Δυνατές oυζο-αρμονίες

Ο σεφ Γιάννης Λιάκου εμπνέεται από το εξαιρετικό, δημοφιλές Ούζο Πλωμαρίου­ και προτείνει πρωτότυπες αρμονίες εξωτικών και παραδοσιακών ­τόνων.

Δυνατές oυζο-αρμονίες

Ο σεφ Γιάννης Λιάκου εμπνέεται από το εξαιρετικό, δημοφιλές Ούζο Πλωμαρίου­ και προτείνει πρωτότυπες αρμονίες εξωτικών και παραδοσιακών ­τόνων.

Δυνατές oυζο-αρμονίες - εικόνα 1

Αυτήν την περίοδο –της Σαρακοστής– η διάθεση για ούζο αυξάνεται γεωμετρικά κι... εντελώς φυσιολογικά, αφού το τρίπτυχο «ανοιξιάτικα αρώματα - λιβάνι - γλυκάνισος» είναι κεντημένο στο DNA μας. Ακριβώς γι’ αυτό διαλέξαμε ένα ούζο­ με καταξιωμένη ποιότητα, όπως το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, για να πειραματιστούμε λίγο με καινούργιες προτάσεις αρμονίας. Το έντονο και κομψό του άρωμα ακτινοβολεί γλυκάνισο, φρέσκο μάραθο, μαστίχα, κόλιαντρο, εσπεριδοειδή και το εξαιρετικό του απόσταγμα είναι αρμονικό, με γλυκές και πικάντικες μετρημένες εντάσεις, απαλή υφή και μεγάλη επίγευση, με γλυκανισάτη αίσθηση μαστίχας. Ο σεφ Γιάννης Λιάκου, υπεύθυνος για την πολύ ωραία κουζίνα στη «Scorpina» και την «Αθερίνα», δημιουργεί συνεχώς νέες θαλασσινές ισορροπίες που ανανεώνουν το σύγχρονο γευστικό ρεπερτόριο.

Δυνατές oυζο-αρμονίες - εικόνα 2

Μας έδωσε, λοιπόν, πολλές ιδέες για να βάλουμε στο τραπέζι­. Κοινός παρονομαστής στους πιο επιτυχημένους γάμους είναι συνδυασμοί που αντιμιλάνε και κοντράρουν το ούζο. Οι πικάντικες και μαζί αρωματικές γεύσεις εκφράζουν πολύ αυθόρμητα τον έρωτά τους για το εθνικό μας απόσταγμα, γι’ αυτό η πιπεράτη και γλυκανισάτη γεύση του, εκτός από το δικό μας μπούκοβο, ταιριάζει και με τον μυρωδάτο εξωτισμό του κάρι. το χταπόδι στη σχάρα ή ακόμη καραμελωμένο με βαλσάμικο και σερβιρισμένο με φάβα τού ταιριάζουν απόλυτα. μια σαρδέλα περασμένη από το αλάτι­ για ελάχιστο χρόνο και σερβιρισμένη με λίγο ξίδι και πιπέρι είναι ιδανική συνοδεία. κι επειδή η 25η Μαρτίου είναι δίπλα μας, ένας ωραίος­ μπακαλιάρος με βελούδινη σκορδαλιά πατάτας πιάνει το ούζο αγκαζέ και προχωράνε!

Top 3

Σεβίτσε γαρίδας

Δυνατές oυζο-αρμονίες - εικόνα 3

Μια πολύ σέξι σπεσιαλιτέ όλο αρώματα εσπεριδοειδών, σέλερι και αγγουριού μαζί με πικάντικες πιπεριές jalapenos και γλυκιά πάπρικα, που πάνω τους σερφάρουν η γλύκα της μαριναρισμένης γαρίδας και οι πέρλες του ούζου, διψάει κυριολεκτικά για γλυκα­νισάτο απόσταγμα.

Σουπιά με λαδολέμονο

Δυνατές oυζο-αρμονίες - εικόνα 4

Υφή τρυφερότατη, γεύση απαλή, που έχει ραμμένο στην ούγια το χαρακτηριστικό της άρωμα, με ένα πολύ κομψό λαδολέμονο φτιαγμένο με λάιμ και λίγη ένταση­ από το μελάνι της, ταιριάζει τόσο φυσικά με το ούζο ακριβώς όπως η σουπιά κολυμπάει στο νερό.

Γαρίδες σαγανάκι με κάρι μασάλα

Δυνατές oυζο-αρμονίες - εικόνα 5

Απολαυστικό fusion. Tο κάρι παντρεύεται με πικάντικο fish massala, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και βαρελίσια φέτα σε έναν τέλειο γάμο. Το ούζο δημιουργεί μαζί τους πολύ ισχυρούς αρμονικούς δεσμούς αποδεικνύοντας τον κοσμοπολιτισμό του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.