Η pilsner φλερτάρει με το κρέας

Η αρμονία φαγητού και μπίρας είναι τάση στα εστιατόρια. Σε αυτό το παιχνίδι η πιο δημοφιλής, σοφιστικέ μπίρα στον κόσμο, η pilsner, και ο πιο παλιός και ξεχωριστός πρεσβευτής της στην Ελλάδα, η Kaiser, δηλώνουν ερωτευμένες με το κρέας.

Η pilsner φλερτάρει με το κρέας

Η αρμονία φαγητού και μπίρας είναι τάση στα εστιατόρια. Σε αυτό το παιχνίδι η πιο δημοφιλής, σοφιστικέ μπίρα στον κόσμο, η pilsner, και ο πιο παλιός και ξεχωριστός πρεσβευτής της στην Ελλάδα, η Kaiser, δηλώνουν ερωτευμένες με το κρέας.

Η pilsner φλερτάρει με το κρέας - εικόνα 1

Είναι πάρα πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι μια pilsner είναι η τέλεια μπίρα. Δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κάποιος μαζί τους, καθώς η pilsner έχει αυτά τα χαρακτηριστικά που εκφράζουν κατά κάποιον τρόπο το ιδεώδες ενός ζύθου ικανού να γοητεύσει τα πλήθη. Βασικό της χαρακτηριστικό η ιδιαίτερη πικράδα του λυκίσκου, που της δίνει γεύση σοφιστικέ και ξεχωριστή αφήνοντας μια επίγευση που μοιάζει σαν... carte de visite στον ουρανίσκο. Στην Ελλάδα η Kaiser ήταν αυτή που έκανε το είδος τόσο δημοφιλές, καθώς ήταν η πρώτη pilsner που κυκλοφόρησε το 1976 στη χώρα μας, συστήνοντας στους Έλληνες αυτήν την πολύ χαρακτηριστική γεύση, η οποία οφείλεται στον αρμονικό συνδυασμό τριών διαφορετικών τύπων λυκίσκου. Με πλούσιο και συμπαγή αφρό, σώμα γεμάτο αλλά όχι βαρύ, δροσιά ακαταμάχητη και τη χαρακτηριστική pilsner γεύση της να ξεχωρίζει πάνω στην απαλή επίγευση της βύνης, η Kaiser έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο του διαφορετικού και της προσιτής καθημερινής πολυτέλειας.

Ένα άλλο από τα μεγάλα ατού των pilsner είναι η μεγάλη τους ευελιξία στο πεδίο της γευστικής αρμονίας. Αυτό τις τοποθετεί ψηλά στο ρεπερτόριο των προτάσεων των σομελιέ, τώρα που η τάση τού να συνδυάζεις φαγητό με μπίρα αναπτύσσεται σταθερά στους κόλπους των καλών εστιατορίων­. Είναι μεγάλη η γκάμα των γεύσεων που ερωτεύονται την pilsner, ξεκινώντας από αρωματικά πιάτα λαχανικών κι ελαφριών ψαριών και φτάνοντας σε πικάντικες σπεσιαλιτέ... Αλλά η μεγάλη της αγάπη, και της Kaiser φυσικά, είναι το κρέας! Από ένα καλοφτιαγμένο μπέργκερ κι ένα σωστά ψημένο steak μέχρι ζουμερά και καραμελωμένα κοτόπουλα στη σχάρα, ντελικάτα σνίτσελ ή ακόμη κι ένα πληθωρικό χοιρινό κότσι στο φούρνο, η δροσιά της ελαφραίνει τη συνολική γευστική αίσθηση και η πικράδα της κάνει την επίγευση πιο σοφιστικέ.

Η Kaiser Pilsner είναι χορηγός των Χρυσών Σκούφων και του Βραβείου Κοινού 2018.

In the name of meat

Η pilsner φλερτάρει με το κρέας - εικόνα 2

Μπέργκερ
Σε ένα σύνολο που συνδυάζει την umami νοστιμάδα του κρέατος με τη γλύκα της σάλτσας, το αλμυρό και το ξινό ορεκτικό edge από τις πίκλες και τη μουστάρδα, η πικράδα μιας Kaiser συμπληρώνει την πέμπτη γεύση και η δροσιά της κοντράρει και φωτίζει τις υπόλοιπες.

Η pilsner φλερτάρει με το κρέας - εικόνα 3

Κότσι
Το πληθωρικό αυτό έδεσμα με τη μελωμένη, ζουμερή σάρκα και την κρακελαριστή πέτσα υποδέχεται την Kaiser σαν μάννα εξ ουρανού. Έτσι όπως κοντράρει με τη δροσιά της την πλούσια γεύση του, χωρίς να τη διαταράσσει, εξασφαλίζει μια πολύ φυσική αρμονία.

Η pilsner φλερτάρει με το κρέας - εικόνα 4

T-bone steak
Ιδού ο ιδανικός συνδυασμός τρυφεράδας (φιλέτο) και γευστικότητας (κόντρα), σε μία από τις πιο δημοφιλείς κοπές κρέατος, με το σίτεμα να της εξασφαλίζει γευστικό βάθος. Η pilsner δροσίζει και συμπληρώνει με την πικράδα της τα καπνιστά αρώματα που δίνει η σχάρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.