9 σενάρια για Thanksgiving στην Αθήνα

Δεν είχαμε Ημέρα των Ευχαριστιών και στο χωριό μας, αλλά στην πόλη μας έχουμε: όσοι θέλουν να δουν τι γεύση έχει αυτή η περίφημη γεμιστή γαλοπούλα μπορούν να τσεκάρουν αυτά τα εστιατόρια που κινούνται στο ρυθμό της αμερικάνικης γιορτής.

9 σενάρια για Thanksgiving στην Αθήνα

Λίγο μετά το Halloween, που έχει αποκτήσει το κοινό του στην Αθήνα, έρχεται, πιο ήσυχα, άλλη μια χαρακτηριστική αμερικάνικη συνήθεια, η Ημέρα των Ευχαριστιών. Η αγροτικής προέλευσης γιορτή, που έχουμε δει άπειρες φορές να στήνει τραπέζια σε ταινίες και σειρές της απέναντι όχθης του Ατλαντικού, μπορεί να μην έχει ανάλογο hype με τα ζόμπι και τα βαμπίρ, αλλά δίνει κι εκείνη τα τελευταία χρόνια όλο και πιο δυναμικά το «παρών» στα μέρη μας. Όσοι θέλουν να δουν τι γεύση έχει αυτή η περίφημη γεμιστή γαλοπούλα με την κράνμπερι σος μπορούν να τσεκάρουν τα αθηναϊκά εστιατόρια που την Πέμπτη 23/11 κινούνται στο ρυθμό της.

Premiere

9 σενάρια για Thanksgiving στην Αθήνα - εικόνα 1

Στο γκουρμέ εστιατόριο του «Athenaeum InterContinental» θα γιορτάσετε με θέα στην Ακρόπολη κι ένα πλούσιο μενού (€ 45/άτομο) όπου θα συναντήσετε σούπα κολοκύθας με galangal, ριζότο με σταφίδες, φουντούκια και καραμελωμένα καρότα, φιλέτο γαλοπούλας μαγειρεμένο σε κενό αέρος με γλυκοπατάτες, κάστανα, σταφίδες, σάλτσα τζίντζερ και σπιτική μπομπότα και μια τάρτα σοκολάτας-πεκάν με chutney αχλάδι και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης.

GB Roof Garden

9 σενάρια για Thanksgiving στην Αθήνα - εικόνα 2

Με ένα πλούσιο μενού (€ 70/άτομο) μπαίνει στο ρυθμό των Ευχαριστιών το κομψό ρεστοράν της «Μεγάλης Βρεταννίας»: ανάμεσα στις προτάσεις του σούπα καλαμποκιού με ποπκόρν με μέλι, καπνιστή πάπρικα και μπέικον, ψητή γαλοπούλα με εσπεριδοειδή και σάλτσα κράνμπερι, ψητές ρίζες με σιρόπι σφενδάμου και τάρτα clafoutis με κολοκύθα κονφί και ξανθές σταφίδες.

La Suite Lounge

9 σενάρια για Thanksgiving στην Αθήνα - εικόνα 3

Στο κλίμα της ημέρας και η κουζίνα του εστιατορίου στον 6ο όροφο του «St George Lycabettus», ετοιμάζει παραδοσιακό αμερικάνικο δείπνο (€ 32/άτομο με κρασί) όπου σας περιμένουν κολοκυθόσουπα με ξινόκρεμα, πράσινα σαλατικά με καλαμπόκι, ψητή γαλοπούλα με γέμιση, πατάτες, μπρόκολο, σάλτσα κράνμπερι και gravy – και για φινάλε μηλόπιτα με παγωτό.

Chefi the restaurant

9 σενάρια για Thanksgiving στην Αθήνα - εικόνα 4

Και το εστιατόριο του Χαλανδρίου θα γιορτάσει στις 23/11 αλ’ αμερικέν με ένα μενού που θα σερβίρεται μεσημέρι - βράδυ (€ 30/άτομο). Περιλαμβάνει βελουτέ κολοκύθας με τζίντζερ και πορτοκάλι, πατατοσαλάτα με καλαμπόκι, σταφύλια, ρόδι και jamon Iberico, γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα, σταφίδες και κάσιους, σος κράνμπερι και γλυκοπατάτα και μηλόπιτα με παγωτό βανίλια.

