O Γιώργος Στυλιανουδάκης για μια βραδιά στο «Premiere»

Ο εξαιρετικά δημιουργικός σεφ δημιουργεί μαζί με τον Μιχάλη Νουρλόγλου το επόμενο 4 hands dinner στο εστιατόριο του «Athenaeum InterContinental».

O Γιώργος Στυλιανουδάκης για μια βραδιά στο «Premiere»

Ο έμπειρος, εξαιρετικά δημιουργικός κι επίμονος ερευνητής της ελληνικής γαστρονομίας, βραβευμένος για την υψηλού επιπέδου κουζίνα που παρουσιάζει στο «Kenshō Restaurant» του ομώνυμου ξενοδοχείου στη Μύκονο, ενώ επιμελείται και το μενού του (επίσης βραβευμένου) «Avli» στο Ρέθυμνο, είναι ο επόμενος καλεσμένος του γκουρμέ εστιατορίου του «Athenaeum InterContinental». Ο Γιώργος Στυλιανουδάκης, ένας σεφ με πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες, που αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνικές και τις εμπειρίες του σε μεγάλα εστιατόρια του εξωτερικού, όπως το «Plaza Athénée» του Alain Ducasse, το δανέζικο «Νοma» και το ισπανικό «Quique Dacosta», σταλάζοντας σε πολλές περιπτώσεις στα πιάτα του αναφορές στην κρητική παράδοση, ενώνει τις δυνάμεις του με τον σεφ του «Premiere» Μιχάλη Νουρλόγλου. Έτσι στο θαλασσινής κατεύθυνσης –και πολλά υποσχόμενο– 4 hands dinner του Σαββάτου 31/3 (€ 85 με wine pairing), χαζεύοντας από το τζάμι τη φωτισμένη Ακρόπολη, θα χαρείτε πιάτα όπως τα φρέσκα χτένια με φάβα, κρεμμύδι και τρούφα, το καλαμάρι με πάστα miso, φύτρες αρακά, σπόρους μουστάρδας τουρσί και λαχανικά εποχής και τις ψητές καραβίδες με μανταρίνι, φινόκιο κονφί και σάλτσα από τυρί comte και, βέβαια, γάστριν. Δείτε παρακάτω αναλυτικά το μενού της βραδιάς.

O Γιώργος Στυλιανουδάκης για μια βραδιά στο «Premiere» - εικόνα 1
Ο Μιχάλης Νουρλόγλου

Το menu degustation

Καλωσόρισμα

Φρέσκα χτένια με φάβα, κρεμμύδι και τρούφα
Dry Riesling, Markus Molitor Ποικιλία: Riesling

Καλαμάρι με πάστα μίσο, φύτρες αρακά, σπόρους μουστάρδας τουρσί και λαχανικά εποχής
Ρητινίτης Nobilis, Γαία Οινοποιητική Ποικιλία: Ροδίτης

Καραβίδες ψητές με μανταρίνι, φινόκιο κονφί και σάλτσα από τυρί comte
Wild Ferment, Γαία Οινοποιητική Ποικιλία: Ασύρτικο

Σφυρίδα με γαλάκτωμα άγριων χόρτων, χλωροφύλλη θάλασσας, κάπαρη και λεμόνι
Cordillera, Miguel Torres Ποικιλία: Chardonnay, Viognier

Γάστριν, ο αρχαίος κρητικός μπακλαβάς
Bin 27, Fonseca Ruby Port
Ποικιλία: Tourinca Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca

Ο Κύλινδρος, με σοκολάτα Guanaja, φιστίκια και παγωτό καραμέλα-μίσο
Bin 27, Fonseca Ruby Port
Ποικιλία: Tourinca Nacional, Tinta Roriz, Tinta Barroca

Σοκολατάκια

Περισσότερες πληροφορίες

Premiere

(ξεν. «Athenaeum InterContinental») Λεωφ. Συγγρού 89-93, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
23/09/2022

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.