5 σπέσιαλ φάσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στο Γκάζι

Ετοιμαστείτε για Τεχνόπολη, αφού από τις 4 μέχρι τις 6/5 θα στρατοπεδεύσει εκεί το πιο νόστιμο γευστικό χάπενινγκ της Αθήνας.

5 σπέσιαλ φάσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στο Γκάζι

Ετοιμαστείτε για Τεχνόπολη, αφού από τις 4 μέχρι τις 6/5 θα στρατοπεδεύσει εκεί το πιο νόστιμο γευστικό χάπενινγκ της Αθήνας.

5 σπέσιαλ φάσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στο Γκάζι - εικόνα 1

Μία εβδομάδα έμεινε για να ξεκινήσει το καταξιωμένο φεστιβάλ Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις στην Τεχνόπολη και σιγά σιγά τα κομμάτια αυτής της αγαπημένης εκδήλωσης μπαίνουν στη θέση τους. Στο Γκάζι θα βρεθούν φέτος μερικοί από τους πιο χαρισματικούς μικρούς ποιοτικούς παραγωγούς της Ελλάδας, δίνοντας τον παλμό των γευστικών εξελίξεων της χώρας. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε όμως, Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις δεν είναι μόνο τα περίπτερα, οπότε ιδού μερικές ωραίες ιδέες καλοπέρασης στο φεστιβάλ.

5 σπέσιαλ φάσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στο Γκάζι - εικόνα 2
Ο Έκτωρ Μποτρίνι σε μαγειρικές επιδείξεις.

Μαγειρικές επιδείξεις Μία από τις πιο αγαπημένες ατραξιόν του φεστιβάλ είναι τα γαστρονομικά μαθήματα των προσκεκλημένων σεφ. Είναι ανοιχτά στους πάντες, αλλά φροντίστε να πιάσετε θέση εγκαίρως ακολουθώντας το πρόγραμμα. Στην τέντα των σεφ ο Έκτωρ Μποτρίνι θα μαγειρέψει συνταγές γύρω από την ιδέα «πάστα με εσπεριδοειδή», δείχνοντάς μας πώς να κάνουμε μακαρόνια με λεμόνι σε τρεις υφές, ενώ παράλληλα θα μιλήσει για το πώς ήρθαν στην Ευρώπη τα εσπεριδοειδή, ποια είναι τα είδη και οι χρήσεις τους. Το κρέας είναι από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στην Αθήνα και ο Γιώργος Τσιλιγκίρης του «Τηλέμαχου» θα μας μυήσει στα μυστικά του, ενώ η Μυρσίνη Λαμπράκη θα παρουσιάσει το σωστό ψήσιμο ανάλογα με κάθε είδος κρέατος. Ο Αλέξανδρος Τσιο­τίνης ετοιμάζει εκπλήξεις, συνδυάζοντας τις παγωμένες μπίρες που φιλοξενούνται στο φεστιβάλ με απροσδόκητα γευστικά εδέσματα.

5 σπέσιαλ φάσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στο Γκάζι - εικόνα 3
Σπέσιαλ «Mystic Pizza» θα συνοδεύει τις μπίρες μας.

Η Κωνσταντινουπολίτισσα Μαρία Εκμεκτσίογλου θα παρουσιάσει το θέμα «Ο έρωτας της γης με τη θάλασσα», ήτοι συνταγές με θαλασσινά και μπαχαρικά, ενώ ο Γιώρ­γος Τσούλης θα μας μυήσει σε ένα «Brunch αλά ελληνικά». Μαγειρικές παρουσιάσεις θα κάνουν επίσης ο Γιάννης Λουκάκος («Ψωμί & Αλάτι»), ο Τάσος Αντωνίου του MamaPeinao.gr και ο Jean Louis Capsallas του Δειπνοσοφιστήριου.

