Ένα «Chαπter» με γεύσεις Μεσογείου

Όταν λέμε ότι ο χώρος που στέγαζε νωρίτερα τον «Aνθό» στην Πλατεία Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά άλλαξε κεφάλαιο, κυριολεκτούμε.

Ένα «Chαπter» με γεύσεις Μεσογείου

Όταν λέμε ότι ο χώρος που στέγαζε νωρίτερα τον «Aνθό» στην Πλατεία Αγίου ­Δημητρίου στην Κηφισιά αλλάζει κεφάλαιο, κυριολεκτούμε. Ο νέος ένοικος λέγεται «Chαπter» («κεφάλαιο» αγγλιστί), κινείται στο τερέν της μεσογειακής κουζίνας κι έχει στήσει το δικό του λιτά μοντέρνο και ταυτόχρονα ζεστό σκηνικό­, με κυρίαρχο το ξύλο. Σεφ και ο ­ίδιος, ο ιδιοκτήτης Απόστολος Σύρος έχει συνδιαμορφώσει το μενού με τον Νίκο Βλαχάκη, ο οποίος έχει αναλάβει την κουζίνα. Για να πάρετε μια πρώτη ιδέα για το γευστικό του ρεπερτόριο, να σας πούμε για ρεβιθάδα με σαρδέλα σχάρας, dumplings με χοιρινό μπούτι φρικασέ αλλά και κοτόπουλο λεμονάτο με κουσκούς, αρακά και δυόσμο ή ταλιατέλες μπολονέζ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
29/09/2022

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.

La Meat Maison

Ένα κορυφαίο κρεοπωλείο, ένα εξειδικευμένο στο εκλεκτό κρέας εστιατόριο και μια μπουτίκ ντελικατέσεν δημιουργούν έναν πολυχώρο κρέατος που καινοτομεί στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Φελεμέγκας μαγειρεύει και νιώθει καλά

Ο νέος head chef της 'Hytra' μιλά για όσα τον καθορίζουν εντός και εκτός κουζίνας.

San Pellegrino: Στην υγειά της υψηλής γαστρονομίας!

Συνώνυμη με την κουλτούρα της κουζίνας υψηλών προδιαγραφών, η ελεγκάν δροσιά των γαστρονομικών νερών S.Pellegrino® & Acqua Panna® συμπληρώνει κορυφαίες στιγμές της γεύσης.

Απόστολος Δήμου: Ο νέος executive chef του Four Seasons Athens αποκλειστικά στο "αθηνόραμα"

Από τις Σεϋχέλες στην αθηναϊκή ριβιέρα, με διαλείμματα σε Σαουδική Αραβία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σερβία και Λίβανο, ο Απόστολος Δήμου επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετία περιπλανήσεων, για να αναλάβει μια από τις μεγαλύτερες μαγειρικές ομάδες της χώρας. Ποιος είναι και τι καινούριο θα φέρει στη γεύση του πολυτελούς resort;