5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι

Από μαγειρευτά και μεζέδες μέχρι ωραία καλούδια της θάλασσας και δυσεύρετα comfort κρεατικά. Διαλέγεις και καλοπερνάς.

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι

Από μαγειρευτά και μεζέδες μέχρι ωραία καλούδια της θάλασσας και δυσεύρετα comfort κρεατικά. Διαλέγεις και καλοπερνάς.

«Μπεμπέκα»

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Μαυροπίνακες, μπαλόνια, χαρταετοί, παιδικές ζωγραφιές, καραβάκια· άρωμα ποπ νοσταλγίας και αθωότητας, δηλαδή, στους τοίχους αυτής της ξεχωριστής ταβέρνας. Τα τηγανητά κολοκυθάκια είναι ζημιά, το κριθαρότο έρχεται με χειροποίητο πέστο βασιλικού και κεφαλογραβιέρα, τα κεφτεδάκια κόκκινα με πατάτες τηγανητές και οι λαχανοντολμάδες φυσικά με αβγολέμονο.

«Ψαράκια και Θαλασσινά»

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι - εικόνα 2

Η σάλα του πολύ όμορφου νεοκλασικού του Χαλανδρίου είναι μοντέρνα αλλά θερμή και φιλόξενη, με μια εντυπωσιακή ξύλινη στέγη. Πολύ καλά τηγανητά προσφυγάκια, η ψαρόσουπα πλούσια, η ταραμοσαλάτα από τις πολύ ξεχωριστές, τα ντολμαδάκια της γιαγιάς Ελευθερίας δεν τα χάνεις και το «πιλάφι του ψαρά» με γαρίδες, μύδια, θράψαλο και χταπόδι σε χορταίνει με την πληθωρικότητά του.

«Μονοκατοικία»

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι - εικόνα 3

Σε μια παλιά χαλανδριώτικη μονοκατοικία, αυτή η μοντέρνα ταβέρνα αφήνει να φανεί το γυμνό τούβλο κάποιων τοίχων, ανάβει το τζάκι και βάζει χρώμα με τις καρέκλες της. Σπέσιαλ το γιουβέτσι με τρυφερό μοσχαρίσιο flank steak στη σχάρα και ο κόκορας «τηγανητός με τον τρόπο του Κεντάκι».

«Fishαλίδες»

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι - εικόνα 4

Δροσερή, με τοίχους και καρέκλες σε χρώμα aquamarine, αυτή η μοντέρνα ψαροταβέρνα διαθέτει δικό της ιχθυοπωλείο. Το μενού έχει πολλούς μεζέδες αλλά και καλοφτιαγμένα μαγειρευτά, όπως ο ροφός φρικασέ με σελινόριζα, η πεσκανδρίτσα με μύδια σε ζωμό αρωματικών βοτάνων και σέρι, το μελωμένο χταπόδι στιφάδο με φάβα, και τηγάνι ανάλαφρο απ’ όπου βγαίνουν καραβίδες με αιθέρια κρούστα.

«Βραστό»

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι - εικόνα 5

Σαν ωραίο μοντέρνο σπίτι με θέρμη άφθονη μοιάζει η σάλα του μ’ αυτή την όμορφη ριγέ ταπετσαρία και τις ρετρό κορνίζες. Το διάσημο τρυφερό μοσχάρι σε πεντανόστιμο ζωμό είναι το αστέρι του μαγαζιού, κι από κοντά δυσεύρετη μοσχαροκεφαλή φούρνου πραγματικό βελούδο, εξαιρετικό μοσχαρίσιο συκώτι λεμονάτο τηγανιά με σπιτικό πουρέ, και γιουβέτσι με κοκκινιστό μοσχάρι.

Περισσότερες πληροφορίες

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ψαράκια & Θαλασσινά

Κώστα Βάρναλη 5, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.