Value for money κρεατοφαγία στο «Roasted by Mimaya»

Κρέας και όχι μόνο στο ανανεωμένο εστιατόριο της Γλυφάδας. Αλεγρία σε λευκό και προσιτές τιμές που ανεβάζουν το ηθικό των εξοδούχων.

Value for money κρεατοφαγία στο «Roasted by Mimaya»

Κρέας και όχι μόνο στο ανανεωμένο εστιατόριο της Γλυφάδας. Αλεγρία σε λευκό και προσιτές τιμές που ανεβάζουν το ηθικό των εξοδούχων.

Value for money κρεατοφαγία στο «Roasted by Mimaya» - εικόνα 1

Ήταν σκούρο το ντεκόρ του, με πολλά μαύρα στοιχεία, πλέον όμως, μετά την αλλαγή προσανατολισμού του σε «Roasted by Mimaya», το γλυφαδιώτικο εστιατόριο του Μιχάλη Ηρωγλίδη ντύθηκε στα άσπρα. Κάθομαι στις αναπαυτικές πολυθρόνες και χαζεύω γύρω την πολυμορφία τους: εξοχικό το στιλ τους και ανάλαφρο (σαν άσκηση βεράντας σε δωμάτιο!), ξαλεγράρει το χώρο. «Κάναμε ριζικές αλλαγές και σύντομα θα ετοιμάσουμε κι ένα μπαρ όπου θα βγάζουμε τάπας», μου λέει ο επικεφαλής του σέρβις, ο Αλέξανδρος, ο οποίος μου συστήνεται με το που κάθομαι στο τραπέζι. Δίπλα μας μεγάλες παρέες, οικογένειες και φίλοι, κάποιες εκ των οποίων γιορτάζουν γενέθλια - το αναμενόμενο «Happy birthday» θα ακουστεί αργότερα.

Παρατηρώ τα πιάτα που προσγειώνονται εδώ κι εκεί… Τα ψηλά μεταλλικά πλαίσια από όπου κρέμονται σουβλάκια κοτόπουλου και χοιρινά μαζί με κεμπάπ αλλά και οι δίπατες πλατφόρμες με τη μεγάλη ποικιλία ορεκτικών και κρεατικών είναι μια πολύ συμφέρουσα λύση για ορεκτικό τσιμπολόγημα. Εμείς αποφασίσαμε να το πάμε πιάτο-πιάτο, ξεκινώντας με σούπερ μυρωδάτους κολοκυθοκεφτέδες με φέτα, σωστά τηγανισμένους και ζουμερούς. Στη συνέχεια ήρθε καβουρμάς μαγειρεμένος με ντομάτα μέσα σε πήλινο και από πάνω του τραγανό πατατάκι και σχεδόν scrambled αβγό, στην comfort δύναμη του οποίου δύσκολα αντιστέκεσαι. Δεν θα πω το ίδιο όμως και για την καρμπονάρα, που η πολλή κρέμα τής στερεί τον ιταλικό χαρακτήρα.

Value for money κρεατοφαγία στο «Roasted by Mimaya» - εικόνα 2

Κατόπιν άρχισε η παρέλαση των κρεάτων! Πάνω σε μια ξύλινη πιατέλα, τα κοψίδια στολίζονται με ντομάτα, κρεμμύδι, νόστιμες τηγανητές πατάτες , φριζέ σαλάτα και πιτάκια. Τα τελευταία βέβαια έχουν ισχυρό ανταγωνιστή τα ωραία ποντιακά ψωμάκια σε συνταγή της μαμάς του σεφ. Το κεμπάπ ήταν γευστικό και συμπαθές, τα ρέστα μου όμως τα δίνω για το χοιρινό Braten, καραμελωμένο στο φούρνο με μέλι και μαύρη μπίρα: πεντανόστιμο τρυφερούδι, με τη χυμώδη σάρκα του σκεπασμένη από τραγανή, προφανώς καραμελωμένη κρούστα. Το κρεατολαγνικό τσιμπούσι συνεχίστηκε με ένα ωραίο flank steak από αμερικανικό Black Angus, που η νοστιμιά του περίσσευε ενισχυμένη από την αγριωπή υφή του.

Είναι σαφές ότι στη νέα του εποχή το «Roasted by Mimaya» θέλει να κρατήσει τις τιμές χαμηλά και το καταφέρνει. Έτσι λοιπόν οι ετικέτες κρασιού είναι λίγες και στα τραπέζια βλέπεις κυρίως καράφες με χύμα. Όσο για το φινάλε, το ανάλαφρο στρογγυλό κανταΐφι με ξηρούς καρπούς κέρδισε τις εντυπώσεις σε σχέση με το σουφλέ σοκολάτας και ταιριάζει, εδώ που τα λέμε, καλύτερα στη στροφή του μαγαζιού.

Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα, 2108944850. Τιμή: € 18-25.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.