O Γιώργος Στυλιανουδάκης για μια βραδιά στο «Premiere»

Ο εξαιρετικά δημιουργικός σεφ δημιουργεί μαζί με τον Μιχάλη Νουρλόγλου το επόμενο 4 hands dinner στο εστιατόριο του «Athenaeum InterContinental».

O Γιώργος Στυλιανουδάκης για μια βραδιά στο «Premiere»

Ο έμπειρος, εξαιρετικά δημιουργικός κι επίμονος ερευνητής της ελληνικής γαστρονομίας, βραβευμένος για την υψηλού επιπέδου κουζίνα που παρουσιάζει στο «Kenshō Restaurant» του ομώνυμου ξενοδοχείου στη Μύκονο, ενώ επιμελείται και το μενού του (επίσης βραβευμένου) «Avli» στο Ρέθυμνο, είναι ο επόμενος καλεσμένος του γκουρμέ εστιατορίου του «Athenaeum InterContinental». Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, ένας σεφ με πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες, που αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνικές και τις εμπειρίες του σε μεγάλα εστιατόρια του εξωτερικού, όπως το «Plaza Athénée» του Alain Ducasse, το δανέζικο «Νοma» και το ισπανικό «Quique Dacosta», σταλάζοντας σε πολλές περιπτώσεις στα πιάτα του αναφορές στην κρητική παράδοση, ενώνει τις δυνάμεις του με τον σεφ του «Premiere» Μιχάλη Νουρλόγλου. Έτσι στο θαλασσινής κατεύθυνσης –και πολλά υποσχόμενο– 4 hands dinner του Σαββάτου 31/3 (€ 85 με wine pairing), χαζεύοντας από το τζάμι τη φωτισμένη Ακρόπολη, θα χαρείτε πιάτα όπως τα φρέσκα χτένια με φάβα, κρεμμύδι και τρούφα, το καλαμάρι με πάστα miso, φύτρες αρακά, σπόρους μουστάρδας τουρσί και λαχανικά εποχής και τις ψητές καραβίδες με μανταρίνι, φινόκιο κονφί και σάλτσα από τυρί comte και, βέβαια, γάστριν. Δείτε παρακάτω αναλυτικά το μενού της βραδιάς.

O Γιώργος Στυλιανουδάκης για μια βραδιά στο «Premiere» - εικόνα 1
Ο Μιχάλης Νουρλόγλου

Το menu degustation

Καλωσόρισμα

Φρέσκα χτένια με φάβα, κρεμμύδι και τρούφα
Dry Riesling, Markus Molitor Ποικιλία: Riesling

Καλαμάρι με πάστα μίσο, φύτρες αρακά, σπόρους μουστάρδας τουρσί και λαχανικά εποχής
Ρητινίτης Nobilis, Γαία Οινοποιητική Ποικιλία: Ροδίτης

Καραβίδες ψητές με μανταρίνι, φινόκιο κονφί και σάλτσα από τυρί comte
Wild Ferment, Γαία Οινοποιητική Ποικιλία: Ασύρτικο

Σφυρίδα με γαλάκτωμα άγριων χόρτων, χλωροφύλλη θάλασσας, κάπαρη και λεμόνι
Cordillera, Miguel Torres Ποικιλία: Chardonnay, Viognier

Γάστριν, ο αρχαίος κρητικός μπακλαβάς
Bin 27, Fonseca Ruby Port
Ποικιλία: Tourinca Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca

Ο Κύλινδρος, με σοκολάτα Guanaja, φιστίκια και παγωτό καραμέλα-μίσο
Bin 27, Fonseca Ruby Port
Ποικιλία: Tourinca Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca

Σοκολατάκια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα νέα "Αστέρια" ανατέλλουν στον ουρανό της Γλυφάδας

Με ολοκαίνουργιο πρόσωπο και δύο νέα εστιατόρια ετοιμάζεται να επιστρέψει κοντά μας η θρυλική χερσόνησος του αθηναϊκού καλοκαιριού.

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.