Πληθωρικό thai σκηνικό στα Πετράλωνα

Δοκιμάστε soft shell crabs σε ένα φόντο εκρηκτικά πολύχρωμο.

Πληθωρικό thai σκηνικό στα Πετράλωνα

Δοκιμάστε soft shell crabs σε ένα φόντο εκρηκτικά πολύχρωμο.

Πληθωρικό thai σκηνικό στα Πετράλωνα - εικόνα 1

Το μόνο χρώμα που δεν μπορώ να φανταστώ στον πλανήτη Ταϊλάνδη είναι το γκρι, σκέφτομαι καθώς με τυλίγει η ένταση του απωανατολίτικου μπαρόκ του «Andaman». Κάθομαι στο μικρό καναπεδάκι για δύο δίπλα στο ξυλόγλυπτο τζάκι χαζεύοντας το κοντράστ του κόκκινου των τοίχων με το γαλαζοπράσινο aqua της οροφής –σαν πικάντικο τσίλι με μέντα–, ενώ στ’ αφτιά μου έρχεται γιαπωνέζικη ποπ. Οι δύο πρώτες σελίδες του καταλόγου είναι αφιερωμένες στην ασιατική λιχουδιά που λέγεται soft shell crab. Ξεκινάω λοιπόν από την απλούστερη μορφή τους σε τραγανή, αφράτη και πανάλαφρη τεμπούρα με μυρωδάτο μαυροσούσαμο που τους ταιριάζει πολύ συνοδεία γευστικότατων ασιατικών μανιταριών και σοταρισμένων λαχανικών. Πιο ασυνήθιστο το μαγείρεμα που μου προτείνει ο Ρωμανός (η ψυχή του «Andaman») όπου τα ντελικάτα καβούρια συνδυάζονται επιτυχημένα με πάπια σε ένα πλούσιο και συνάμα ελαφρύ κόκκινο κάρι με γάλα καρύδας από τα χέρια της Ταϊλανδέζας κ. Τικ. Ταιριαστή συνοδεία ένα κοκτέιλ Wasabee, με τζιν, αγγούρι, ουασάμπι και μαρμελάδα μανταρίνι πολύ δροσερό και υπαινικτικά πικάντικο ή, αν ψάχνετε κάτι πιο γλυκό, ένα Tusita με μπαχαράτα ρούμια, φρέσκο κάρδαμο και καπνιστή κανέλα.

Πληθωρικό thai σκηνικό στα Πετράλωνα - εικόνα 2

Από το εκτεταμένο ρεπερτόριο του «Andaman» ξεχώρισα επίσης τη σαλάτα Som tam που συνδυάζει την υπέροχη δροσιά της άγουρης παπάγιας με λάιμ και κάσιους, τα καλοφτιαγμένα dumpling με μαριναρισμένο χοιρινό που έρχονται αχνισμένα στο καλαθάκι τους μαζί με άφθονο φρέσκο κόλιαντρο, μια νόστιμη spicy duck με oyster sauce και διάφορα πιπέρια και, φυσικά, τις γαρίδες με την καυτερή φρεσκάδα από πράσινο κάρι, γάλα καρύδας και μπαμπού. Μην παραλείψετε και την εμβληματική γλυκοξυνοπικάντικη σπεσιαλιτέ pad thai όπου μπορείτε να προσθέσετε κατά βούλησιν τσίλι, ζάχαρη και λάιμ στα νουντλς με γαρίδες, τόφου, φύτρες φασολιών και tamarind. Θα σας γλυκάνει μια μυρωδάτη κρέμα με μασκαρπόνε και καρύδα ξερά σύκα από την Ερεσό ή μια μαστιχωτή μους πικρής σοκολάτας με μάνγκο και τζίντζερ.

Πληθωρικό thai σκηνικό στα Πετράλωνα - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.