Τα νέα πιάτα του «Matsuhisa Athens»

Οι καλοκαιρινές umami δημιουργίες του Nobu και των σεφ του και το φετινό Summer Omakase Menu μας φέρνουν για ρομάντζα στον κόλπο του Λαιμού.

Τα νέα πιάτα του «Matsuhisa Athens»

Οι καλοκαιρινές umami δημιουργίες του Nobu και των σεφ του και το φετινό Summer Omakase Menu μας φέρνουν για ρομάντζα στον κόλπο του Λαιμού.

Τα νέα πιάτα του «Matsuhisa Athens» - εικόνα 1

Η αναζήτηση του umami είναι ένα από τα στοιχήματα με τα οποία παίζει διαρκώς ο Nobu San στα εστιατόριά του και οι φετινοί πειραματισμοί του, σε συνεργασία με τους επικεφαλής σεφ του «Matsuhisa» στην Αθήνα, απέδωσαν πολύ νόστιμους καρπούς. Έτσι λοιπόν το umami αποκτάει comfort βάθος και αβίαστη γοητεία όταν μπαίνουν στο πιάτο ζουμερά, φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι με κατσικίσιο τυρί που λιώνει ελαφρά, γραμμένο το άρωμα της τρούφας κι ένα miso καρυκευμένο με τζίντζερ –ως σάλτσα– να διαολίζει με την κάψα του μια σταλιά.

Βρίσκω επίσης πολύ έξυπνο το συνδυασμό της γλυκιάς πιπεράδας του γογγυλιού kohlrabi με τη φίνα φυτικότητα της αγκινάρας, που επάνω τους έχουν «βόμβες» του umami όπως η παρμεζάνα, το ξηρό miso και η τρούφα. Και μπορεί να μην είναι από τα πιο πρωτότυπα πιάτα που έχεις φάει εδώ, σίγουρα όμως είναι από εκείνα που εγγράφονται στη μνήμη και θα ήθελες να τα τρως ξανά και ξανά.

Τα νέα πιάτα του «Matsuhisa Athens» - εικόνα 2
Γαρίδες Κοιλάδας με αχινό

Στις καινούργιες καλοκαιρινές προτάσεις της κουζίνας συναντάς μερικά νέα αστέρια. Η γλύκα των κατακόκκινων γαρίδων Κοιλάδας είναι λατρεμένη, στο «Matsuhisa» όμως συνδυάζονται με τη γλυκιά ιωδιούχα γεύση αχινών, πασπαλίζονται με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και άνηθο, περιχύνονται με ένα λαδολέμονο yuzu και η γεύση τους σερφάρει αναζωογονητικά στον ουρανίσκο.

Από τους comfort νεωτερισμούς της σεζόν, τα επόμενα δύο πιάτα ξεχωρίζουν: ο συνδυασμός χυμώδους σφυρίδας τυλιγμένης με προσούτο μαζί με γευστικότατες μαύρες φακές beluga και μια σάλτσα από λεμόνι yuzu και σκόρδο είναι επιτυχημένος και το τρυφερό skirt steak με σάλτσα miso με ροζ πιπέρι έχει απέριττη γοητεία. Το τελευταίο είναι από τα πιάτα που συμπεριλαμβάνονται στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον Summer Omakase Menu (€ 65 το άτομο) μαζί με λαβράκι με ξηρό miso, σαλάτα από ρίζες με wasabi και καπνιστή σόγια, το περίφημο black cod ginger miso και το signature επιδόρπιο whiskey cappuccino.

Τα νέα πιάτα του «Matsuhisa Athens» - εικόνα 3

Την αίσθηση ότι εδώ τρως το καλύτερο σούσι της Αθήνας την επιβεβαίωσα τρώγοντας, μεταξύ άλλων, αλαβάστρινο καλαμάρι με αλάτι από άνθη κερασιάς, τόνο με wasabi salsa και ωραιότατο φρέσκο χέλι ψημένο και μαγειρεμένο στη σάλτσα του. Το κλείσιμο με καινούργια επιδόρπια όπως το παγωτό dulce de leche με αφρό τσαγιού matcha, η γκανάς πορτοκαλιού με puffed rice & popcorn καθώς και το παρφέ βανίλιας με rhubarb, «σφουγγάρι» από φιστίκια Αιγίνης και σάλτσα κόκκινων φρούτων είναι επίσης ωραιότατο. Για το τέλος κράτησα και δύο προτάσεις ποτού: ξεκινήστε οπωσδήποτε με το καρπούζι-Martini και βάλτε δίπλα στο γεύμα το πολύ ιδιαίτερο ροζέ της Προβηγκίας Bon Bon.

Περισσότερες πληροφορίες

Matsuhisa Athens

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Τα κορυφαία παρεΐστικα εστιατόρια της Αθήνας σε σπέσιαλ τιμές

Από το Ex Machina και το Pharaoh μέχρι τις Σεϋχέλλες, τον Τηλέμαχο ή τον Τραβόλτα, αυτά τα βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας είναι ιδανικά για να απολαύσετε το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς, με ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές και παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
21/09/2025

Ένα από τα πιο cool street food της Θεσσαλονίκης ήρθε και στην Αθήνα

Χεράτο φαγητό με τις δικές του νόρμες και ωραία vibes επί της οδού Αρτέμιδος, σε μία άρτι αφιχθείσα πρόταση.

Ταβέρνες με ιστορία: Η Κληματαριά στη Βυτίνα κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ

Κοντά 95 χρόνια συνεχούς λειτουργίας από την ίδια οικογένεια μετράει η ταβέρνα Κληματαριά στη Βυτίνα, ένα σπάνιο ρεκόρ που δηλώνει συνέπεια, ποιότητα και, βέβαια, αγάπη…

Τρεις ιωδιούχοι λόγοι για φθινοπωρινή απόδραση στη Λευκάδα

Ακροβολισμένα σε τρία διαφορετικά σημεία του νησιού, αυτά τα εστιατόρια σηκώνουν ψηλά τη θαλασσινή παράδοση της Λευκάδας, συνδυάζοντας εξαιρετική πρώτη ύλη και μαγειρική φινέτσα σε ατμοσφαιρικά σκηνικά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο στην Πάρο με κορυφαίες γεύσεις σε τιμές - έκπληξη

Τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου που κατέκτησαν τις γαστρονομικές κορυφές της χρονιάς, μας καλούν να αποχαιρετήσουμε το καλοκαίρι με ειδικά μενού σε μειωμένες τιμές, χάρη στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς

"Nobilis Rooftop": Η Κηφισιά είναι ακόμα πιο ωραία από ψηλά

Ένα κρυμμένο rooftop στην Κηφισιά αποκαλύπτει την πιο δροσερή πλευρά της γαστρονομίας.

Πόσο προσιτό είναι τελικά το φαγητό στα εστιατόρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης;

Μια νέα παγκόσμια μελέτη από το Chef’s Pencil κατέταξε 177 πόλεις παγκοσμίως, συγκρίνοντας το κόστος φαγητού σε εστιατόρια, καφέ και μπυραρίες σε σχέση με τους τοπικούς μισθούς. Ας δούμε τι παίζει - και στα μέρη μας.