Βυζαντινό

9 σενάρια για Thanksgiving στην Αθήνα - εικόνα 5

Με αφορμή την αγροτικής προέλευσης βορειοαμερικάνικη γιορτή το «Ηilton» έχει «ευχαριστήριο» μπουφέ (€ 45/άτομο) μεσημέρι - βράδυ. Highlights η ψητή γαλοπούλα με εσπεριδοειδή και σιρόπι σφενδάμου, σάλτσα gravy και σάλτσα κράνμπερι, οι γλυκοπατάτες με κανέλα και κρούστα marshmallow, η γλυκιά κολοκυθόπιτα, το τσιζκέικ κολοκύθας, η μηλόπιτα και άλλα πολλά.

Tudor Hall

9 σενάρια για Thanksgiving στην Αθήνα - εικόνα 6

Και το κλασικό ρεστοράν του «King George» έχει ειδική για την ημέρα πρόταση (€ 60/άτομο, από τις 6 μ.μ.): βελουτέ κίτρινης κολοκύθας, κρέμα πορτοκάλι με ουίσκι και καπνιστή πανσέτα, πράσινη σαλάτα με ρόδι και ξερά φρούτα, ψητή γαλοπούλα με σάλτσα κράνμπερι, καλαμπόκι στη σχάρα, χειμωνιάτικα λαχανικά και γλυκοπατάτες στο φούρνο, τάρτα κολοκύθας με μους βασιλικού...

St’Astra

9 σενάρια για Thanksgiving στην Αθήνα - εικόνα 7

Στις 23/11 θα σας υποδεχτούν με ζεστό κόκκινο κρασί με φρούτα και μπαχαρικά. Θα ακολουθήσουν σούπα με κολοκύθα, τζίντζερ και καρότο, σαλάτα, γαλοπούλα στο φούρνο με gravy, γέμιση με ξηρά φρούτα και πουρέ από γλυκοπατάτα αλλά και σάλτσα κράνμπερι καθώς και ψητό τσίζκεικ με σοκολάτα, κολοκύθα και καρύδια. Μενού € 37/άτομο.

Νice ‘n’ easy

9 σενάρια για Thanksgiving στην Αθήνα - εικόνα 8

Παραδοσιακοί… τoυ Thanksgiving, τόσο στο Κολωνάκι, όσο και στην Κηφισιά, προτείνουν ένα ειδικό μενού (€ 27 ανά άτομο) που περιλαμβάνει βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με τραγανό προσούτο, ψητή γαλοπούλα με βελούδινο πουρέ γλυκοπατάτας, λαχανάκια Βρυξελλών με τραγανό μπέικον, γέμιση από κάστανα και κράνα σε σάλτσα ψητού και μηλόπιτα με παγωτό. Και, κατόπιν παραγγελίας, σας έχουν ένα κλασικό γεύμα με ολόκληρη τη γαλοπούλα, ώστε να την κόψετε μόνοι σας τηρώντας το έθιμο.

Hard Rock Cafe

9 σενάρια για Thanksgiving στην Αθήνα - εικόνα 9

Αμερικάνικο κλίμα… Ευχαριστιών και στο «Ηard Rock Cafe» της Αθήνας, στο Μοναστηράκι. Το μενού (€ 24, 95 ανά άτομο) που θα σερβίρει ανοίγει την όρεξη με corn chowder με μπέικον, για να συνεχίσει με ψητή γαλοπούλα με γέμιση κάστανο, η οποία συνοδεύεται με πουρέ, φρέσκα λαχανικά και σάλτσα κράνμπερι και, για φινάλε έχει κολοκυθόπιτα με σαντιγί.

Περισσότερες πληροφορίες

Suite Lounge (La)

(ξεν. «St. George Lycabettus») Κλεομένους 2, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

GB Roof Garden

(ξεν. «Grande Bretagne») Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Tudor Hall

(ξεν. «King George») Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα
  • Εστιατόρια

Nice ’N’ Easy

Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Hard Rock Cafe Athens

Αδριανού 52, Μοναστηράκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.