5 spots για φαγητό στην μπάρα

Σήκω από το τραπέζι, το τρώγειν στη μπάρα έχει άλλη γοητεία. Ιδού μερικά διαφορετικά σκηνικά για να... εξασκηθείς.

5 spots για φαγητό στην μπάρα

Σήκω από το τραπέζι, το τρώγειν στη μπάρα έχει άλλη γοητεία. Ιδού μερικά διαφορετικά σκηνικά για να... εξασκηθείς.

«Abbot»

5 spots για φαγητό στην μπάρα - εικόνα 1

Στο εστιατόριο του Νίκου Βουρλιώτη η πέτρα, που απλώνεται και στο χώρο του μπαρ με τη μεγάλη μπάρα, και το ανοιχτόχρωμο ξύλο στο ταβάνι δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα. Πρώτης τάξεως γήπεδο λοιπόν για να φας εξαιρετικό μπέργκερ, ζουμερό και πεντανόστιμο από chuck eye roll και brisket κομμάτια, καθισμένος στα στουλ-πολυθρόνες. Γλυκαθείτε με γοητευτικό dulce de leche.

«Opera Quarta»

5 spots για φαγητό στην μπάρα - εικόνα 2

Μητροπολιτικό, μοδάτο στιλ με στουλ-καρέκλες στη μεγάλη μπαρ που είναι βασικό στοιχείο του μαγαζιού και από πάνω η εικαστική παρέμβαση των Μαρίας Κοκκίνου-Ανδρέα Κούρκουλα από χάρτινους κυλίνδρους κομμένους σε διαφορετικά ύψη. Αστέρι το ριζότο μιλανέζε με οσομπούκο, παρμεζάνα 36 μηνών και σαφράν, ωραία η καρμπονάρα του με πανσέτα αγριόχοιρου.

«FeedΕλ»

5 spots για φαγητό στην μπάρα - εικόνα 3

Σκοτεινό κι οξειδωμένο, έχει μπαρίστικη sui generis αύρα και βασίλισσα τη Φρίντα Κάλο, με μακριά ξύλινη μπάρα και στουλ με πλάτη που οι περισσότεροι πίνουν αλλά τρως πολύ άνετα. Σ’ αυτό το προχώ μεζεδοπωλείο μπορείς να τσιμπολογήσεις χταπόδι sous vide αρτυμένο διακριτικά με πικάντικο λάχανο κίμτσι και ξινούτσικο κουσκουσάκι με dashi, σαφράν, μύδια, γαρίδες και καλαμάρι.

«Θα σε κανω βασιλισσα»

5 spots για φαγητό στην μπάρα - εικόνα 4

Έντονα θεατρικό, αλλά με λιτό πνεύμα, και μια υπέροχη ξύλινη στέγη-σούπερ σταρ. Στην μπάρα του μπορείτε να πιείτε ψαγμένα κρασιά, τα οποία σας προτείνουμε να συνοδεύσετε με εξαιρετικά τυριά και αλλαντικά, διαλεγμένα με άποψη από τον ιδιοκτήτη σομελιέ Δημήτρη Λίτινα.

«Sushimou»

5 spots για φαγητό στην μπάρα - εικόνα 5

Sushi bar σε συσκευασία τσέπης –όπως Τόκιο–, με ξύλινη μπάρα για 12 μόλις άτομα και τον Αντώνη Δρακουλαράκο να κεντάει σε face to face επικοινωνία μαζί τους. Κορυφαία σουπιά και καλαμάρι, κόκκινη γαρίδα Κοιλάδας σε nigiri με βαθιά γλύκα, πρωτότυπο μπαρμπούνι nigiri και το κόκαλό του τραγανοτηγανισμένο με συνοδεία τσίπουρο σφηνάκι.

Περισσότερες πληροφορίες

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα
  • Ethnic κουζίνες

Feedέλ Urban Gastronomy

Κτενά 1, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.