5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας

Όταν η νοσταλγία μάς στρέφει στο φαγητό της μαμάς. Όταν οι κουρασμένες ψυχές ψάχνουν παρηγοριά. Τότε η αχνιστή κατσαρόλα, άντε και η γάστρα και ο φούρνος, λειτουργούν ψυχοθεραπευτικά.

5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας

Όταν η νοσταλγία μάς στρέφει στο φαγητό της μαμάς. Όταν οι κουρασμένες ψυχές ψάχνουν παρηγοριά. Τότε η αχνιστή κατσαρόλα, άντε και η γάστρα και ο φούρνος, λειτουργούν ψυχοθεραπευτικά.

«Το Καλωσόρισμα του Αντώνη»

5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας - εικόνα 1

Ο πεντανόστιμος κόκορας με χυλοπίτες έρχεται μέσα σε πήλινη κατσαρόλα αχνίζοντας, οι ντολμάδες σερβίρονται με αβγολέμονο-βελούδο, η κατσικομακαρονάδα φυσάει πλουσιοπάροχη, το λεμονάτο αρνί σε καθηλώνει με τη νοστιμάδα του και το στιφάδο λέει πολλά.

«Οικονόμου»

5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας - εικόνα 2

Από τα πολύ αγαπημένα μας στέκια, με τον Κώστα να κρατάει ψηλά τη σημαία της ελληνικής κατσαρόλας. Στα πιο ξεχωριστά του το μοσχάρι με μελιτζάνες, οι λαχανοντολμάδες, το κουνέλι στιφάδο και ο κρασάτος κόκορας με χοντρό μακαρόνι. Ατμοσφαιρικό και διατηρητέο στη συνείδησή μας.

«Βλάσσης»

5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας - εικόνα 3

Σαν cafe litetaire και μ’ εκείνη την εξαιρετική αβγοκομμένη του κοτόσουπα να ρίχνει βάλσαμο στο στομάχι και στην ψυχή, ο «Βλάσσης» είναι θεσμός. Το ριγανάτο αρνί είναι σαν μαμάς αλλά με βραβείο, τα πικάντικα μανιτάρια του ερεθιστικός μεζές, το χουνκιάρ μπεγεντί μην το χάσετε.

«Βραστό»

5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας - εικόνα 4

Το κλασικό βραστό είναι φαγητό χουχουλιάρικο, με μοσχάρι τρυφερό, ζωμό με γευστικό βάθος συν πατάτα, καρότο και σέλινο. Το λεμονάτο μοσχάρι με πυκνή σάλτσα, το ξινούτσικο φρικασέ με αρνί, η σιγοψημένη μοσχαροκεφαλή και ο πατσάς με πόδι σούπα επίσης λένε.

«Στροφή»

5 κουζίνες στο ρυθμό της κατσαρόλας - εικόνα 5

Από τις πιο καρτποσταλικές βίστες της Ακρόπολης στέκεται επάξια στο πόστο της ελληνικής κουζίνας. Γευστικό σμυρναίικο χοιρινό «μαστέλο» στη γάστρα, με ρεβίθια, κοκκάρι και ανθότυρο, δυσεύρετοι κοκκινιστοί γίγαντες με χόρτα, κερκυραϊκό σοφρίτο με δεντρολίβανο και κόκορας κρασάτος με χυλοπιτάκια – μαγειρευτό πανόραμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Βλάσσης

Μαιάνδρου 15, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Βραστό (το)

Ρόδων 3, Χαλάνδρι
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Οικονόμου

Τρώων 41 & Κυδαντιδών, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.