Πήγαμε στο εστιατόριο του Νίκου Βουρλιώτη

Το ολοκαίνουργιο «The Abbot» παίζει στο γήπεδο της μοντέρνας κουζίνας, σε περιβάλλον πέτρας και με ωραία ποτά.

Πήγαμε στο εστιατόριο του Νίκου Βουρλιώτη

Το νέο μπαρ-ρεστοράν του Νίκου Βουρλιώτη παίζει στο γήπεδο της μοντέρνας κουζίνας, σε περιβάλλον πέτρας και με ωραία ποτά.

Πήγαμε στο εστιατόριο του Νίκου Βουρλιώτη - εικόνα 1

«Φανταζόμουν το “Abbot” σαν ένα μέρος όμορφο και χαλαρό, που θα θέλω να μοιράζομαι με τους φίλους μου», μου λέει ο Νίκος Βουρλιώ­της, οι οποίος μαζί με τον Μάνο Γαλανό («Ctalin», «Hotel», «Petite Fleur», «Σανέλ») και τον Δημήτρη Σακουφάκη έφτιαξαν το καινούργιο μπαρ-ρεστοράν του Χαλανδρίου. Όντως η πέτρα που απλώνεται στο χώρο του μπαρ μαζί με το ανοιχτόχρωμο ξύλο στο ταβάνι δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα. Το ίδιο και το μακρύ μοναστηριακό τραπέζι στο βάθος, που από πάνω του έχει ένα πορτρέτο του Δαρβίνου – σε ρόλο ηγουμένου ίσως... Μοναστηριακό τραπέζι όμως υπάρχει και στην μπροστινή στεγασμένη σάλα, με μπεζ καπιτονέ καρέκλες γύρω του και από πάνω μια συστοιχία από ελαφριά φωτιστικά και φούξια μπουκαμβίλιες. Ταιριαστά και τα τραπέζια από πράσινο μάρμαρο με τις Αmerican chairs στο φυσικό χρώμα του ξύλου.

Εν τω μεταξύ, το μαγαζί γεμίζει από χαμογελαστούς εξοδούχους που μοιράζονται στο εστιατόριο και το μπαρ. Ως απεριτίφ από τη λίστα που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος bartender Θοδωρής Πύριλλος επιλέγω το συνεπώνυμο Abbot: δυναμικός συνδυασμός τζιν με elderflower, λάιμ και σιρόπι λεβάντας, με ντεκόρ το λουλούδι της που το ανάβουν. Το μενού που έχει σχεδιάσει ο μάνατζερ του εστιατορίου Νίκος Λουκάκης είναι μοντέρνο και μπλέκει ιταλικές ιδέες με fusion και αρκετό κρέας.

Πήγαμε στο εστιατόριο του Νίκου Βουρλιώτη - εικόνα 2

Το σεβίτσε τσιπούρας έρχεται με φασολάκια edamame και αρκετή κάψα, που στριμώχνει ομολογουμένως το ψάρι. Η μους αβγού με τσορίθο και πιτάκια καλαμποκιού είναι ένα ελαφρύ σνακ, που ταιριάζει πολύ και στο μπαρ. Τα ωραία μπουκατίνι με το ποσέ αβγό, που το σπας για να φτιάξεις τη δική σου καρμπονάρα, έχουν τη φάση τους, αλλά η κουζίνα πρέπει να προσέξει να μην ξεραίνει το guanciale («μπέικον» από χοιρινά μάγουλα), καθώς της δίνει άλλη χάρη. Επίσης δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να χρησιμοποιήσουν ένα πιο έντονο τυρί. Ωραία fusion σπεσιαλιτέ η τσιπούρα με την τραγανή πέτσα, πουρέ πατάτας με πικάντικη φρεσκάδα ουασάμπι και αχνιστό λάχανο pak choi.

Πιο πολύ απ’ όλα τα πιάτα που δοκίμασα ωστόσο μου άρεσε το εξαιρετικό μπέργκερ, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, ζουμερό και με το λιωμένο λιπάκι του να το νοστιμίζει πολύ. «Χρησιμοποιούμε chuck eye roll και brisket στον κιμά κατά την αμερικάνικη συνταγή», μου λέει ο σεφ Γιώργος Νεστορίδης. Στο μενού υπάρχουν και πιάτα για να μοιραστεί η παρέα, η σιγομαγειρεμένη ωμοπλάτη είναι ένα από αυτά, αλλά την περίμενα με μεγαλύτερο γευστικό βάθος. Από τα γλυκά ξεχώρισα το γοητευτικό dulce de leche.

Βασ. Γεωργίου 3, Χαλάνδρι, 2106825881. Τιμή: € 28-35.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.