Καρμπονάρα ή οσομπούκο Milanese;

Μια κλασική, εθιστικά νόστιμη μακαρονάδα κι ένα σούπερ μαλακό κρεατάκι με δεμένη σάλτσα στο «Cupola» σε βάζουν σε δίλημμα.

Καρμπονάρα ή οσομπούκο Milanese;

Ανάμεσα στις κλασικές­ ιταλικές μακαρονάδες που θα διάλεγα για μια χειμωνιάτικη ημέρα, χωρίς δισταγμό πρώτη κατατάσσω την καρμπονάρα. Στιβαρή­, χωρίς περιττά τερτίπια και με όλα τα απαραίτητα λιπαρά που την κάνουν εθιστικά νόστιμη και αρκούντως χορταστική. Μια τέτοια ωραία καρμπονάρα δοκίμασα στο ιταλικό εστιατόριο «Cupola», στον πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι. Ο έμπειρος σεφ Stefano Rossi χρησιμοποιεί καπνιστή και όπως πρέπει χοντροκομμένη πανσέτα, που είναι πιο ρουστίκ σε γεύση και σε υφή συγκριτικά με το πιο εκλεπτυσμένο γευστικά και πιο λεπτό σε υφή guanciale (αλλαντικό από τα μάγουλα του χοίρου). Η ρευστή σάλτσα με βάση τον κρόκο αβγού ντύνει αρμονικά την πάστα, το πεκορίνο Romano προσθέτει κι άλλη νοστιμιά και το χοντροκομμένο πιπέρι δίνει την απαραίτητη ένταση.

Περνώντας στα «προσεχώς» του καταλόγου, δοκίμασα κι ένα οσομπούκο Μilanese (θα είναι διαθέσιμο από τις 20/11 και μετά). Σούπερ μαλακό το κρεατάκι, δεμένη η σάλτσα, με τα κλασικά λαχανικά της (καρότο, σέλινο) να διακρίνονται και με συνοδεία το κλασικό ριζότο Milanese ελαφρώς αρωματισμένο με σαφράν. Ο σεφ δεν πρόσθεσε γκρεμολάτα (μείγμα από ξύσμα λεμονιού­, μαϊντανό και σκόρδο, όλα πολύ ψιλοκομμένα) όπως ήλπιζα, αλλά προτίμησε το βούτυρο. Και σε αυτήν την εκδοχή το οσομπούκο Μilanese του «Cupola», χορταστικό και πεντανόστιμο, είναι ένα πιάτο που θέλεις να ξαναδοκιμάσεις.

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, 2114117444. Τιμή: € 25-35.

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Enkelt

Η cool σύγχρονη Σκανδιναβία έρχεται στο Χαλάνδρι με ένα όμορφο μαγαζί που παίζει έξυπνα με το πνεύμα της εποχής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
16/03/2023

"Κουκούμαβλος": Μία εμβληματική επιστροφή στη Σαντορίνη

Ένα από τα σημαντικότερα εστιατόρια του Αιγαίου επανέρχεται, αυτή τη φορά στο "Katikies Chromata".

Το "Σymposio" επανέρχεται στη Βαρβάκειο

Ο παλμός της Αθήνας χτυπά ξανά στο πιο viral event της πόλης, που θα συνδυάσει τέχνη, μουσικές, performances, αλλά και συναρπαστικό street food στο επιβλητικό σκηνικό της Βαρβακείου, αυτήν την Κυριακή 19 Μαρτίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και της 11.30 το βράδι.

Το ντοκιμαντέρ "Φαγητό και χώρα" δίνει φωνή σε οραματιστές αγρότες και σεφ που κάνουν τη βιωσιμότητα πράξη

Στο επίκεντρο της έρευνας και της αφήγησης βρίσκεται η Ρουθ Ρέιτσελ, μια από τις πιο επιδραστικές μορφές της αμερικανικής γαστρονομικής κουλτούρας.

"Casa Mexicana": Viva Mexico στο Νέο Ψυχικό

Η πρόσφατη άφιξη στο Νέο Ψυχικό έχει μεξικάνικο αέρα με κοπές από την Αργεντινή να δίνουν τον τόνο σε ένα εξωτικό mix n’ match.

Μια "Ελιά" φύτρωσε στη Μαβίλη

Η ελιά εμπνέει το νέο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας που πρόσφατα "ρίζωσε" στη Μαβίλη.