Δυνατές oυζο-αρμονίες

Ο σεφ Γιάννης Λιάκου εμπνέεται από το εξαιρετικό, δημοφιλές Ούζο Πλωμαρίου­ και προτείνει πρωτότυπες αρμονίες εξωτικών και παραδοσιακών ­τόνων.

Δυνατές oυζο-αρμονίες

Ο σεφ Γιάννης Λιάκου εμπνέεται από το εξαιρετικό, δημοφιλές Ούζο Πλωμαρίου­ και προτείνει πρωτότυπες αρμονίες εξωτικών και παραδοσιακών ­τόνων.

Δυνατές oυζο-αρμονίες - εικόνα 1

Αυτήν την περίοδο –της Σαρακοστής– η διάθεση για ούζο αυξάνεται γεωμετρικά κι... εντελώς φυσιολογικά, αφού το τρίπτυχο «ανοιξιάτικα αρώματα - λιβάνι - γλυκάνισος» είναι κεντημένο στο DNA μας. Ακριβώς γι’ αυτό διαλέξαμε ένα ούζο­ με καταξιωμένη ποιότητα, όπως το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, για να πειραματιστούμε λίγο με καινούργιες προτάσεις αρμονίας. Το έντονο και κομψό του άρωμα ακτινοβολεί γλυκάνισο, φρέσκο μάραθο, μαστίχα, κόλιαντρο, εσπεριδοειδή και το εξαιρετικό του απόσταγμα είναι αρμονικό, με γλυκές και πικάντικες μετρημένες εντάσεις, απαλή υφή και μεγάλη επίγευση, με γλυκανισάτη αίσθηση μαστίχας. Ο σεφ Γιάννης Λιάκου, υπεύθυνος για την πολύ ωραία κουζίνα στη «Scorpina» και την «Αθερίνα», δημιουργεί συνεχώς νέες θαλασσινές ισορροπίες που ανανεώνουν το σύγχρονο γευστικό ρεπερτόριο.

Δυνατές oυζο-αρμονίες - εικόνα 2

Μας έδωσε, λοιπόν, πολλές ιδέες για να βάλουμε στο τραπέζι­. Κοινός παρονομαστής στους πιο επιτυχημένους γάμους είναι συνδυασμοί που αντιμιλάνε και κοντράρουν το ούζο. Οι πικάντικες και μαζί αρωματικές γεύσεις εκφράζουν πολύ αυθόρμητα τον έρωτά τους για το εθνικό μας απόσταγμα, γι’ αυτό η πιπεράτη και γλυκανισάτη γεύση του, εκτός από το δικό μας μπούκοβο, ταιριάζει και με τον μυρωδάτο εξωτισμό του κάρι. το χταπόδι στη σχάρα ή ακόμη καραμελωμένο με βαλσάμικο και σερβιρισμένο με φάβα τού ταιριάζουν απόλυτα. μια σαρδέλα περασμένη από το αλάτι­ για ελάχιστο χρόνο και σερβιρισμένη με λίγο ξίδι και πιπέρι είναι ιδανική συνοδεία. κι επειδή η 25η Μαρτίου είναι δίπλα μας, ένας ωραίος­ μπακαλιάρος με βελούδινη σκορδαλιά πατάτας πιάνει το ούζο αγκαζέ και προχωράνε!

Top 3

Σεβίτσε γαρίδας

Δυνατές oυζο-αρμονίες - εικόνα 3

Μια πολύ σέξι σπεσιαλιτέ όλο αρώματα εσπεριδοειδών, σέλερι και αγγουριού μαζί με πικάντικες πιπεριές jalapenos και γλυκιά πάπρικα, που πάνω τους σερφάρουν η γλύκα της μαριναρισμένης γαρίδας και οι πέρλες του ούζου, διψάει κυριολεκτικά για γλυκα­νισάτο απόσταγμα.

Σουπιά με λαδολέμονο

Δυνατές oυζο-αρμονίες - εικόνα 4

Υφή τρυφερότατη, γεύση απαλή, που έχει ραμμένο στην ούγια το χαρακτηριστικό της άρωμα, με ένα πολύ κομψό λαδολέμονο φτιαγμένο με λάιμ και λίγη ένταση­ από το μελάνι της, ταιριάζει τόσο φυσικά με το ούζο ακριβώς όπως η σουπιά κολυμπάει στο νερό.

Γαρίδες σαγανάκι με κάρι μασάλα

Δυνατές oυζο-αρμονίες - εικόνα 5

Απολαυστικό fusion. Tο κάρι παντρεύεται με πικάντικο fish massala, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και βαρελίσια φέτα σε έναν τέλειο γάμο. Το ούζο δημιουργεί μαζί τους πολύ ισχυρούς αρμονικούς δεσμούς αποδεικνύοντας τον κοσμοπολιτισμό του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.