
Το βολιώτικο νεο-τσιπουράδικο «ΜεΖεν» κεντάει νεολογισμούς στο κέντρο της Αθήνας και ανανεώνει το «Trap».

Πριν από λίγο καιρό έγινε χαμός όταν το «ΜεΖεν» φιλοξενήθηκε για να παρουσιάσει τη δουλειά και τη φιλοσοφία του στο «Trap», σε ένα μεσημεριανό pop up event που κράτησε μερικές ημέρες. Προσωπικά πήγα μετά χαράς, όντας ενθουσιασμένος από τη φάση που έζησα στον Βόλο, και ξαναπήγα τώρα που οι δημιουργοί του Γρηγόρης Χέλμης και Ανδρέας Διακοδημήτρης συνεργάζονται σταθερά με το ωραίο μπαρ του Συντάγματος. «Θέλουμε να μπολιάσουμε το μπαρ με το χρώμα της Ελλάδας, γι’ αυτό συνεργαστήκαμε με τα παιδιά του “ΜεΖεν”», μου λέει ο Δημήτρης Μπενάκης, που τρέχει μαζί με τους bartenders Γιάννη Σαμαρά και Στέφανο Δραγανιδάκη το «Trap».
Αυτό δεν σημαίνει ότι το μαγαζί γίνεται βολιώτικο τσιπουράδικο (με το γνωστό τελετουργικό, όπου παραγγέλνεις τσίπουρο και σου φέρνουν μεζέ). Ο Χέλμης δημιούργησε ωραίες ιδέες για να κουμπώσουν με τις διαφορετικές φάσεις λειτουργίας του μπαρ: αν καθίσεις το μεσημέρι –μαζί με μικρές παρέες από τουρίστες, δικηγόρους, βουλευτές, νέα ζευγάρια–, θα τσιμπολογήσεις κλασικούς μεζέδες όπως η πικάντικη κόκκινη τυροσαλάτα με καπνιστή φέτα, η μελωμένη ρέγγα με καυτερή πιπεριά, η σούπερ φάβα από την Ηρακλειά ή το σέρτικο ημίπαστο σκουμπρί με πατατοσαλάτα. Προσωπικά με γοήτευσαν οι νεωτεριστικοί γίγαντες τουρσί με τη σχεδόν γιαπωνέζικη γλύκα και με το νοστιμότατο γίδινο καβουρμά με σάλτσα ντομάτα και φέτα.

Τι πίνουμε, θα μου πεις τώρα… Υπάρχει μια εκλεκτική λίστα κυρίως με τσίπουρα (παλαιωμένα και μη) και ούζα, υπάρχουν όμως κι εξαιρετικά κοκτέιλ που έχει δημιουργήσει για την περίσταση η ομάδα του «Trap» και βάζουν με απολαυστικά δημιουργικό τρόπο τα made in Greece κρασιά και αλκοολούχα στο χώρο του μπαρ. Σχεδόν τα πάντα μπορείς να τα συνοδεύσεις με ένα ρετσινάτο Rest in Spritz. κι εκείνο το Made from Grapes όμως, με την ορεκτική πικράδα από παλαιωμένο τσίπουρο, Campari, σέρι, ρετσίνα και γκρέιπφρουτ cordial, καίει καρδιές! Με το bar food αλλάζεις πίστα. Μιλάμε για γοητευτικό fusion γιαπωνέζικων φασολιών edamame σαν ελληνικό λαδερό, φανταστικό συνδυασμό αχινού με πράσινο μήλο, τζίντζερ, βασιλικό και λάιμ, «κάτσε καλά» γύρο τόνου σε πίτα, φινετσάτη παντσέτα κι ερεθιστικό bao. Η φάση αρχίζει από το πρωί με ασυνήθιστα σάντουιτς (μέχρι και γύρο μανιταριών βρίσκεις) και ψαγμένα yogurt bowls. Για τα πρωινά όμως θα ξαναπεράσω και θα σας δώσω αναφορά.
Όθωνος 10, Σύνταγμα, 2103215561. Μεσημεριανό μενού (4 πιάτα): € 14. Πιάτα bar food: € 4-10.
MUST TASTE

Bao
Αφράτα και καψαλισμένα, τα αχνιστά ψωμάκια έχουν καρδιά από ζουμερό κοτόπουλο μαγειρεμένο με παλαιωμένο τσίπουρο, μέγκλα γλυκοπικάντικη μουστάρδα κρητικής μπανάνας και τραγανούς σπόρους σιναπιού. Το κοκτέιλ Made from Grapes, με τσίπουρο, σέρι, ρετσίνα και γκρέιπφρουτ, του πάει πολύ.

Rest in Spritz
Να ένα εξαιρετικό κοκτέιλ που προμοτάρει τη σύγχρονη Ελλάδα και ταιριάζει φανταστικά με πολλά φαγητά. Η ρετσίνα συνδυάζεται τέλεια με ροδάκινο, καπνιστό λουλούδι κανέλας και σόδα.

Πανσέτα
Ιδού τι μπορεί να σημαίνει προχωρημένο bar food. Ζουμερότατη, ευγενώς dirty πανσέτα, βελούδινος και δροσερός πουρές ξινόμηλου και τραγανά τηγανισμένα πράσα. Νοστιμιά και παιχνίδισμα υφών.