Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια

Σας δίνει ραντεβού σε γκουρμέ μεζεδοπωλεία, γαστροταβέρνες και fine dining εστιατόρια. Χαλαρώστε και χαρείτε τη νοστιμιά τους.

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια

Σας δίνει ραντεβού σε γκουρμέ μεζεδοπωλεία, γαστροταβέρνες και fine dining εστιατόρια. Χαλαρώστε και χαρείτε τη νοστιμιά τους.

«Βασίλαινας»

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια - εικόνα 1

Ο καινούργιος «Βασίλαινας» στα Ιλίσια είναι ένα κομψό ρεστοράν με conceptual, τολμηρό ντεκόρ καρυκευμένο με fine dining πνεύμα. Η κουζίνα, με επικεφαλής τον Μάνο Γαρνέλη, αντιμετωπίζει την παράδοση με σύγχρονη, δημιουργική διάθεση. Να, όπως το φρέσκο καλαμάρι σχάρας, με φασόλια Πρεσπών και chorizo.

«Όμικρον»

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια - εικόνα 2

Ο βραβευμένος σεφ Μίλτος Αρμένης (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας) ανέλαβε πλέον την κουζίνα του εστιατορίου, μαγειρεύοντας μια κουζίνα με ταμπεραμέντο. Στο εντυπωσιακό αρχιτεκτόνημα του «Όμικρον» μετατρέπει τη χωριάτικη σε δροσιστικό γκασπάτσο, στο κερκυραϊκό τσιγαρέλι με καλαμάρι νιώθεις τη βαθιά νοστιμάδα των χόρτων καρυκευμένη με πικάντικο κοκκινοπίπερο, ενώ το σοφιστικέ «σαν παστίτσιο» γίνεται τραγανή κροκέτα.

«Kastri Bistro»

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια - εικόνα 3

Ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος έχει καταφέρει να κάνει σημείο αναφοράς της νεοελληνικής κουζίνας το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Domotel Kastri». Στον ανανεωμένο –σαν σαλόνι σπιτιού– χώρο του η οικειότητα εμβληματικών πιάτων εξελίσσεται δυναμικά. Χορτόπιτα σαν αφαιρετικό μιλφέιγ κι ανάμεσα στα τραγανά φύλλα λαδιού σούπερ αρωματικά χόρτα, ραφινάτα γιουβαρλάκια σκορπίνας, κορυφαίο αβγό πάνω σε μια υπέροχη κρέμα σκόρδου-στάκας.

«Feedέλ Urban Gastronomy»

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια - εικόνα 4

Σκοτεινό κι οξειδωμένο, με μπαρίστικη sui generis αύρα και βασίλισσα τη Φρίντα Κάλο με το πορτρέτο της να εκπέμπει φοβερή ενέργεια το «Feedέλ» καινοτομεί συστηματικά ως γκουρμέ μεζεδοπωλείο. Ο αντισυμβατικός σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος προτείνει πιάτα όπως ο ταραμάς με καπνιστό χέλι και τσιπς γλυκοπατάτας, ξινούτσικο κουσκουσάκι με πεντανόστιμο ζωμό dashi, σαφράν και μύδια, γαρίδες και καλαμάρι.

«Μαγικές Κατσαρόλες»

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια - εικόνα 5

Αυτή η νοστιμότατη γαστρο-ταβέρνα στο Παλαιό Φάληρο κάνει τη διαφορά με την έξυπνη μαγειρική και τα πρώτης τάξεως υλικά της. Το μενού αλλάζει πολύ συχνά με πιάτα όπως οι τραγανές μπάμιες παναρισμένες με ντάκο και μους φέτας, το «Naxos Burger» από αγατζομόσχαρο του νησιού με ζαμπόνι, γραβιέρα, μελιτζάνα, καππαρόφυλλα, κουνέλι στη γάστρα με τσικουδιά και πουρέ καρότου.

«Αθήρι»

Η νέα ελληνική κουζίνα σε έξι επεισόδια - εικόνα 6

Η οικειότητα και το συναίσθημα που σου βγάζει η γεύση της παράδοσης είναι εκεί, όπως και η σύγχρονη αντίληψη με τις μοντέρνες τεχνικές. Τα πιάτα του Αλέξανδρου Καρδάση συνεχίζουν να γοητεύουν με την όμορφη αμεσότητα και την ελληνική ψυχή τους, σε ένα εστιατόριο που γράφει εδώ και χρόνια τη δική του ιστορία στο πεδίο του φιλικά γκουρμέ.

Περισσότερες πληροφορίες

Feedέλ Urban Gastronomy

Κτενά 1, κέντρο
  • Εστιατόρια

Βασίλαινας

Βρασίδα 13, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα πιο cool street food της Θεσσαλονίκης ήρθε και στην Αθήνα

Χεράτο φαγητό με τις δικές του νόρμες και ωραία vibes επί της οδού Αρτέμιδος, σε μία άρτι αφιχθείσα πρόταση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/09/2025

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Δείπνο σε μεγάλα αθηναϊκά σαλόνια με τιμές - έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.