Μ' ένα σουβλάκι στο ουζερί του Λάκη

Σ’ αυτό το ανεπιτήδευτο ουζερί στην πλατεία Βικτωρίας όλο και πέφτουν νέες ιδέες στο τραπέζι. 'Ενα σουβλάκι πέρκας, ας πούμε, με πουρέ σελινόριζας.

Μ' ένα σουβλάκι στο ουζερί του Λάκη

Σ’ αυτό το ανεπιτήδευτο ουζερί στην πλατεία Βικτωρίας όλο και πέφτουν νέες ιδέες στο τραπέζι. 'Ενα σουβλάκι πέρκας, ας πούμε, με πουρέ σελινόριζας.

Μ' ένα σουβλάκι στο ουζερί του Λάκη - εικόνα 1

Μικρό, ανεπιτήδευτο, το «Ουζερί του Λάκη» του Γιώργου Λάμπρου είναι κρυμμένο από το 1984 σε ένα πεζόδρομο κάθετο στην Πλατεία Βικτωρίας. Ψήνει και μαγειρεύει κλασικά της ελληνικής ψαροφαγίας, και ανά τακτά χρονικά διαστήματα πειραματίζεται και με πιο ασυνήθιστα πράγματα. Είναι το μεράκι του. Οι νέες ιδέες που έπεσαν τελευταία στο τραπέζι; Ένα σαλάχι με άγρια χόρτα και φινόκιο, ένα κολιός λεμονάτος που σερβίρεται με πουρέ σελινόριζας, ένα σουβλάκι πέρκας με λαχανικά και σος βασιλικού, κροκέτες μπακαλιάρου με πουρέ παντζαριού και μια θαλασσινή σαλάτα με iceberg, κινέζικο λάχανο, ραντίτσιο, σταφίδα, καπαρόφυλλα και καπνιστό τόνο. Κατά τα άλλα διαλέγεις πάντα από τη βιτρίνα με τα ψάρια και τα θαλασσινά, που τη βλέπεις με το που μπαίνεις δεξιά – ανάλογα με την ημέρα θα τη βρεις περισσότερο ή λιγότερο φορτωμένη, αναλόγως καιρού και ψαριάς.

Μ' ένα σουβλάκι στο ουζερί του Λάκη - εικόνα 2

Περισσότερες πληροφορίες

Ουζερί του Λάκη (Το)

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.