«Trap» + «ΜεΖεν» = νεοελληνικό μπαρ

Το βολιώτικο νεο-τσιπουράδικο «ΜεΖεν» κεντάει νεολογισμούς στο κέντρο της Αθήνας και ανανεώνει το «Trap».

«Trap» + «ΜεΖεν» = νεοελληνικό μπαρ

Το βολιώτικο νεο-τσιπουράδικο «ΜεΖεν» κεντάει νεολογισμούς στο κέντρο της Αθήνας και ανανεώνει το «Trap».

«Trap» + «ΜεΖεν» = νεοελληνικό μπαρ - εικόνα 1

Πριν από λίγο καιρό έγινε χαμός όταν το «ΜεΖεν» φιλοξενήθηκε για να παρουσιάσει τη δουλειά και τη φιλοσοφία του στο «Trap», σε ένα μεσημεριανό pop up event που κράτησε μερικές ημέρες. Προσωπικά πήγα μετά χαράς, όντας ενθουσιασμένος από τη φάση που έζησα στον Βόλο, και ξαναπήγα τώρα που οι δημιουργοί του Γρηγόρης Χέλμης και Ανδρέας Διακοδημήτρης συνεργάζονται σταθερά με το ωραίο μπαρ του Συντάγματος. «Θέλουμε να μπολιάσουμε το μπαρ με το χρώμα της Ελλάδας, γι’ αυτό συνεργαστήκαμε με τα παιδιά του “ΜεΖεν”», μου λέει ο Δημήτρης Μπενάκης, που τρέχει μαζί με τους bartenders Γιάννη Σαμαρά και Στέφανο Δραγανιδάκη το «Trap».

Αυτό δεν σημαίνει ότι το μαγαζί γίνεται βολιώτικο τσιπουράδικο (με το γνωστό τελετουργικό, όπου παραγγέλνεις τσίπουρο και σου φέρνουν μεζέ). Ο Χέλμης δημιούργησε ωραίες ιδέες για να κουμπώσουν με τις διαφορετικές φάσεις λειτουργίας του μπαρ: αν καθίσεις το μεσημέρι –μαζί με μικρές παρέες από τουρίστες, δικηγόρους, βουλευτές, νέα ζευγάρια–, θα τσιμπολογήσεις κλασικούς μεζέδες όπως η πικάντικη κόκκινη τυροσαλάτα με καπνιστή φέτα, η μελωμένη ρέγγα με καυτερή πιπεριά, η σούπερ φάβα από την Ηρακλειά ή το σέρτικο ημίπαστο σκουμπρί με πατατοσαλάτα. Προσωπικά με γοήτευσαν οι νεωτεριστικοί γίγαντες τουρσί με τη σχεδόν γιαπωνέζικη γλύκα και με το νοστιμότατο γίδινο καβουρμά με σάλτσα ντομάτα και φέτα.

«Trap» + «ΜεΖεν» = νεοελληνικό μπαρ - εικόνα 2

Τι πίνουμε, θα μου πεις τώρα… Υπάρχει μια εκλεκτική λίστα κυρίως με τσίπουρα (παλαιωμένα και μη) και ούζα, υπάρχουν όμως κι εξαιρετικά κοκτέιλ που έχει δημιουργήσει για την περίσταση η ομάδα του «Trap» και βάζουν με απολαυστικά δημιουργικό τρόπο τα made in Greece κρασιά και αλκοολούχα στο χώρο του μπαρ. Σχεδόν τα πάντα μπορείς να τα συνοδεύσεις με ένα ρετσινάτο Rest in Spritz. κι εκείνο το Made from Grapes όμως, με την ορεκτική πικράδα από παλαιωμένο τσίπουρο, Campari, σέρι, ρετσίνα και γκρέιπφρουτ cordial, καίει καρδιές! Με το bar food αλλάζεις πίστα. Μιλάμε για γοητευτικό fusion γιαπωνέζικων φασολιών edamame σαν ελληνικό λαδερό, φανταστικό συνδυ­ασμό αχινού με πράσινο μήλο, τζίν­τζερ, βασιλικό και λάιμ, «κάτσε καλά» γύρο τόνου σε πίτα, φινετσάτη παντσέτα κι ερεθιστικό bao. Η φάση αρχίζει από το πρωί με ασυνήθιστα σάντουιτς (μέχρι και γύρο μανιταριών βρίσκεις) και ψαγμένα yogurt bowls. Για τα πρωινά όμως θα ξαναπεράσω και θα σας δώσω αναφορά.

Όθωνος 10, Σύνταγμα, 2103215561. Μεσημεριανό μενού (4 πιάτα): € 14. Πιάτα bar food: € 4-10.

MUST TASTE

«Trap» + «ΜεΖεν» = νεοελληνικό μπαρ - εικόνα 3

Bao
Αφράτα και καψαλισμένα, τα αχνιστά ψωμάκια έχουν καρδιά από ζουμερό κοτόπουλο μαγειρεμένο με παλαιωμένο τσίπουρο, μέγκλα γλυκοπικάντικη μουστάρδα κρητικής μπανάνας και τραγανούς σπόρους σιναπιού. Το κοκτέιλ Made from Grapes, με τσίπουρο, σέρι, ρετσίνα και γκρέιπφρουτ, του πάει πολύ.

«Trap» + «ΜεΖεν» = νεοελληνικό μπαρ - εικόνα 4

Rest in Spritz
Να ένα εξαιρετικό κοκτέιλ που προμοτάρει τη σύγχρονη Ελλάδα και ταιριάζει φαντα­στικά με πολλά φαγητά. Η ρετσίνα συνδυάζεται τέλεια με ροδάκινο, καπνιστό λουλούδι κανέλας και σόδα.

«Trap» + «ΜεΖεν» = νεοελληνικό μπαρ - εικόνα 5

Πανσέτα
Ιδού τι μπορεί να σημαίνει προχωρημένο bar food. Ζουμερότατη, ευγενώς dirty πανσέτα, βελούδινος και δροσερός πουρές ξινόμηλου και τραγανά τηγανισμένα πράσα. Νοστιμιά και παιχνίδισμα υφών.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.