Χρυσή Τετάρτη με ποικιλίες-πρεσβευτές

Δεν θα μπορούσε το φινάλε των Golden Wednesdays στο Golden Hall να μην είναι δυνατό και ιδιαίτερο: την τελευταία Τετάρτη του μήνα τις πιο σημαντικές ελληνικές ποικιλίες κρασιού συνοδεύουν πιάτα από το «La Pasteria».

Χρυσή Τετάρτη με ποικιλίες-πρεσβευτές

Δεν θα μπορούσε το φινάλε των Golden Wednesdays στο Golden Hall να μην είναι δυνατό και ιδιαίτερο. Η τελευταία Τετάρτη του μήνα (29/11) έχει και τις πιο σημαντικές ελληνικές ποικιλίες κρασιού, με επιλεγμένα νόστιμα πιάτα από το «La Pasteria» να τις συνοδεύουν. Έπειτα από τόσες οινικές δοκιμές και ιδανικά pairings ήρθε η στιγμή να μάθουμε καλύτερα τις τέσσερις ποικιλίες, δύο λευκές και δύο ερυθρές, που αποτελούν σημαία της εξωστρέφειας των ελληνικών κρασιών και διαπρέπουν εντός κι εκτός συνόρων: το Ασύρτικο, το Μοσχοφίλερο­, το Αγιωργίτικο και το Ξινόμαυρο.

Δοκιμάζοντας τις ετικέτες που έχουν επιλεγεί από την ενημερωμένη wine list του «La Pasteria», θα ανακαλύψουμε τις ιδιαιτερότητες και τις δυνατότητές τους. Για να γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα η δοκιμή, τα κρασιά θα σερβιριστούν στο ποτήρι μας χωρίς να ξέρουμε ποιο είναι κάθε φορά. Θα καταφέρουν άραγε κάποιοι να τις ξεχωρίσουν;

Για να διεκδικήσετε τον τίτλο του master των ποικιλιών/πρεσβευτών, κλείστε έγκαιρα θέση στο www.halloftaste.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.