5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι

Από μαγειρευτά και μεζέδες μέχρι ωραία καλούδια της θάλασσας και δυσεύρετα comfort κρεατικά. Διαλέγεις και καλοπερνάς.

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι

Από μαγειρευτά και μεζέδες μέχρι ωραία καλούδια της θάλασσας και δυσεύρετα comfort κρεατικά. Διαλέγεις και καλοπερνάς.

«Μπεμπέκα»

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Μαυροπίνακες, μπαλόνια, χαρταετοί, παιδικές ζωγραφιές, καραβάκια· άρωμα ποπ νοσταλγίας και αθωότητας, δηλαδή, στους τοίχους αυτής της ξεχωριστής ταβέρνας. Τα τηγανητά κολοκυθάκια είναι ζημιά, το κριθαρότο έρχεται με χειροποίητο πέστο βασιλικού και κεφαλογραβιέρα, τα κεφτεδάκια κόκκινα με πατάτες τηγανητές και οι λαχανοντολμάδες φυσικά με αβγολέμονο.

«Ψαράκια και Θαλασσινά»

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι - εικόνα 2

Η σάλα του πολύ όμορφου νεοκλασικού του Χαλανδρίου είναι μοντέρνα αλλά θερμή και φιλόξενη, με μια εντυπωσιακή ξύλινη στέγη. Πολύ καλά τηγανητά προσφυγάκια, η ψαρόσουπα πλούσια, η ταραμοσαλάτα από τις πολύ ξεχωριστές, τα ντολμαδάκια της γιαγιάς Ελευθερίας δεν τα χάνεις και το «πιλάφι του ψαρά» με γαρίδες, μύδια, θράψαλο και χταπόδι σε χορταίνει με την πληθωρικότητά του.

«Μονοκατοικία»

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι - εικόνα 3

Σε μια παλιά χαλανδριώτικη μονοκατοικία, αυτή η μοντέρνα ταβέρνα αφήνει να φανεί το γυμνό τούβλο κάποιων τοίχων, ανάβει το τζάκι και βάζει χρώμα με τις καρέκλες της. Σπέσιαλ το γιουβέτσι με τρυφερό μοσχαρίσιο flank steak στη σχάρα και ο κόκορας «τηγανητός με τον τρόπο του Κεντάκι».

«Fishαλίδες»

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι - εικόνα 4

Δροσερή, με τοίχους και καρέκλες σε χρώμα aquamarine, αυτή η μοντέρνα ψαροταβέρνα διαθέτει δικό της ιχθυοπωλείο. Το μενού έχει πολλούς μεζέδες αλλά και καλοφτιαγμένα μαγειρευτά, όπως ο ροφός φρικασέ με σελινόριζα, η πεσκανδρίτσα με μύδια σε ζωμό αρωματικών βοτάνων και σέρι, το μελωμένο χταπόδι στιφάδο με φάβα, και τηγάνι ανάλαφρο απ’ όπου βγαίνουν καραβίδες με αιθέρια κρούστα.

«Βραστό»

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι - εικόνα 5

Σαν ωραίο μοντέρνο σπίτι με θέρμη άφθονη μοιάζει η σάλα του μ’ αυτή την όμορφη ριγέ ταπετσαρία και τις ρετρό κορνίζες. Το διάσημο τρυφερό μοσχάρι σε πεντανόστιμο ζωμό είναι το αστέρι του μαγαζιού, κι από κοντά δυσεύρετη μοσχαροκεφαλή φούρνου πραγματικό βελούδο, εξαιρετικό μοσχαρίσιο συκώτι λεμονάτο τηγανιά με σπιτικό πουρέ, και γιουβέτσι με κοκκινιστό μοσχάρι.

Περισσότερες πληροφορίες

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ψαράκια & Θαλασσινά

Κώστα Βάρναλη 5, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η φάση είναι semifreddo στο Sweet Nolan

Scoop, smile, repeat για ένα καλοκαίρι που σερβίρεται στο γλυκό σποτ του κέντρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/07/2025

Στο Καβούρι και τον Παπαϊωάννου ο Μάικλ Τζόρνταν: Οι λόγοι της επιλογής του

Ο μύθος του ΝΒΑ προτίμησε το θαλασσινό εστιατόριο της Βουλιαγμένης κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Και υπάρχουν λόγοι γι' αυτό.

Στο Αιγάλεω παίζει ένα από τα κορυφαία σουβλάκια της Αθήνας

To "Κομπλέ", στη δημοφιλή γειτονιά των ΔΠ, συνεχίζει την πεντανόστιμη παράδοση του Πειραιώτη "Γιώργου".

To Pelagos on Tour σερβίρει τις καλύτερες στιγμές του

O πολυβραβευμένος σεφ Luca Piscazzi συγκεντρώνει τις αγαπημένες δημιουργίες των τελευταίων τριών ετών σε ένα ειδικό μενού "Best Of".

Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη "Λακάνη" της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.