Πήγαμε στο εστιατόριο του Νίκου Βουρλιώτη

Το ολοκαίνουργιο «The Abbot» παίζει στο γήπεδο της μοντέρνας κουζίνας, σε περιβάλλον πέτρας και με ωραία ποτά.

Πήγαμε στο εστιατόριο του Νίκου Βουρλιώτη

Το νέο μπαρ-ρεστοράν του Νίκου Βουρλιώτη παίζει στο γήπεδο της μοντέρνας κουζίνας, σε περιβάλλον πέτρας και με ωραία ποτά.

Πήγαμε στο εστιατόριο του Νίκου Βουρλιώτη - εικόνα 1

«Φανταζόμουν το “Abbot” σαν ένα μέρος όμορφο και χαλαρό, που θα θέλω να μοιράζομαι με τους φίλους μου», μου λέει ο Νίκος Βουρλιώ­της, οι οποίος μαζί με τον Μάνο Γαλανό («Ctalin», «Hotel», «Petite Fleur», «Σανέλ») και τον Δημήτρη Σακουφάκη έφτιαξαν το καινούργιο μπαρ-ρεστοράν του Χαλανδρίου. Όντως η πέτρα που απλώνεται στο χώρο του μπαρ μαζί με το ανοιχτόχρωμο ξύλο στο ταβάνι δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα. Το ίδιο και το μακρύ μοναστηριακό τραπέζι στο βάθος, που από πάνω του έχει ένα πορτρέτο του Δαρβίνου – σε ρόλο ηγουμένου ίσως... Μοναστηριακό τραπέζι όμως υπάρχει και στην μπροστινή στεγασμένη σάλα, με μπεζ καπιτονέ καρέκλες γύρω του και από πάνω μια συστοιχία από ελαφριά φωτιστικά και φούξια μπουκαμβίλιες. Ταιριαστά και τα τραπέζια από πράσινο μάρμαρο με τις Αmerican chairs στο φυσικό χρώμα του ξύλου.

Εν τω μεταξύ, το μαγαζί γεμίζει από χαμογελαστούς εξοδούχους που μοιράζονται στο εστιατόριο και το μπαρ. Ως απεριτίφ από τη λίστα που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος bartender Θοδωρής Πύριλλος επιλέγω το συνεπώνυμο Abbot: δυναμικός συνδυασμός τζιν με elderflower, λάιμ και σιρόπι λεβάντας, με ντεκόρ το λουλούδι της που το ανάβουν. Το μενού που έχει σχεδιάσει ο μάνατζερ του εστιατορίου Νίκος Λουκάκης είναι μοντέρνο και μπλέκει ιταλικές ιδέες με fusion και αρκετό κρέας.

Πήγαμε στο εστιατόριο του Νίκου Βουρλιώτη - εικόνα 2

Το σεβίτσε τσιπούρας έρχεται με φασολάκια edamame και αρκετή κάψα, που στριμώχνει ομολογουμένως το ψάρι. Η μους αβγού με τσορίθο και πιτάκια καλαμποκιού είναι ένα ελαφρύ σνακ, που ταιριάζει πολύ και στο μπαρ. Τα ωραία μπουκατίνι με το ποσέ αβγό, που το σπας για να φτιάξεις τη δική σου καρμπονάρα, έχουν τη φάση τους, αλλά η κουζίνα πρέπει να προσέξει να μην ξεραίνει το guanciale («μπέικον» από χοιρινά μάγουλα), καθώς της δίνει άλλη χάρη. Επίσης δεν θα ήταν άσχημη ιδέα να χρησιμοποιήσουν ένα πιο έντονο τυρί. Ωραία fusion σπεσιαλιτέ η τσιπούρα με την τραγανή πέτσα, πουρέ πατάτας με πικάντικη φρεσκάδα ουασάμπι και αχνιστό λάχανο pak choi.

Πιο πολύ απ’ όλα τα πιάτα που δοκίμασα ωστόσο μου άρεσε το εξαιρετικό μπέργκερ, που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, ζουμερό και με το λιωμένο λιπάκι του να το νοστιμίζει πολύ. «Χρησιμοποιούμε chuck eye roll και brisket στον κιμά κατά την αμερικάνικη συνταγή», μου λέει ο σεφ Γιώργος Νεστορίδης. Στο μενού υπάρχουν και πιάτα για να μοιραστεί η παρέα, η σιγομαγειρεμένη ωμοπλάτη είναι ένα από αυτά, αλλά την περίμενα με μεγαλύτερο γευστικό βάθος. Από τα γλυκά ξεχώρισα το γοητευτικό dulce de leche.

Βασ. Γεωργίου 3, Χαλάνδρι, 2106825881. Τιμή: € 28-35.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.