδή έως τον 21ο αιώνα κανείς δεν περίμενε ότι θα βρει καφέ βόρεια του Τροπικού του Καρκίνου. Αυτός ο πλούσιος, έντονος καφές με την απαλή βελούδινη υφή και τις φρέσκες νότες καβουρδίσματος έχει αρώματά που θυμίζουν φουντούκι, ψημένα δημητριακά και κόρα φρεσκοφουρνισμένου ψωμιού. Ο Kilimanjaro Peaberry, τώρα, είναι ένας κορυφαίος Arabica, ένα ποσοστό του οποίου μεγαλώνει σαν κακομαθημένο παιδί στο ηφαιστειογενές έδαφος αυτού του εντυπωσιακού βουνού. Αντί για τους συνήθεις δύο κόκκους, τα «κεράσια» αυτού του καφέ που συλλέγονται με το χέρι περιέχουν μόνο έναν και παίρνουν έτσι διπλάσια ποσότητα θρεπτικών στοιχείων, που καταλήγει σε μια μεγάλη γευστική συμπύκνωση. Αποτέλεσμα ένας εξαιρετικά φρουτώδης και αρμονικός καφές με μυστηριώδεις, αναζωογονητικές νότες που θυμίζουν μούρα κι εξωτικά φρούτα όπως το μάνγκο και ο ανανάς.

Από την άλλη πλευρά, τώρα­, στο βασικό ρεπερτόριο της Nespresso Professional συγκαταλέγονται τρεις εξαιρετικές προελεύσεις καφέ που εκφράζουν την ποιοτική­ γεωγραφική ιδιαιτερότητα.

Στα terroirs του εξαιρετικού καφέ - εικόνα 2

Ο Ristretto Origin India, καταρχάς, αποτελεί το πάντρεμα εκλεκτών Arabica, καβουρδισμένων ελαφρά με μια ιδέα Robusta. Έχει σώμα μεστό, ισχυρό χαρακτήρα και νότες μπαχαρικών μαζί με κακάο κι ένα πικάντικο αρωματικό μπουκέτο­ που θυμίζει γαρίφαλο, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ο Espresso Origin Brazil είναι γλυκός και βελούδινα­ απαλός, φτιαγμένος από γκουρμέ­ βραζιλιάνικες ποικιλίες Arabica, τις Cerrado και Bourbon. Είναι ένα ντελικάτο χαρμάνι με κομψή, ήπια και γλυκιά γεύση, που υπογραμμίζεται από ελαφριές νότες καβουρδίσματος.

Τέλος, ο Lungo Origin Guatemala είναι ένα τολμηρό και μεταξένιο χαρμάνι Arabica και πλυμένου γκουρμέ Robusta, βελούδινο, με έντονες νότες αποξηραμένων δημητριακών και γεύση βύνης. Η πληθωρική του πολυπλοκότητα χρωστάει πολλά στη δομή που της δίνει ο σπέσιαλ Robusta που περιέχει. Έτσι, λοιπόν, όταν έρθει στο τέλος ενός εξαιρετικού δείπνου η ώρα του εκλεκτού καφέ, μέσα από την γκάμα των Nespresso Professional μπορείς να διαλέξεις όχι μόνο διαφορετικές προελεύσεις και terroir καφέ αλλά και πολλά διαφορετικά στιλ ανάλογα με το πώς προτιμάς τον καφέ σου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.