5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι

Από μαγειρευτά και μεζέδες μέχρι ωραία καλούδια της θάλασσας και δυσεύρετα comfort κρεατικά. Διαλέγεις και καλοπερνάς.

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι

Από μαγειρευτά και μεζέδες μέχρι ωραία καλούδια της θάλασσας και δυσεύρετα comfort κρεατικά. Διαλέγεις και καλοπερνάς.

«Μπεμπέκα»

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι - εικόνα 1

Μαυροπίνακες, μπαλόνια, χαρταετοί, παιδικές ζωγραφιές, καραβάκια· άρωμα ποπ νοσταλγίας και αθωότητας, δηλαδή, στους τοίχους αυτής της ξεχωριστής ταβέρνας. Τα τηγανητά κολοκυθάκια είναι ζημιά, το κριθαρότο έρχεται με χειροποίητο πέστο βασιλικού και κεφαλογραβιέρα, τα κεφτεδάκια κόκκινα με πατάτες τηγανητές και οι λαχανοντολμάδες φυσικά με αβγολέμονο.

«Ψαράκια και Θαλασσινά»

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι - εικόνα 2

Η σάλα του πολύ όμορφου νεοκλασικού του Χαλανδρίου είναι μοντέρνα αλλά θερμή και φιλόξενη, με μια εντυπωσιακή ξύλινη στέγη. Πολύ καλά τηγανητά προσφυγάκια, η ψαρόσουπα πλούσια, η ταραμοσαλάτα από τις πολύ ξεχωριστές, τα ντολμαδάκια της γιαγιάς Ελευθερίας δεν τα χάνεις και το «πιλάφι του ψαρά» με γαρίδες, μύδια, θράψαλο και χταπόδι σε χορταίνει με την πληθωρικότητά του.

«Μονοκατοικία»

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι - εικόνα 3

Σε μια παλιά χαλανδριώτικη μονοκατοικία, αυτή η μοντέρνα ταβέρνα αφήνει να φανεί το γυμνό τούβλο κάποιων τοίχων, ανάβει το τζάκι και βάζει χρώμα με τις καρέκλες της. Σπέσιαλ το γιουβέτσι με τρυφερό μοσχαρίσιο flank steak στη σχάρα και ο κόκορας «τηγανητός με τον τρόπο του Κεντάκι».

«Fishαλίδες»

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι - εικόνα 4

Δροσερή, με τοίχους και καρέκλες σε χρώμα aquamarine, αυτή η μοντέρνα ψαροταβέρνα διαθέτει δικό της ιχθυοπωλείο. Το μενού έχει πολλούς μεζέδες αλλά και καλοφτιαγμένα μαγειρευτά, όπως ο ροφός φρικασέ με σελινόριζα, η πεσκανδρίτσα με μύδια σε ζωμό αρωματικών βοτάνων και σέρι, το μελωμένο χταπόδι στιφάδο με φάβα, και τηγάνι ανάλαφρο απ’ όπου βγαίνουν καραβίδες με αιθέρια κρούστα.

«Βραστό»

5 διαλεχτές ταβέρνες στο Χαλάνδρι - εικόνα 5

Σαν ωραίο μοντέρνο σπίτι με θέρμη άφθονη μοιάζει η σάλα του μ’ αυτή την όμορφη ριγέ ταπετσαρία και τις ρετρό κορνίζες. Το διάσημο τρυφερό μοσχάρι σε πεντανόστιμο ζωμό είναι το αστέρι του μαγαζιού, κι από κοντά δυσεύρετη μοσχαροκεφαλή φούρνου πραγματικό βελούδο, εξαιρετικό μοσχαρίσιο συκώτι λεμονάτο τηγανιά με σπιτικό πουρέ, και γιουβέτσι με κοκκινιστό μοσχάρι.

Περισσότερες πληροφορίες

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Μπεμπέκα

Διονύσου 16, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ψαράκια & Θαλασσινά

Κώστα Βάρναλη 5, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.