Μια λευκή Golden Wednesday

Στο πιστό μας ραντεβού με τις «Χρυσές Τετάρτες» το Σαββατιανό, το Μοσχοφίλερο και η Μαλαγουζιά ενθουσίασαν.

Μια λευκή Golden Wednesday

Εσείς ποιο λευκό κρασί προτιμάτε; Είναι ακόμα η εποχή τους και οι ελληνικές ποικιλίες μας δίνουν εξαιρετικές επιλογές για να περάσουμε καλά. Για του λόγου το αληθές στο πιστό μας ραντεβού με τις «Χρυσές Τετάρτες» το Σαββατιανό, το Μοσχοφίλερο και η Μαλαγουζιά ενθουσίασαν.

Μια λευκή Golden Wednesday - εικόνα 1

Σε μια ακόμα sold out παρουσίαση στο ανανεωμένο Pastis δοκιμάσαμε τις τρεις σημαντικές ελληνικές ποικιλίες συνδυασμένες με το νέο πολύ νόστιμο μενού. Το παιχνίδι των ταιριασμάτων ήταν πιο συναρπαστικό… Από κάθε ποικιλία είχαμε δυο διαφορετικές εκδοχές, που διεκδικούσαν το καλύτερο ταίρι τους. Τελικά το 9 Σαββατιανό του κτήματος Μουσών ένωσε την φρουτώδη φρεσκάδα του με μια δροσερή σαλάτα τόνου, ενώ το Σαββατιανό της Φράγκου με τη λεμονάτη επίγευση απογείωσε το ταρτάρ σολομού.

Μια λευκή Golden Wednesday - εικόνα 2

Στη περίπτωση του Μοσχοφίλερου τα λουλουδάτα αρώματα του Λαντίδη έδωσαν περισσότερη ένταση στο ριζότο με τα άγρια μανιτάρια και η πληθωρική Μαντινεία Νασιάκου φρέσκαρε στον ουρανίσκο τα γευστικά garganeli με κοτόπουλο. Στο τελευταίο ντουέτο με τη Μαλαγουζιά το κρασί της Ρωξάνης Μάτσα με τα εξωτικά αρώματα έδεσε απόλυτα με το spaggeti με γαρίδες και η αρμονική και φινετσάτη πρόταση του κτήματος Άλφα έκανε δυνατό φινάλε με ένα μυρωδάτο μπιφτέκι γαλοπούλας.

Μια λευκή Golden Wednesday - εικόνα 3

Αυτή η Χρυσή Τετάρτη τα είχε όλα, μας μύησε στα μυστικά των Ελληνικών ποικιλιών και στα tips των συνδυασμών και ήταν ένας εξαιρετικός τρόπος για να καλωσορίσουμε το Hall of taste, που έρχεται τον Οκτώβριο. Μπείτε στο site www.halloftaste.gr και πιάστε το γευστικό τέμπο, που θα κρατήσει για οκτώ μέρες.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι "τρέχει" με τα ζαχαροπλαστεία

Η Managing Director της "La Liste", Helen Pietrini, μιλά στο "α" για το παρόν και το μέλλον της ζαχαροπλαστικής με αφορμή την πρώτη διεθνή λίστα – οδηγό για ζαχαροπλαστεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
04/10/2022

Ο "Κόλλιας" επιστρέφει!

Ο "Κόλλιας" έχει γράψει ιστορία, έχει αφήσει εποχή στον Πειραιά και την Αθήνα. Σε λίγο θα τον χαιρόμαστε στη Γλυφάδα.

Εσύ πού θα δώσεις τους φετινούς… Χρυσούς Σκούφους σου;

Γίνε κι εσύ αξιολογητής στο Βραβείο Κοινού των Χρυσών Σκούφων 2023 και ζήσε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.

Η Αναπαύσεως πιο "ζωντανή" από ποτέ

Γίνονται πραγματάκια στο Μετς και η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τα πιο ενδιαφέροντα σημεία στο δημοφιλέστερο δρόμο της γειτονιάς.

EU Rice: Υπάρχει ελληνικό ρύζι και το θέλουμε (περισσότερο)

Αν και το ελληνικό ρύζι θεωρείται εξαιρετικής ποιότητας, όλα δείχνουν πως κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Δεν χρειάζεται να το γκουγκλάρετε, έχουμε όλες τις απαντήσεις για τον κρυμμένο μας γαστρονομικό θησαυρό.

Ο Δημήτρης Γεωργόπουλος δεν είναι ο ζαχαροπλάστης που έχεις συνηθίσει

Ο pastry chef πίσω από την επιτυχία του "Ρεσιτάλ" μιλά στο Αθηνόραμα.