Σαν πας στο Περιστέρι «Μην Ψαρώνεις»

Μια μοντέρνα ψαροταβέρνα με τολμηρό όνομα που καλλιεργεί τη θαλασινή μαγειρική πέρα απ' τη σχάρα.

Σαν πας στο Περιστέρι «Μην Ψαρώνεις»

Μια μοντέρνα ψαροταβέρνα που καλλιεργεί τη θαλασινή μαγειρική πέρα απ' τη σχάρα.

Σαν πας στο Περιστέρι «Μην Ψαρώνεις» - εικόνα 1

Κάτω από αυτό το τολμηρό­ όνομα κρύβεται –τι ­άλλο;– μια μοντέρνα ψαροταβέρνα, προσέγγιση που δεν πολυσυνηθίζεται στη Δυτική Αθήνα. Και στην εμφάνιση­ ξεφεύγει από τα κλασικά, υιο­θετώντας τη φρεσκάδα της λευκής επίπλωσης της νεο-ταβέρνας, συνδυασμένη με θαλασσί και μπλε αλλά και την cool αίσθηση που δίνει το γκρι της τσιμεντοκονίας μαζί με το άγριο μπετόν στις κολόνες και τις ταινίες των καλαμιών που διατρέχουν το ταβάνι.

Σαν πας στο Περιστέρι «Μην Ψαρώνεις» - εικόνα 2

Στους τοίχους και στο πάτωμα η παρέλαση των στιλιζαρισμένων ψαριών δεν αφήνει αμφιβολία για την κατεύθυνση της κουζίνας. Τώρα μάλιστα που ο καιρός ανοίγει η όμορφα δια­μορφωμένη βεράντα, σε παρόμοιο στιλ με τη σάλα, είναι ό,τι πρέπει για παρεΐστικες συναντήσεις μεσημέρι βράδυ. Η παρέλαση των μεζέδων αρχίζει ωραία με μια καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης, μια ταραμοσαλάτα που το θαλασσινό της άρωμα ενισχύεται με το γλυκανισάτο του ούζου και με μια πικάντικη homemade τυροκαυτερή. Το κλασικό στακάτο χταπόδι είναι ό,τι πρέπει για απόσταγμα μαζί με τη σαλάτα παντζαριών με ξινομυζήθρα, φιστίκι Αιγίνης και λάδι τρούφας. Ξεχώρισα ακόμη τα γευστικότατα, μυρωδάτα αχνισμένα όστρακα και, φυσικά, λινγκουινάδες και κριθαρότο με συνδυασμούς οστράκων και γαρίδων.

Αιμιλίου Βεάκη 7 & Ρούσβελτ 9, Περιστέρι, 2105766599. Τιμή: € 18-25.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.