Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια

Σας δίνει ραντεβού σε γκουρμέ μεζεδοπωλεία, γαστροταβέρνες και fine dining εστιατόρια. Χαλαρώστε και χαρείτε τη νοστιμιά τους.

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια

Σας δίνει ραντεβού σε γκουρμέ μεζεδοπωλεία, γαστροταβέρνες και fine dining εστιατόρια. Χαλαρώστε και χαρείτε τη νοστιμιά τους.

«Βασίλαινας»

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια - εικόνα 1

Ο καινούργιος «Βασίλαινας» στα Ιλίσια είναι ένα κομψό ρεστοράν με conceptual, τολμηρό ντεκόρ καρυκευμένο με fine dining πνεύμα. Η κουζίνα, με επικεφαλής τον Μάνο Γαρνέλη, αντιμετωπίζει την παράδοση με σύγχρονη, δημιουργική διάθεση. Να, όπως το φρέσκο καλαμάρι σχάρας, με φασόλια Πρεσπών και chorizo.

«Όμικρον»

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια - εικόνα 2

Ο βραβευμένος σεφ Μίλτος Αρμένης (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας) ανέλαβε πλέον την κουζίνα του εστιατορίου, μαγειρεύοντας μια κουζίνα με ταμπεραμέντο. Στο εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα του «Όμικρον» μετατρέπει τη χωριάτικη σε δροσιστικό γκασπάτσο, στο κερκυραϊκό τσιγαρέλι με καλαμάρι νιώθεις τη βαθιά νοστιμάδα των χόρτων καρυκευμένη με πικάντικο κοκκινοπίπερο, ενώ το σοφιστικέ «σαν παστίτσιο» γίνεται τραγανή κροκέτα.

«Kastri Bistro»

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια - εικόνα 3

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος έχει καταφέρει να κάνει σημείο αναφοράς της νεοελληνικής κουζίνας το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Domotel Kastri». Στον ανανεωμένο –σαν σαλόνι σπιτιού– χώρο του η οικειότητα εμβληματικών πιάτων εξελίσσεται δυναμικά. Χορτόπιτα σαν αφαιρετικό μιλφέιγ κι ανάμεσα στα τραγανά φύλλα λαδιού σούπερ αρωματικά χόρτα, ραφινάτα γιουβαρλάκια σκορπίνας, κορυφαίο αβγό πάνω σε μια υπέροχη κρέμα σκόρδου-στάκας.

«Feedέλ Urban Gastronomy»

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια - εικόνα 4

Σκοτεινό κι οξειδωμένο, με μπαρίστικη sui generis αύρα και βασίλισσα τη Φρίντα Κάλο με το πορτρέτο της να εκπέμπει φοβερή ενέργεια το «Feedέλ» καινοτομεί συστηματικά ως γκουρμέ μεζεδοπωλείο. Ο αντισυμβατικός σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος προτείνει πιάτα όπως ο ταραμάς με καπνιστό χέλι και τσιπς γλυκοπατάτας, ξινούτσικο κουσκουσάκι με πεντανόστιμο ζωμό dashi, σαφράν και μύδια, γαρίδες και καλαμάρι.

«Μαγικές Κατσαρόλες»

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια - εικόνα 5

Αυτή η νοστιμότατη γαστρο-ταβέρνα στο Παλαιό Φάληρο κάνει τη διαφορά με την έξυπνη μαγειρική και τα πρώτης τάξεως υλικά της. Το μενού αλλάζει πολύ συχνά με πιάτα όπως οι τραγανές μπάμιες παναρισμένες με ντάκο και μους φέτας, το «Naxos Burger» από αγατζομόσχαρο του νησιού με ζαμπόνι, γραβιέρα, μελιτζάνα, καππαρόφυλλα, κουνέλι στη γάστρα με τσικουδιά και πουρέ καρότου.

«Αθήρι»

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια - εικόνα 6

Η οικειότητα και το συναίσθημα που σου βγάζει η γεύση της παράδοσης είναι εκεί, όπως και η σύγχρονη αντίληψη με τις μοντέρνες τεχνικές. Τα πιάτα του Αλέξανδρου Καρδάση συνεχίζουν να γοητεύουν με την όμορφη αμεσότητα και την ελληνική ψυχή τους, σε ένα εστιατόριο που γράφει εδώ και χρόνια τη δική του ιστορία στο πεδίο του φιλικά γκουρμέ.

Περισσότερες πληροφορίες

Feedέλ Urban Gastronomy

Κτενά 1, κέντρο
  • Εστιατόρια

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.