Χαρούμενο και νόστιμο «Ψαράκι»

Από τις τελευταίες αφίξεις στην πιάτσα της Γλυφάδας, με προσιτές τιμές, νοστιμιά και μοντέρνο, φιλόξενο πνεύμα.

Χαρούμενο και νόστιμο «Ψαράκι»

Από τις τελευταίες αφίξεις στην πιάτσα της Γλυφάδας, με προσιτές τιμές, νοστιμιά και μοντέρνο, φιλόξενο πνεύμα

Χαρούμενο και νόστιμο «Ψαράκι» - εικόνα 1

Tο «Ψαράκι» άνοιξε τον Ιούνιο στη Γλυφάδα και ως μαγαζί γωνία μπορεί να φιλοξενήσει άφθονο­ κόσμο στις στιβαρές ξύλινες καρέκλες του. Η διχρωμία λευκό και μπλε-πετρόλ χρωματίζει αρκετά στοιχεία στο χώρο, ο οποίος παίζει με ένα ζεστό βιομηχανικό στιλ. Από τη μία, λοιπόν, έχουμε μπετόν στο φυσικό του χρώμα και μάρμαρο στο χρώμα του κακάο, μπάρες φαγητού με βαριά, άνετα σκαμπό με πλάτη σε ξύλο και μέταλλο και από την άλλη όμορφα, θερμά μεταλλικά στοιχεία, συστοιχίες από φωτιστικά με αύρα vintage εκσυγχρονισμού, κουρτίνες από σχοινιά, ξύλινο πάτωμα...

Χαρούμενο και νόστιμο «Ψαράκι» - εικόνα 2

Η κουζίνα προσεγγίζει τη θάλασσα με πολλούς τρόπους. Ανάμεσα σε χταπόδια, καλαμάρια, μπακαλιάρους και σολομούς, διάλεξα κλασικές σαρδέλες, με αυτήν την ωραία λιπαρότητα που αναδεικνύει η σχάρα να συνδυάζεται επιτυχημένα με σκόρδο, ντομάτα και βασιλικό. Σε παρόμοιο στιλ σερβιρίσματος, το καπνιστό σκουμπρί έρχεται μελωμένο και δυναμικό, με κρεμμύδι και ντομάτα, ιδανικός μεζές για ούζο και τσίπουρο. Σας προτείνω σίγουρα να βάλετε στην παραγγελία σας ψαρόσουπα, διότι η βαθιά γεύση της θα σας ζεστάνει κυριολεκτικά και μεταφορικά. Εκτός από τις πιο κλασικές του προτάσεις, το «Ψαράκι» έχει και πιο πρωτότυπες ιδέες στο μενού. Το ριζότο με γαρίδες λ.χ., εκτός από τη μεγάλη του νοστιμιά ενισχυμένη με το ζωμό τους και το σωστό του βράσιμο, έχει μια ωραία βουτυράτη δροσιά που του δίνει το αβοκάντο. Το μυδοπίλαφο μαγειρεύεται με τα κελύφη και είναι εντυπωσιακό στην όψη και το σαγανάκι τους, με τα κελύφη επίσης, το ευχαριστήθηκα χάρη στο πικάντικο μπούκοβο που το διαολίζει.

Χαρούμενο και νόστιμο «Ψαράκι» - εικόνα 3

Το τηγάνι πρέπει να το προσέξουν, διότι ούτε τα γλυκά μπαστουνάκια του κολοκυθιού ήρθαν τραγανά ούτε στο ολόκληρο τηγανισμένο καλαμάρι η κρούστα ήταν ικανοποιητική. Αν σας αρέσει το έντονα κανελάτο στιφάδο, εδώ το μαγειρεύουν με χταπόδι. Η κυκλαδίτικη­ σαλάτα με ντομάτα και καππαρόφυλλα έχει επάνω της ωραιότατο γαύρο και η ταραμοσαλάτα παίρνει ένταση από το σκορδόλαδο και τα φύλλα βασιλικού που της προσθέτουν. Τέλος, μαζί με το φρυγανισμένο ψωμί έρχεται ένα πικάντικο ντιπ πιπεριάς, αρτυμένο με σησαμέλαιο, που το κάνει πολύ ξεχωριστό, το οποίο θα έβλεπα κάλλιστα στον κατάλογο μόνο του ή δίπλα σε σχαριστό σολομό.

Δούσμανη 10 & Λαζαράκη 14, Γλυφάδα, 2109680040. Τιμή: € 22-30.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.