Δύο σεφ βλέπουν την κερκυραϊκή κουζίνα με μοντέρνα ματιά

Ο Μίλτος Αρμένης και ο Χάρης Νικολούζος ετοιμάζονται να ανταλάξουν μαγειρικές πάσες με μπουρδέτο, μπιάνκο και παστιτσάδα στην κουζίνα του «Όμικρον».

Δύο σεφ βλέπουν την κερκυραϊκή κουζίνα με μοντέρνα ματιά

Στο «Όμικρον» ο Μίλτος Αρμένης και ο Χάρης Νικολούζος ετοιμάζονται να ανταλάξουν πάσες: στο ειδικό μενού της Τετάρτης 29/11 μπουρδέτο, μπιάνκο και παστιτσάδα αποδίδονται με σύγχρονους κώδικες.

Δύο σεφ βλέπουν την κερκυραϊκή κουζίνα με μοντέρνα ματιά - εικόνα 1
O Μίλτος Αρμένης (αριστερά) θα υποδεχτεί τον συντοπίτη του Χάρη Νικολούζο (δεξιά)

Κερκυραϊκός αέρας θα φυσήξει την Τετάρτη 29/11 στο «Όμικρον» στη Νέα Ερυθραία. Στην κουζίνα του εστιατορίου του ομίλου Καστελόριζο ο Μίλτος Αρμένης θα υποδεχτεί τον συντοπίτη του Χάρη Νικολούζο, εγκαινιάζοντας έτσι μια σειρά από συμπράξεις με γνωστά ονόματα της ελληνικής γευστικής σκηνής, που σκοπό έχουν να αποδώσουν τις γεύσεις των Επτανήσων με μοντέρνους κώδικες. Στην προκειμένη, η Κέρκυρα είναι εκείνη που βάζει τη σφραγίδα της στο μενού το οποίο θα παρουσιάσουν από κοινού οι δύο σεφ παίζοντας μαγειρικό... πινγκ πονγκ (€ 37 το άτομο). Ξεκινά με μπουρδέτο (με φαγκρί) και τσιγαρέλι με την απαραίτητη κάψα του κοκκινοπίπερου, τσιπς από σπανάκι και καλαμάρι, για να περάσει στη συνέχεια σε ένα ανανεωμένο μυλοκόπι μπιάνκο σε μορφή­ ντάμπλινγκ με αβγολέμονο από ψαρόζουμο αλλά και σε μια παστιτσάδα με κοτόπουλο νανάκι. Όσο για τα γλυκά, κούτσουλος πιπεράτος –ένα παραδοσιακό γλυκό σε στιλ κέικ με πολλά μπαχαρικά– σε μιξάζ με... τσιζκέικ φέτας, όπως και σοκολάτα με αλάτι και ζελέ τσιτσιμπίρας. Σερβίρεται από τις 7 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Όμικρον Meze

Δρόσου 1 & Αίγλης, Νέα Ερυθραία
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.

Ο Michelin αβαντάρει Αθήνα

Μόλις ανακοίνωσε ο Κόκκινος γαστρονομικός οδηγός τα αστέρια του που κολακεύουν σίγουρα την πρωτεύουσα αλλά κρύβουν και μια ανατροπή με απώλεια αστεριού.

Νέα αστέρια Michelin και ανατροπές στα εστιατόρια της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα διαθέτει ένα νέο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, καθώς και δύο εστιατόρια που λαμβάνουν αστέρι για πρώτη φορά, η "Σπονδή" χάνει το 2ο αστέρι της, δύο εστιατόρια ξεχωρίζουν για τη δέσμευσή τους στη βιωσιμότητα και λαμβάνουν το πράσινο αστέρι Michelin, ενώ 7 νέα εστιατόρια περιλαμβάνονται στις προτάσεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιλεγμένων εστιατορίων σε 27.

8 απαραίτητες στάσεις στην Αρχελάου

Ο δρόμος-success story του Παγκρατίου και όλα όσα τρως και πίνεις σε αυτόν.