Χαρούμενο και νόστιμο «Ψαράκι»

Από τις τελευταίες αφίξεις στην πιάτσα της Γλυφάδας, με προσιτές τιμές, νοστιμιά και μοντέρνο, φιλόξενο πνεύμα.

Χαρούμενο και νόστιμο «Ψαράκι»

Από τις τελευταίες αφίξεις στην πιάτσα της Γλυφάδας, με προσιτές τιμές, νοστιμιά και μοντέρνο, φιλόξενο πνεύμα

Χαρούμενο και νόστιμο «Ψαράκι» - εικόνα 1

Tο «Ψαράκι» άνοιξε τον Ιούνιο στη Γλυφάδα και ως μαγαζί γωνία μπορεί να φιλοξενήσει άφθονο­ κόσμο στις στιβαρές ξύλινες καρέκλες του. Η διχρωμία λευκό και μπλε-πετρόλ χρωματίζει αρκετά στοιχεία στο χώρο, ο οποίος παίζει με ένα ζεστό βιομηχανικό στιλ. Από τη μία, λοιπόν, έχουμε μπετόν στο φυσικό του χρώμα και μάρμαρο στο χρώμα του κακάο, μπάρες φαγητού με βαριά, άνετα σκαμπό με πλάτη σε ξύλο και μέταλλο και από την άλλη όμορφα, θερμά μεταλλικά στοιχεία, συστοιχίες από φωτιστικά με αύρα vintage εκσυγχρονισμού, κουρτίνες από σχοινιά, ξύλινο πάτωμα...

Χαρούμενο και νόστιμο «Ψαράκι» - εικόνα 2

Η κουζίνα προσεγγίζει τη θάλασσα με πολλούς τρόπους. Ανάμεσα σε χταπόδια, καλαμάρια, μπακαλιάρους και σολομούς, διάλεξα κλασικές σαρδέλες, με αυτήν την ωραία λιπαρότητα που αναδεικνύει η σχάρα να συνδυάζεται επιτυχημένα με σκόρδο, ντομάτα και βασιλικό. Σε παρόμοιο στιλ σερβιρίσματος, το καπνιστό σκουμπρί έρχεται μελωμένο και δυναμικό, με κρεμμύδι και ντομάτα, ιδανικός μεζές για ούζο και τσίπουρο. Σας προτείνω σίγουρα να βάλετε στην παραγγελία σας ψαρόσουπα, διότι η βαθιά γεύση της θα σας ζεστάνει κυριολεκτικά και μεταφορικά. Εκτός από τις πιο κλασικές του προτάσεις, το «Ψαράκι» έχει και πιο πρωτότυπες ιδέες στο μενού. Το ριζότο με γαρίδες λ.χ., εκτός από τη μεγάλη του νοστιμιά ενισχυμένη με το ζωμό τους και το σωστό του βράσιμο, έχει μια ωραία βουτυράτη δροσιά που του δίνει το αβοκάντο. Το μυδοπίλαφο μαγειρεύεται με τα κελύφη και είναι εντυπωσιακό στην όψη και το σαγανάκι τους, με τα κελύφη επίσης, το ευχαριστήθηκα χάρη στο πικάντικο μπούκοβο που το διαολίζει.

Χαρούμενο και νόστιμο «Ψαράκι» - εικόνα 3

Το τηγάνι πρέπει να το προσέξουν, διότι ούτε τα γλυκά μπαστουνάκια του κολοκυθιού ήρθαν τραγανά ούτε στο ολόκληρο τηγανισμένο καλαμάρι η κρούστα ήταν ικανοποιητική. Αν σας αρέσει το έντονα κανελάτο στιφάδο, εδώ το μαγειρεύουν με χταπόδι. Η κυκλαδίτικη­ σαλάτα με ντομάτα και καππαρόφυλλα έχει επάνω της ωραιότατο γαύρο και η ταραμοσαλάτα παίρνει ένταση από το σκορδόλαδο και τα φύλλα βασιλικού που της προσθέτουν. Τέλος, μαζί με το φρυγανισμένο ψωμί έρχεται ένα πικάντικο ντιπ πιπεριάς, αρτυμένο με σησαμέλαιο, που το κάνει πολύ ξεχωριστό, το οποίο θα έβλεπα κάλλιστα στον κατάλογο μόνο του ή δίπλα σε σχαριστό σολομό.

Δούσμανη 10 & Λαζαράκη 14, Γλυφάδα, 2109680040. Τιμή: € 22-30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
21/09/2025

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

Da Bruno: Επετειακό δείπνο με Michelin σεφ για τα 40 χρόνια λειτουργίας

Το ιταλικό εστιατόριο–σταθμός της Αθήνας, συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής και τα γιορτάζει με τον πιο γαστρονομικό τρόπο.