5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας

Όταν η νοσταλγία μάς στρέφει στο φαγητό της μαμάς. Όταν οι κουρασμένες ψυχές ψάχνουν παρηγοριά. Τότε η αχνιστή κατσαρόλα, άντε και η γάστρα και ο φούρνος, λειτουργούν ψυχοθεραπευτικά.

5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας

Όταν η νοσταλγία μάς στρέφει στο φαγητό της μαμάς. Όταν οι κουρασμένες ψυχές ψάχνουν παρηγοριά. Τότε η αχνιστή κατσαρόλα, άντε και η γάστρα και ο φούρνος, λειτουργούν ψυχοθεραπευτικά.

«Το Καλωσόρισμα του Αντώνη»

5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας - εικόνα 1

Ο πεντανόστιμος κόκορας με χυλοπίτες έρχεται μέσα σε πήλινη κατσαρόλα αχνίζοντας, οι ντολμάδες σερβίρονται με αβγολέμονο-βελούδο, η κατσικομακαρονάδα φυσάει πλουσιοπάροχη, το λεμονάτο αρνί σε καθηλώνει με τη νοστιμάδα του και το στιφάδο λέει πολλά.

«Οικονόμου»

5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας - εικόνα 2

Από τα πολύ αγαπημένα μας στέκια, με τον Κώστα να κρατάει ψηλά τη σημαία της ελληνικής κατσαρόλας. Στα πιο ξεχωριστά του το μοσχάρι με μελιτζάνες, οι λαχανοντολμάδες, το κουνέλι στιφάδο και ο κρασάτος κόκορας με χοντρό μακαρόνι. Ατμοσφαιρικό και διατηρητέο στη συνείδησή μας.

«Βλάσσης»

5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας - εικόνα 3

Σαν cafe litetaire και μ’ εκείνη την εξαιρετική αβγοκομμένη του κοτόσουπα να ρίχνει βάλσαμο στο στομάχι και στην ψυχή, ο «Βλάσσης» είναι θεσμός. Το ριγανάτο αρνί είναι σαν μαμάς αλλά με βραβείο, τα πικάντικα μανιτάρια του ερεθιστικός μεζές, το χουνκιάρ μπεγεντί μην το χάσετε.

«Βραστό»

5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας - εικόνα 4

Το κλασικό βραστό είναι φαγητό χουχουλιάρικο, με μοσχάρι τρυφερό, ζωμό με γευστικό βάθος συν πατάτα, καρότο και σέλινο. Το λεμονάτο μοσχάρι με πυκνή σάλτσα, το ξινούτσικο φρικασέ με αρνί, η σιγοψημένη μοσχαροκεφαλή και ο πατσάς με πόδι σούπα επίσης λένε.

«Στροφή»

5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας - εικόνα 5

Από τις πιο καρτποσταλικές βίστες της Ακρόπολης στέκεται επάξια στο πόστο της ελληνικής κουζίνας. Γευστικό σμυρναίικο χοιρινό «μαστέλο» στη γάστρα, με ρεβίθια, κοκκάρι και ανθότυρο, δυσεύρετοι κοκκινιστοί γίγαντες με χόρτα, κερκυραϊκό σοφρίτο με δεντρολίβανο και κόκορας κρασάτος με χυλοπιτάκια – μαγειρευτό πανόραμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Στροφή

Ροβέρτου Γκάλλι 25, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Οικονόμου

Τρώων 41 & Κυδαντιδών, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.