Στα terroirs του εξαιρετικού καφέ

Δοκιμάζουμε τους εξαιρετικούς καφέδες της σειράς Nespresso Professional, που τα γκουρμέ χαρμάνια τους έδωσαν σπέσιαλ τόνο στα δείπνα των τελετών απονομής των Χρυσών Σκούφων στην Αθήνα και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στη Θεσσαλονίκη.

Στα terroirs του εξαιρετικού καφέ

Δοκιμάζουμε τους εξαιρετικούς καφέδες της σειράς Nespresso Professional, που τα γκουρμέ χαρμάνια τους έδωσαν σπέσιαλ τόνο στα δείπνα των τελετών απονομής των Χρυσών Σκούφων στην Αθήνα και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στη Θεσσαλονίκη.

Στα terroirs του εξαιρετικού καφέ - εικόνα 1

Ο καφές είναι αφέψημα μαγικό! Ειδικά ένας εξαιρετικός καφές στο φινάλε ενός γκουρμέ γεύματος κάνει αυτήν την τελεία που μπαίνει... τέλεια. Υπάρχουν πολλοί καλοί καφέδες, φυσικά, αλλά κάποιοι­ ανάμεσά τους κατέχουν θέση υπεροχής, εκφράζοντας έναν χαρακτήρα που, όπως στα μεγάλα κρασιά, οφείλεται κατά κύριο λόγο στην καταγωγή τους. Σε αυτό το πλαίσιο η Exclusive Selection της σειράς Nespresso Professional φτιάχτηκε ειδικά για τα fine dining εστιατόρια σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνει χαρμάνια που διατίθενται για κάποιο χρονικό διάστημα και κατόπιν δίνουν τη θέση τους στα επόμενα.
Ο Nepal Lamjung έρχεται από τους πρόποδες των Ιμαλαΐων και είναι εξαιρετικά σπάνιος, επειδή έως τον 21ο αιώνα κανείς δεν περίμενε ότι θα βρει καφέ βόρεια του Τροπικού του Καρκίνου. Αυτός ο πλούσιος, έντονος καφές με την απαλή βελούδινη υφή και τις φρέσκες νότες καβουρδίσματος έχει αρώματά που θυμίζουν φουντούκι, ψημένα δημητριακά και κόρα φρεσκοφουρνισμένου ψωμιού. Ο Kilimanjaro Peaberry, τώρα, είναι ένας κορυφαίος Arabica, ένα ποσοστό του οποίου μεγαλώνει σαν κακομαθημένο παιδί στο ηφαιστειογενές έδαφος αυτού του εντυπωσιακού βουνού. Αντί για τους συνήθεις δύο κόκκους, τα «κεράσια» αυτού του καφέ που συλλέγονται με το χέρι περιέχουν μόνο έναν και παίρνουν έτσι διπλάσια ποσότητα θρεπτικών στοιχείων, που καταλήγει σε μια μεγάλη γευστική συμπύκνωση. Αποτέλεσμα ένας εξαιρετικά φρουτώδης και αρμονικός καφές με μυστηριώδεις, αναζωογονητικές νότες που θυμίζουν μούρα κι εξωτικά φρούτα όπως το μάνγκο και ο ανανάς.

Από την άλλη πλευρά, τώρα­, στο βασικό ρεπερτόριο της Nespresso Professional συγκαταλέγονται τρεις εξαιρετικές προελεύσεις καφέ που εκφράζουν την ποιοτική­ γεωγραφική ιδιαιτερότητα.

Στα terroirs του εξαιρετικού καφέ - εικόνα 2

Ο Ristretto Origin India, καταρχάς, αποτελεί το πάντρεμα εκλεκτών Arabica, καβουρδισμένων ελαφρά με μια ιδέα Robusta. Έχει σώμα μεστό, ισχυρό χαρακτήρα και νότες μπαχαρικών μαζί με κακάο κι ένα πικάντικο αρωματικό μπουκέτο­ που θυμίζει γαρίφαλο, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Ο Espresso Origin Brazil είναι γλυκός και βελούδινα­ απαλός, φτιαγμένος από γκουρμέ­ βραζιλιάνικες ποικιλίες Arabica, τις Cerrado και Bourbon. Είναι ένα ντελικάτο χαρμάνι με κομψή, ήπια και γλυκιά γεύση, που υπογραμμίζεται από ελαφριές νότες καβουρδίσματος.

Τέλος, ο Lungo Origin Guatemala είναι ένα τολμηρό και μεταξένιο χαρμάνι Arabica και πλυμένου γκουρμέ Robusta, βελούδινο, με έντονες νότες αποξηραμένων δημητριακών και γεύση βύνης. Η πληθωρική του πολυπλοκότητα χρωστάει πολλά στη δομή που της δίνει ο σπέσιαλ Robusta που περιέχει. Έτσι, λοιπόν, όταν έρθει στο τέλος ενός εξαιρετικού δείπνου η ώρα του εκλεκτού καφέ, μέσα από την γκάμα των Nespresso Professional μπορείς να διαλέξεις όχι μόνο διαφορετικές προελεύσεις και terroir καφέ αλλά και πολλά διαφορετικά στιλ ανάλογα με το πώς προτιμάς τον καφέ σου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.