Μπίρες στο προαύλιο Ο χώρος έξω από το Μηχανουργείο είναι αφιερωμένος στην ελληνική μικροζυθοποιία. Εκεί ο κόσμος θα δοκιμάζει μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων και κατόπιν θα αγοράζει εκείνες τις μπίρες που του αρέσουν για να τις απολαύσει καθισμένος σε τραπέζια. Όχι ξεροσφύρι... Εκεί θα βρίσκονται το δημοφιλές­ «Falafeladiko» της Κηφισιάς­ με ωραίους ρεβιθοκεφτέδες, η «Mystic Pizza» με ξεχωριστές πίτσες από αλεύρι βιολογικής κάνναβης, ενώ σε απόσταση αναπνοής θα ψήνονται τα καλαμάκια του «Ερωτόκριτου» και τα κρουσανιώτ­ικα λουκάνικα του κρεοπωλείου Κρήτη.

5 σπέσιαλ φάσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στο Γκάζι - εικόνα 4
Η Μυρσίνη Λαμπράκη θα στήσει φέτος κάτω από την Καμινάδα ένα BBQ Corner.

Φάση στην Καμινάδα Η Μυρσίνη Λαμπράκη θα στήσει εκεί ένα BBQ Corner, όπου θα προτείνει ανοιχτό σουβλάκι από ελληνική προβατίνα πάνω σε χειροποίητη πίτα με Greek chimichurri και γιαούρτι και χοιρινά back ribs με σάλτσα Jack Daniels και τσάτνεϊ από μήλο και παντζάρι. Ο βραβευμένος bartender Σπύρος Κερκύρας θα στήσει ένα περίπτερο, όπου θα βρίσκεις bar food από το «42 Barstronomy.Athens» (μίνι μπέργκερ, tacos, ζυμαρικά), αλλά κι ένα bar με ωραία cocktails και mocktails (χωρίς αλκοόλ). Δίπλα στον παιδότοπο, ο Σπύρος θα στήσει ακόμη ένα περίπτερο προτείνοντας παγωτά με ποικίλα τόπινγκ και λεμονάδα.

5 σπέσιαλ φάσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στο Γκάζι - εικόνα 5
Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης παίζει με τα παιδιά.

Παιδιόθεν Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης τρελαίνεται να μαγειρεύει με τα παιδιά, ενώ την ίδια στιγμή τους μαθαίνει τις αρχές της σωστής διατροφής και τα παροτρύνει να δοκιμάζουν καινούργια πράγματα. Θα «παίξει» λοιπόν μαζί τους μαγειρεύοντας, ανοίγοντας φύλλο, κόβοντας λαχανικά και δοκιμάζοντας φαγητό. Για τους μικρούς θα υπάρχει επίσης η δράση του WWF «Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας», που μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τη μυστική σύνδεση της διατροφής με τον πλανήτη μέσα από βιωματικές δράσεις.Παίζοντας, τα παιδιά θα μάθουν να επιλέγουν τοπικά κι εποχικά φρούτα και λαχανικά, να προτιμούν μη επεξεργασμένα τρόφιμα, να τρώνε ψάρια στην κατάλληλη εποχή και στο σωστό μέγεθος και να αποφεύγουν τη σπατάλη φαγητού. Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, τέλος, θα μπορούν να παίζουν στον παιδότοπο στις αιωρούμενες γέφυρες, στα μονοπάτια και στο μεγάλο χωροδικτύωμα του Skywalk.

5 σπέσιαλ φάσεις στο φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» στο Γκάζι - εικόνα 6
Cocktails και mocktails

Καλλιτεχνικά Στο κεντρικό stage της Τεχνόπολης θα εμφανιστούν σε ξεχωριστές συναυλίες η ταλαντούχα Παυλίνα Βουλγαράκη με την εκπληκτική της φωνή, η εντυπωσιακή Κατερίνα Ζάγκλα με τα γεμάτα ευαισθησία τραγούδια της αλλά και οι 123 SWING με ήχους νοσταλγικούς αλλά και σύγχρονους.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.elladagiortigefseis.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.