Τα αστέρια Michelin στην Αθήνα για το 2018

Ανακοινώθηκαν χτες τα φετινά αστέρια των κύριων πόλεων της Ευρώπης.

Τα αστέρια Michelin στην Αθήνα για το 2018

Δεν υπάρχει μεν ακόμη επίσημη ενημέρωση για τα αστέρια Michelin των Main Cities of Europe για το 2018 αλλά από την πληροφόρηση που ήδη έχουμε, όλα τα ελληνικά εστιατόρια που βραβεύθηκαν διατηρούν τα αστέρια που είχαν το 2017 και κανένα νέο δεν προστέθηκε.
Αυτό σημαίνει ότι τα 2άστερα της πρωτεύουσας είναι το «Funky Gourmet» και η «Σπονδη» ενώ με ένα αστέρι βραβεύονται το «Botrini's», η «Hytra» και το «Varoulko Seaside».

Αφού πρώτα ευχηθούμε στους σεφ και τα εστιατόρια θερμά συγχαρητήρια, μπαίνουμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε ότι κάπου υπάρχει μια αγκύλωση στον συμπαθέστατο λαστιχάνθρωπο, καθώς αν κοιτάξει κανείς τους φετινούς Χρυσούς Σκούφους τα αξιοβράβευτα ρεστοράν είναι αρκετά και με επιβεβαιωμένο το υψηλό γαστρονομικό τους επίπεδο. Είναι κρίμα λοιπόν και για τη δική μας γαστρονομία αλλά και για την δική τους εξέλιξη και αξιοπιστία, να μην εκφράζεται ολόκληρος ο δυναμισμός της αθηναϊκής σκηνής στον οδηγό Michelin. Υπάρχει βεβαίως πάντα το μεγάλο θέμα των εξαιρετικών εστιατορίων που υπάρχουν στα νησιά μας και γενικότερα στους τουριστικούς προορισμούς αλλά παρ ότι συζητιέται κατά καιρούς από τους Γάλλους δεν έχει βρει ακόμα το δρόμο του.

ΥΓ. Παρότι δεν βρίσκεται στην Αθήνα, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στον Ελληνοαυστριακό σεφ Konstantin Filippou, που το ομώνυμο εστιατόριό του στη Βιέννη ανέβηκε κερδίζοντας το 2ο του αστέρι δύο χρόνια μετά το πρώτο!

Περισσότερες πληροφορίες

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Botrini’s

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι
  • Εστιατόρια

Hytra

Πέτρου Κόκκαλη 1, Αμπελόκηποι
  • Εστιατόρια

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.