
Από τις τελευταίες αφίξεις στην πιάτσα της Γλυφάδας, με προσιτές τιμές, νοστιμιά και μοντέρνο, φιλόξενο πνεύμα

Tο «Ψαράκι» άνοιξε τον Ιούνιο στη Γλυφάδα και ως μαγαζί γωνία μπορεί να φιλοξενήσει άφθονο κόσμο στις στιβαρές ξύλινες καρέκλες του. Η διχρωμία λευκό και μπλε-πετρόλ χρωματίζει αρκετά στοιχεία στο χώρο, ο οποίος παίζει με ένα ζεστό βιομηχανικό στιλ. Από τη μία, λοιπόν, έχουμε μπετόν στο φυσικό του χρώμα και μάρμαρο στο χρώμα του κακάο, μπάρες φαγητού με βαριά, άνετα σκαμπό με πλάτη σε ξύλο και μέταλλο και από την άλλη όμορφα, θερμά μεταλλικά στοιχεία, συστοιχίες από φωτιστικά με αύρα vintage εκσυγχρονισμού, κουρτίνες από σχοινιά, ξύλινο πάτωμα...

Η κουζίνα προσεγγίζει τη θάλασσα με πολλούς τρόπους. Ανάμεσα σε χταπόδια, καλαμάρια, μπακαλιάρους και σολομούς, διάλεξα κλασικές σαρδέλες, με αυτήν την ωραία λιπαρότητα που αναδεικνύει η σχάρα να συνδυάζεται επιτυχημένα με σκόρδο, ντομάτα και βασιλικό. Σε παρόμοιο στιλ σερβιρίσματος, το καπνιστό σκουμπρί έρχεται μελωμένο και δυναμικό, με κρεμμύδι και ντομάτα, ιδανικός μεζές για ούζο και τσίπουρο. Σας προτείνω σίγουρα να βάλετε στην παραγγελία σας ψαρόσουπα, διότι η βαθιά γεύση της θα σας ζεστάνει κυριολεκτικά και μεταφορικά. Εκτός από τις πιο κλασικές του προτάσεις, το «Ψαράκι» έχει και πιο πρωτότυπες ιδέες στο μενού. Το ριζότο με γαρίδες λ.χ., εκτός από τη μεγάλη του νοστιμιά ενισχυμένη με το ζωμό τους και το σωστό του βράσιμο, έχει μια ωραία βουτυράτη δροσιά που του δίνει το αβοκάντο. Το μυδοπίλαφο μαγειρεύεται με τα κελύφη και είναι εντυπωσιακό στην όψη και το σαγανάκι τους, με τα κελύφη επίσης, το ευχαριστήθηκα χάρη στο πικάντικο μπούκοβο που το διαολίζει.

Το τηγάνι πρέπει να το προσέξουν, διότι ούτε τα γλυκά μπαστουνάκια του κολοκυθιού ήρθαν τραγανά ούτε στο ολόκληρο τηγανισμένο καλαμάρι η κρούστα ήταν ικανοποιητική. Αν σας αρέσει το έντονα κανελάτο στιφάδο, εδώ το μαγειρεύουν με χταπόδι. Η κυκλαδίτικη σαλάτα με ντομάτα και καππαρόφυλλα έχει επάνω της ωραιότατο γαύρο και η ταραμοσαλάτα παίρνει ένταση από το σκορδόλαδο και τα φύλλα βασιλικού που της προσθέτουν. Τέλος, μαζί με το φρυγανισμένο ψωμί έρχεται ένα πικάντικο ντιπ πιπεριάς, αρτυμένο με σησαμέλαιο, που το κάνει πολύ ξεχωριστό, το οποίο θα έβλεπα κάλλιστα στον κατάλογο μόνο του ή δίπλα σε σχαριστό σολομό.
Δούσμανη 10 & Λαζαράκη 14, Γλυφάδα, 2109680040. Τιμή: € 22-30.