Δύο σεφ βλέπουν την κερκυραϊκή κουζίνα με μοντέρνα ματιά

Ο Μίλτος Αρμένης και ο Χάρης Νικολούζος ετοιμάζονται να ανταλάξουν μαγειρικές πάσες με μπουρδέτο, μπιάνκο και παστιτσάδα στην κουζίνα του «Όμικρον».

Δύο σεφ βλέπουν την κερκυραϊκή κουζίνα με μοντέρνα ματιά

Στο «Όμικρον» ο Μίλτος Αρμένης και ο Χάρης Νικολούζος ετοιμάζονται να ανταλάξουν πάσες: στο ειδικό μενού της Τετάρτης 29/11 μπουρδέτο, μπιάνκο και παστιτσάδα αποδίδονται με σύγχρονους κώδικες.

Δύο σεφ βλέπουν την κερκυραϊκή κουζίνα με μοντέρνα ματιά - εικόνα 1
O Μίλτος Αρμένης (αριστερά) θα υποδεχτεί τον συντοπίτη του Χάρη Νικολούζο (δεξιά)

Κερκυραϊκός αέρας θα φυσήξει την Τετάρτη 29/11 στο «Όμικρον» στη Νέα Ερυθραία. Στην κουζίνα του εστιατορίου του ομίλου Καστελόριζο ο Μίλτος Αρμένης θα υποδεχτεί τον συντοπίτη του Χάρη Νικολούζο, εγκαινιάζοντας έτσι μια σειρά από συμπράξεις με γνωστά ονόματα της ελληνικής γευστικής σκηνής, που σκοπό έχουν να αποδώσουν τις γεύσεις των Επτανήσων με μοντέρνους κώδικες. Στην προκειμένη, η Κέρκυρα είναι εκείνη που βάζει τη σφραγίδα της στο μενού το οποίο θα παρουσιάσουν από κοινού οι δύο σεφ παίζοντας μαγειρικό... πινγκ πονγκ (€ 37 το άτομο). Ξεκινά με μπουρδέτο (με φαγκρί) και τσιγαρέλι με την απαραίτητη κάψα του κοκκινοπίπερου, τσιπς από σπανάκι και καλαμάρι, για να περάσει στη συνέχεια σε ένα ανανεωμένο μυλοκόπι μπιάνκο σε μορφή­ ντάμπλινγκ με αβγολέμονο από ψαρόζουμο αλλά και σε μια παστιτσάδα με κοτόπουλο νανάκι. Όσο για τα γλυκά, κούτσουλος πιπεράτος –ένα παραδοσιακό γλυκό σε στιλ κέικ με πολλά μπαχαρικά– σε μιξάζ με... τσιζκέικ φέτας, όπως και σοκολάτα με αλάτι και ζελέ τσιτσιμπίρας. Σερβίρεται από τις 7 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.