Τα νέα πιάτα του «Matsuhisa Athens»

Οι καλοκαιρινές umami δημιουργίες του Nobu και των σεφ του και το φετινό Summer Omakase Menu μας φέρνουν για ρομάντζα στον κόλπο του Λαιμού.

Τα νέα πιάτα του «Matsuhisa Athens»

Οι καλοκαιρινές umami δημιουργίες του Nobu και των σεφ του και το φετινό Summer Omakase Menu μας φέρνουν για ρομάντζα στον κόλπο του Λαιμού.

Τα νέα πιάτα του «Matsuhisa Athens» - εικόνα 1

Η αναζήτηση του umami είναι ένα από τα στοιχήματα με τα οποία παίζει διαρκώς ο Nobu San στα εστιατόριά του και οι φετινοί πειραματισμοί του, σε συνεργασία με τους επικεφαλής σεφ του «Matsuhisa» στην Αθήνα, απέδωσαν πολύ νόστιμους καρπούς. Έτσι λοιπόν το umami αποκτάει comfort βάθος και αβίαστη γοητεία όταν μπαίνουν στο πιάτο ζουμερά, φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι με κατσικίσιο τυρί που λιώνει ελαφρά, γραμμένο το άρωμα της τρούφας κι ένα miso καρυκευμένο με τζίντζερ –ως σάλτσα– να διαολίζει με την κάψα του μια σταλιά.

Βρίσκω επίσης πολύ έξυπνο το συνδυασμό της γλυκιάς πιπεράδας του γογγυλιού kohlrabi με τη φίνα φυτικότητα της αγκινάρας, που επάνω τους έχουν «βόμβες» του umami όπως η παρμεζάνα, το ξηρό miso και η τρούφα. Και μπορεί να μην είναι από τα πιο πρωτότυπα πιάτα που έχεις φάει εδώ, σίγουρα όμως είναι από εκείνα που εγγράφονται στη μνήμη και θα ήθελες να τα τρως ξανά και ξανά.

Τα νέα πιάτα του «Matsuhisa Athens» - εικόνα 2
Γαρίδες Κοιλάδας με αχινό

Στις καινούργιες καλοκαιρινές προτάσεις της κουζίνας συναντάς μερικά νέα αστέρια. Η γλύκα των κατακόκκινων γαρίδων Κοιλάδας είναι λατρεμένη, στο «Matsuhisa» όμως συνδυάζονται με τη γλυκιά ιωδιούχα γεύση αχινών, πασπαλίζονται με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και άνηθο, περιχύνονται με ένα λαδολέμονο yuzu και η γεύση τους σερφάρει αναζωογονητικά στον ουρανίσκο.

Από τους comfort νεωτερισμούς της σεζόν, τα επόμενα δύο πιάτα ξεχωρίζουν: ο συνδυασμός χυμώδους σφυρίδας τυλιγμένης με προσούτο μαζί με γευστικότατες μαύρες φακές beluga και μια σάλτσα από λεμόνι yuzu και σκόρδο είναι επιτυχημένος και το τρυφερό skirt steak με σάλτσα miso με ροζ πιπέρι έχει απέριττη γοητεία. Το τελευταίο είναι από τα πιάτα που συμπεριλαμβάνονται στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον Summer Omakase Menu (€ 65 το άτομο) μαζί με λαβράκι με ξηρό miso, σαλάτα από ρίζες με wasabi και καπνιστή σόγια, το περίφημο black cod ginger miso και το signature επιδόρπιο whiskey cappuccino.

Τα νέα πιάτα του «Matsuhisa Athens» - εικόνα 3

Την αίσθηση ότι εδώ τρως το καλύτερο σούσι της Αθήνας την επιβεβαίωσα τρώγοντας, μεταξύ άλλων, αλαβάστρινο καλαμάρι με αλάτι από άνθη κερασιάς, τόνο με wasabi salsa και ωραιότατο φρέσκο χέλι ψημένο και μαγειρεμένο στη σάλτσα του. Το κλείσιμο με καινούργια επιδόρπια όπως το παγωτό dulce de leche με αφρό τσαγιού matcha, η γκανάς πορτοκαλιού με puffed rice & popcorn καθώς και το παρφέ βανίλιας με rhubarb, «σφουγγάρι» από φιστίκια Αιγίνης και σάλτσα κόκκινων φρούτων είναι επίσης ωραιότατο. Για το τέλος κράτησα και δύο προτάσεις ποτού: ξεκινήστε οπωσδήποτε με το καρπούζι-Martini και βάλτε δίπλα στο γεύμα το πολύ ιδιαίτερο ροζέ της Προβηγκίας Bon Bon.

Περισσότερες πληροφορίες

Matsuhisa Athens

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.