Το νέο μενού του «Malconi’s» ανεβάζει τον πήχη

Σε φόρμα το hot spot του Κολωνακίου, ανεβάζει γαστρονομικές στροφές με τα καινούργια πιάτα του που φύσανε.

Το νέο μενού του «Malconi’s» ανεβάζει τον πήχη

Σε φόρμα το hot spot του Κολωνακίου, ανεβάζει γαστρονομικές στροφές με τα καινούργια πιάτα του που φύσανε.

Το νέο μενού του «Malconi’s» ανεβάζει τον πήχη - εικόνα 1

Το «Malconi’s» έχει ανεβάσει πολύ τις μετοχές του στην αθηναϊκή σκηνή. Το πιο πιθανό, αν πας βράδυ, είναι να πέσεις πάνω σε παρτίστικη φάση, με δυνατή μουσική που δίνει ζωντάνια στο μαγαζί – την τελευταία φορά έπεσα πάνω σε κολλητούς που γιόρταζαν γενέθλια φίλου. Αν θες να φας την ωραία κουζίνα του Γιάννη Κοσμαδάκη, θα καθίσεις λοιπόν στην εσωτερική αυλή. Μου αρέσει πολύ αυτή η boho bistro φάση, ντυμένη με ζεστό ξύλο, σανίδες δηλαδή που ταιριά­ζουν με τις flea markets, μέταλλο-ξύλο καρέκλες κι έθνικ μαξιλάρια στον καναπέ. Ο ανοιχτός ουρανός δίνει αέρα, η πρασινάδα πειστικότητα αυλής και η όμορφη walk-in κάβα μια ψαγμένη διάσταση.

Κοιτάζω γύρω μου τον ωραίο κόσμο που συχνάζει εδώ, έχοντας κάνει το «Malconi’s» στέκι του, και σκέφτομαι ότι είναι ακόμη ένα στοιχείο που ενισχύει το σεξαπίλ του. Την προσοχή του Κοσμαδάκη στη λεπτομέρεια την είχα επισημάνει από την πρώτη ημέρα που άνοιξε το μαγαζί το 2011, δοκιμάζοντας ένα τέλειο αβγό ψημένο στους 65°C. Στο ίδιο μονοπάτι συνεχίζει, όπως διαπιστώνω τρώγοντας το μοσχαρίσιο ταρτάρ που τσιμπάει τη γλώσσα με λεμόνι και τσίλι, καθισμένο πάνω σε μια απαλή κρέμα από πολύ καλή mozzarella burrata. Ή μάλλον τα πάει καλύτερα, πιο ψαγμένα και πιο πρωτότυπα, καθώς στην επόμενη μπουκιά η βαθιά comfort, umami νοστιμάδα μανιταριών, ψημένων μαεστρικά σε φούρνο josper, συνδυάζεται με κουκουνάρια και αβοκάντο.

Η πίτσα τους συγκαταλέγεται στις top των Αθηνών με τη λεπτή, τραγανή, νοστιμότατη ζύμη της να διατηρεί αναλλοίωτο το τσαγανό της και να μη μουλιάζει από το πολύ τυρί. Η νέα γεύση, με ρικότα, κρεμμύδι από josper, θυμάρι, φρέσκια ντομάτα και σκόνη από chorizo, το επιβεβαιώνει. Το surf & turf, με αστακό, rib eye, μπεαρνέζ και πιπεράτη σος, ωραίο. Αν κάτι πρέπει να βελτιωθεί, αυτά είναι τα γλυκά, που βρίσκονται πιο κάτω από το φαγητό.

Πλουτάρχου 23 και Π. Ιωακείμ 43, Κολωνάκι, 2107248920. Τιμή: € 35-45.

Μήν τα χάσετε

Το νέο μενού του «Malconi’s» ανεβάζει τον πήχη - εικόνα 2

Hot smoked σολομός
Ίσως ο πιο σέξι σολομός της Αθήνας! Απίστευτα χυμώδης και τρυφερός, διακριτικά σχαρισμένος για την πρέπουσα ένταση, έρχεται με βελούδινο πουρέ κουνουπιδιού, κάψα wasabi και σάλτσα ­μελιού-βουτύρου.

Το νέο μενού του «Malconi’s» ανεβάζει τον πήχη - εικόνα 3

Spare ribs
Αυτά τα παϊδάκια από ιβηρικό χοιρινό είναι μελωμένα και τρυφερούδια, από αυτούς τους μεζέδες με το «home sweet home» umami που ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα. Μπαίνουν σε αμερικανική μαρινάδα και γκλασάρονται στο φινάλε για να καραμελώσουν.

Το νέο μενού του «Malconi’s» ανεβάζει τον πήχη - εικόνα 4

Κατσικίσιο ριζότο
Μια πολύ ασυνήθιστη συνταγή, που καταφέρνει να ενώσει τη βαθιά νοστιμιά ενός καλοφτιαγμένου ριζότο με τον εξωτισμό καρυδιών pecan, πικάντικου τσίλι και δαμάσκηνου. Το ψητό κατσικίσιο τυρί επάνω του κάνει ωραία παιχνίδια υφής.

Περισσότερες πληροφορίες

Malconi’s

Πλουτάρχου 23 & Π. Ιωακείμ 43, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.