Αυτή η «Scorpina»... τσιμπάει θάλασσα!

Σε αυτό το ολοκαίνουργιο θαλασσινό εστιατόριο ο Γιάννης Λιάκου στήνει μια ψαριέρα σωστή θαλασσογραφία και κεντάει μαρινάτα και καρπάτσιο.

Αυτή η «Scorpina»... τσιμπάει θάλασσα!

Σε αυτό το ολοκαίνουργιο θαλασσινό εστιατόριο στο Νέο Ψυχικό ο Γιάννης Λιάκου στήνει μια ψαριέρα σωστή θαλασσογραφία και κεντάει μαρινάτα και καρπάτσιο.

Αυτή η «Scorpina»... τσιμπάει θάλασσα! - εικόνα 1

«Είναι η καλύτερη βερσιόν αυτού του μαγαζιού», σκέφτομαι καθώς μπαίνω στη «Scorpina» και θυμάμαι τα εστιατόρια που προϋπήρξαν στο κλασικό πόστο στην Πλατεία της Αγίας Σοφίας. Έχει μια αύρα γαλλικού μπιστρό με τα λευκά κουρτινάκια και την ευρύχωρη σάλα που μοιά­ζει να βρίσκεται στην πλώρη ενός πλοίου έτσι όπως την ορίζουν δύο δρόμοι σε οξεία γωνία. Αυτήν την αίσθηση ενισχύει και το διαμπερές, όμορφο κεντρικό μπαρ, όπου μπορείς να φας αν θέλεις. Βέβαια τα μεγάλα ασπροντυμένα τραπέζια με τις στιλάτες ξύλινες καρέκλες και τις φωτιστικές μπάλες «πιασμένες» στο δίχτυ από πάνω έχουν τη δική τους γοητεία. Όπως και η μαρμάρινη ψαριέρα με τις «θαλασσογραφίες», που στήνει ο Γιάννης Λιάκου χρησιμοποιώντας ολόφρεσκες σκορπίνες, καπόνια, γαρίδες, τσιπούρες, μπαρμπούνια, όστρακα και ό,τι άλλο φέρνει η ψαριά της ημέρας.

Ο σεφ ανεβάζει κι άλλο τον πήχη­ που έχουμε γευτεί στην αδελφή «Αθερίνα», δίνοντας μάλιστα μεγάλη έμφαση στα ωμά και μαρινάτα ψαρικά. Η πεσκανδρίτσα καρπάτσιο γεμιστή με γαρίδα παίζει να είναι η ωραιότερη βερσιόν του ψαριού που έχω φάει τελευταία, με τη γλύκα και την τρυφερά αλαβάστρινη υφή της αρτυμένη με μια πυκνή homemade teriyaki sauce. Στην ίδια κατηγορία παίζουν, μεταξύ άλλων, μπαρμπούνι ταρτάρ γλυκοπικάντικα αρτυμένο με τζίντζερ και τσίλι καθώς και καραβίδα μαρινάτη στο αλάτι, ντελικάτη βασίλισσα με εξαιρετικό γευστικό άρωμα και ταιριαστή πικράδα από αβγά σολομού. Εκτός από τις mainstream θαλασσινές γεύσεις, αξίζει να στραφείτε και σε off-Broadway ψάρια­ όπως το μεστό καπόνι λ.χ., που αφήνει τη νοστιμάδα του ενισχυμένη με τη γλύκα από κρασί Λήμνου σε ένα γιουβέτσι με ιταλικό κριθαράκι orzo. Και βέβαια δεν θα πρέπει να φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε το φανταστικό ψητό χταπόδι και το γλυκοφάγωτο καλαμάρι στη σχάρα, όπως και την Αθηναϊκή με χειροποίητη μαγιονέζα και περουβιανή πατάτα.

Γράφουν αλλιώς

Σκορπίνα καρπάτσιο

Αυτή η «Scorpina»... τσιμπάει θάλασσα! - εικόνα 2

Γεμιστή με καραβίδα, που την «καρυκεύει» με το άρωμά της, σε κερδίζει με την ντελικάτη γευστική της διαφάνεια και η σάλτσα λεμονιού yuzu με τρούφα τής ταιριάζει πολύ και τη μετατρέπει σε signature του εστιατορίου.

Αβγοτάραχο σε σου

Αυτή η «Scorpina»... τσιμπάει θάλασσα! - εικόνα 3

Ένας πανέξυπνος μεζές, με το σουδάκι να γεμίζεται με μαγιονέζα λεμονιού που «ξυρίζει» νόστιμα τη γλώσσα, το αβγοτάραχο να δίνει θαλασσινή σοφιστικέ πικράδα και τη μους μαύρης ταραμοσαλάτας το βελούδο της.

Κιουνεφέ

Αυτή η «Scorpina»... τσιμπάει θάλασσα! - εικόνα 4

Ψημένο στο τηγάνι, το φύλλο του κανταϊφιού έχει μια dry πεντατράγανη ελαφράδα, με ανάλαφρη γέμιση ανθότυρου και μασκαρπόνε τυριού, αρωματισμένο με πολύ ωραίο σιρόπι μαστίχας. Ένα πολύ καλό κιουνεφέ, που του πάει το παγωτό καϊμάκι.

Περισσότερες πληροφορίες

Scorpina

Γρ. Ξενοπούλου 2, Ν. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.