Σαν πας στο Περιστέρι «Μην Ψαρώνεις»

Μια μοντέρνα ψαροταβέρνα με τολμηρό όνομα που καλλιεργεί τη θαλασινή μαγειρική πέρα απ' τη σχάρα.

Σαν πας στο Περιστέρι «Μην Ψαρώνεις»

Μια μοντέρνα ψαροταβέρνα που καλλιεργεί τη θαλασινή μαγειρική πέρα απ' τη σχάρα.

Σαν πας στο Περιστέρι «Μην Ψαρώνεις» - εικόνα 1

Κάτω από αυτό το τολμηρό­ όνομα κρύβεται –τι ­άλλο;– μια μοντέρνα ψαροταβέρνα, προσέγγιση που δεν πολυσυνηθίζεται στη Δυτική Αθήνα. Και στην εμφάνιση­ ξεφεύγει από τα κλασικά, υιο­θετώντας τη φρεσκάδα της λευκής επίπλωσης της νεο-ταβέρνας, συνδυασμένη με θαλασσί και μπλε αλλά και την cool αίσθηση που δίνει το γκρι της τσιμεντοκονίας μαζί με το άγριο μπετόν στις κολόνες και τις ταινίες των καλαμιών που διατρέχουν το ταβάνι.

Σαν πας στο Περιστέρι «Μην Ψαρώνεις» - εικόνα 2

Στους τοίχους και στο πάτωμα η παρέλαση των στιλιζαρισμένων ψαριών δεν αφήνει αμφιβολία για την κατεύθυνση της κουζίνας. Τώρα μάλιστα που ο καιρός ανοίγει η όμορφα δια­μορφωμένη βεράντα, σε παρόμοιο στιλ με τη σάλα, είναι ό,τι πρέπει για παρεΐστικες συναντήσεις μεσημέρι βράδυ. Η παρέλαση των μεζέδων αρχίζει ωραία με μια καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης, μια ταραμοσαλάτα που το θαλασσινό της άρωμα ενισχύεται με το γλυκανισάτο του ούζου και με μια πικάντικη homemade τυροκαυτερή. Το κλασικό στακάτο χταπόδι είναι ό,τι πρέπει για απόσταγμα μαζί με τη σαλάτα παντζαριών με ξινομυζήθρα, φιστίκι Αιγίνης και λάδι τρούφας. Ξεχώρισα ακόμη τα γευστικότατα, μυρωδάτα αχνισμένα όστρακα και, φυσικά, λινγκουινάδες και κριθαρότο με συνδυασμούς οστράκων και γαρίδων.

Αιμιλίου Βεάκη 7 & Ρούσβελτ 9, Περιστέρι, 2105766599. Τιμή: € 18-25.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.