Λίγο μετά το Halloween, που έχει αποκτήσει το κοινό του στην Αθήνα, έρχεται, πιο ήσυχα, άλλη μια χαρακτηριστική αμερικάνικη συνήθεια, η Ημέρα των Ευχαριστιών. Η αγροτικής προέλευσης γιορτή, που έχουμε δει άπειρες φορές να στήνει τραπέζια σε ταινίες και σειρές της απέναντι όχθης του Ατλαντικού, μπορεί να μην έχει ανάλογο hype με τα ζόμπι και τα βαμπίρ, αλλά δίνει κι εκείνη τα τελευταία χρόνια όλο και πιο δυναμικά το «παρών» στα μέρη μας. Όσοι θέλουν να δουν τι γεύση έχει αυτή η περίφημη γεμιστή γαλοπούλα με την κράνμπερι σος μπορούν να τσεκάρουν τα αθηναϊκά εστιατόρια που την Πέμπτη 23/11 κινούνται στο ρυθμό της.
Premiere
Στο γκουρμέ εστιατόριο του «Athenaeum InterContinental» θα γιορτάσετε με θέα στην Ακρόπολη κι ένα πλούσιο μενού (€ 45/άτομο) όπου θα συναντήσετε σούπα κολοκύθας με galangal, ριζότο με σταφίδες, φουντούκια και καραμελωμένα καρότα, φιλέτο γαλοπούλας μαγειρεμένο σε κενό αέρος με γλυκοπατάτες, κάστανα, σταφίδες, σάλτσα τζίντζερ και σπιτική μπομπότα και μια τάρτα σοκολάτας-πεκάν με chutney αχλάδι και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης.
GB Roof Garden
Με ένα πλούσιο μενού (€ 70/άτομο) μπαίνει στο ρυθμό των Ευχαριστιών το κομψό ρεστοράν της «Μεγάλης Βρεταννίας»: ανάμεσα στις προτάσεις του σούπα καλαμποκιού με ποπκόρν με μέλι, καπνιστή πάπρικα και μπέικον, ψητή γαλοπούλα με εσπεριδοειδή και σάλτσα κράνμπερι, ψητές ρίζες με σιρόπι σφενδάμου και τάρτα clafoutis με κολοκύθα κονφί και ξανθές σταφίδες.
La Suite Lounge
Στο κλίμα της ημέρας και η κουζίνα του εστιατορίου στον 6ο όροφο του «St George Lycabettus», ετοιμάζει παραδοσιακό αμερικάνικο δείπνο (€ 32/άτομο με κρασί) όπου σας περιμένουν κολοκυθόσουπα με ξινόκρεμα, πράσινα σαλατικά με καλαμπόκι, ψητή γαλοπούλα με γέμιση, πατάτες, μπρόκολο, σάλτσα κράνμπερι και gravy – και για φινάλε μηλόπιτα με παγωτό.
Chefi the restaurant
Και το εστιατόριο του Χαλανδρίου θα γιορτάσει στις 23/11 αλ’ αμερικέν με ένα μενού που θα σερβίρεται μεσημέρι - βράδυ (€ 30/άτομο). Περιλαμβάνει βελουτέ κολοκύθας με τζίντζερ και πορτοκάλι, πατατοσαλάτα με καλαμπόκι, σταφύλια, ρόδι και jamon Iberico, γαλοπούλα γεμιστή με κάστανα, σταφίδες και κάσιους, σος κράνμπερι και γλυκοπατάτα και μηλόπιτα με παγωτό βανίλια.
Βυζαντινό
Με αφορμή την αγροτικής προέλευσης βορειοαμερικάνικη γιορτή το «Ηilton» έχει «ευχαριστήριο» μπουφέ (€ 45/άτομο) μεσημέρι - βράδυ. Highlights η ψητή γαλοπούλα με εσπεριδοειδή και σιρόπι σφενδάμου, σάλτσα gravy και σάλτσα κράνμπερι, οι γλυκοπατάτες με κανέλα και κρούστα marshmallow, η γλυκιά κολοκυθόπιτα, το τσιζκέικ κολοκύθας, η μηλόπιτα και άλλα πολλά.
Tudor Hall
Και το κλασικό ρεστοράν του «King George» έχει ειδική για την ημέρα πρόταση (€ 60/άτομο, από τις 6 μ.μ.): βελουτέ κίτρινης κολοκύθας, κρέμα πορτοκάλι με ουίσκι και καπνιστή πανσέτα, πράσινη σαλάτα με ρόδι και ξερά φρούτα, ψητή γαλοπούλα με σάλτσα κράνμπερι, καλαμπόκι στη σχάρα, χειμωνιάτικα λαχανικά και γλυκοπατάτες στο φούρνο, τάρτα κολοκύθας με μους βασιλικού...
St’Astra
Στις 23/11 θα σας υποδεχτούν με ζεστό κόκκινο κρασί με φρούτα και μπαχαρικά. Θα ακολουθήσουν σούπα με κολοκύθα, τζίντζερ και καρότο, σαλάτα, γαλοπούλα στο φούρνο με gravy, γέμιση με ξηρά φρούτα και πουρέ από γλυκοπατάτα αλλά και σάλτσα κράνμπερι καθώς και ψητό τσίζκεικ με σοκολάτα, κολοκύθα και καρύδια. Μενού € 37/άτομο.
Νice ‘n’ easy
Παραδοσιακοί… τoυ Thanksgiving, τόσο στο Κολωνάκι, όσο και στην Κηφισιά, προτείνουν ένα ειδικό μενού (€ 27 ανά άτομο) που περιλαμβάνει βελουτέ γλυκιάς κολοκύθας με τραγανό προσούτο, ψητή γαλοπούλα με βελούδινο πουρέ γλυκοπατάτας, λαχανάκια Βρυξελλών με τραγανό μπέικον, γέμιση από κάστανα και κράνα σε σάλτσα ψητού και μηλόπιτα με παγωτό. Και, κατόπιν παραγγελίας, σας έχουν ένα κλασικό γεύμα με ολόκληρη τη γαλοπούλα, ώστε να την κόψετε μόνοι σας τηρώντας το έθιμο.
Hard Rock Cafe
Αμερικάνικο κλίμα… Ευχαριστιών και στο «Ηard Rock Cafe» της Αθήνας, στο Μοναστηράκι. Το μενού (€ 24, 95 ανά άτομο) που θα σερβίρει ανοίγει την όρεξη με corn chowder με μπέικον, για να συνεχίσει με ψητή γαλοπούλα με γέμιση κάστανο, η οποία συνοδεύεται με πουρέ, φρέσκα λαχανικά και σάλτσα κράνμπερι και, για φινάλε έχει κολοκυθόπιτα με σαντιγί.