Πληθωρικό thai σκηνικό στα Πετράλωνα

Δοκιμάστε soft shell crabs σε ένα φόντο εκρηκτικά πολύχρωμο.

Πληθωρικό thai σκηνικό στα Πετράλωνα

Δοκιμάστε soft shell crabs σε ένα φόντο εκρηκτικά πολύχρωμο.

Πληθωρικό thai σκηνικό στα Πετράλωνα - εικόνα 1

Το μόνο χρώμα που δεν μπορώ να φανταστώ στον πλανήτη Ταϊλάνδη είναι το γκρι, σκέφτομαι καθώς με τυλίγει η ένταση του απωανατολίτικου μπαρόκ του «Andaman». Κάθομαι στο μικρό καναπεδάκι για δύο δίπλα στο ξυλόγλυπτο τζάκι χαζεύοντας το κοντράστ του κόκκινου των τοίχων με το γαλαζοπράσινο aqua της οροφής –σαν πικάντικο τσίλι με μέντα–, ενώ στ’ αφτιά μου έρχεται γιαπωνέζικη ποπ. Οι δύο πρώτες σελίδες του καταλόγου είναι αφιερωμένες στην ασιατική λιχουδιά που λέγεται soft shell crab. Ξεκινάω λοιπόν από την απλούστερη μορφή τους σε τραγανή, αφράτη και πανάλαφρη τεμπούρα με μυρωδάτο μαυροσούσαμο που τους ταιριάζει πολύ συνοδεία γευστικότατων ασιατικών μανιταριών και σοταρισμένων λαχανικών. Πιο ασυνήθιστο το μαγείρεμα που μου προτείνει ο Ρωμανός (η ψυχή του «Andaman») όπου τα ντελικάτα καβούρια συνδυάζονται επιτυχημένα με πάπια σε ένα πλούσιο και συνάμα ελαφρύ κόκκινο κάρι με γάλα καρύδας από τα χέρια της Ταϊλανδέζας κ. Τικ. Ταιριαστή συνοδεία ένα κοκτέιλ Wasabee, με τζιν, αγγούρι, ουασάμπι και μαρμελάδα μανταρίνι πολύ δροσερό και υπαινικτικά πικάντικο ή, αν ψάχνετε κάτι πιο γλυκό, ένα Tusita με μπαχαράτα ρούμια, φρέσκο κάρδαμο και καπνιστή κανέλα.

Πληθωρικό thai σκηνικό στα Πετράλωνα - εικόνα 2

Από το εκτεταμένο ρεπερτόριο του «Andaman» ξεχώρισα επίσης τη σαλάτα Som tam που συνδυάζει την υπέροχη δροσιά της άγουρης παπάγιας με λάιμ και κάσιους, τα καλοφτιαγμένα dumpling με μαριναρισμένο χοιρινό που έρχονται αχνισμένα στο καλαθάκι τους μαζί με άφθονο φρέσκο κόλιαντρο, μια νόστιμη spicy duck με oyster sauce και διάφορα πιπέρια και, φυσικά, τις γαρίδες με την καυτερή φρεσκάδα από πράσινο κάρι, γάλα καρύδας και μπαμπού. Μην παραλείψετε και την εμβληματική γλυκοξυνοπικάντικη σπεσιαλιτέ pad thai όπου μπορείτε να προσθέσετε κατά βούλησιν τσίλι, ζάχαρη και λάιμ στα νουντλς με γαρίδες, τόφου, φύτρες φασολιών και tamarind. Θα σας γλυκάνει μια μυρωδάτη κρέμα με μασκαρπόνε και καρύδα ξερά σύκα από την Ερεσό ή μια μαστιχωτή μους πικρής σοκολάτας με μάνγκο και τζίντζερ.

Πληθωρικό thai σκηνικό στα Πετράλωνα - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.