Σ’ αυτό το ανεπιτήδευτο ουζερί στην πλατεία Βικτωρίας όλο και πέφτουν νέες ιδέες στο τραπέζι. 'Ενα σουβλάκι πέρκας, ας πούμε, με πουρέ σελινόριζας.
Μικρό, ανεπιτήδευτο, το «Ουζερί του Λάκη» του Γιώργου Λάμπρου είναι κρυμμένο από το 1984 σε ένα πεζόδρομο κάθετο στην Πλατεία Βικτωρίας. Ψήνει και μαγειρεύει κλασικά της ελληνικής ψαροφαγίας, και ανά τακτά χρονικά διαστήματα πειραματίζεται και με πιο ασυνήθιστα πράγματα. Είναι το μεράκι του. Οι νέες ιδέες που έπεσαν τελευταία στο τραπέζι; Ένα σαλάχι με άγρια χόρτα και φινόκιο, ένα κολιός λεμονάτος που σερβίρεται με πουρέ σελινόριζας, ένα σουβλάκι πέρκας με λαχανικά και σος βασιλικού, κροκέτες μπακαλιάρου με πουρέ παντζαριού και μια θαλασσινή σαλάτα με iceberg, κινέζικο λάχανο, ραντίτσιο, σταφίδα, καπαρόφυλλα και καπνιστό τόνο. Κατά τα άλλα διαλέγεις πάντα από τη βιτρίνα με τα ψάρια και τα θαλασσινά, που τη βλέπεις με το που μπαίνεις δεξιά – ανάλογα με την ημέρα θα τη βρεις περισσότερο ή λιγότερο φορτωμένη, αναλόγως καιρού και ψαριάς.